Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

nicol21 21:37, 18 maj 2014

Gierczusia, jak Ci idzie malowanie i wkopywanie słupków? Już wszystko zrobione? A pokażesz co się w lustrze odbija? Bo to pod światło jakoś tak mało widać.....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
gierczusia 21:38, 18 maj 2014

Kasya napisał(a)

dobrze wiedziec bo ja rozgniatam co tylko zobacze

Niedobrze , niedobrze ... Takiego sprzymierzeńca zmorrrdować z zimną krfffią ??

Nie mam naliściaków i dzięki Bogu .. Opuchlaki dostarczają mi wystarczających " atrakcji "

A moja kieszeń przy tym larvanemie to już ledwo zipie
gierczusia 21:44, 18 maj 2014

nicol21 napisał(a)
Gierczusia, jak Ci idzie malowanie i wkopywanie słupków? Już wszystko zrobione? A pokażesz co się w lustrze odbija? Bo to pod światło jakoś tak mało widać.....

Ciiiiiiiii ... Nic więcej ńie zrobione .. EMuś wyjechał , nie ma kto klocków oszlifować a już mi się to po nocach śni , bo te rwanie to jest ciężka robota , wynoszenia kamienia murkowego ,zaś ciężary..echhh.. Teraz w piątek wyjeżdżamy potem zbiorę się do roboty

Zrobię fotki jutro , oki ??

Buziak
Kasya 21:47, 18 maj 2014

jak to ? to jeszcze nie skonczone ??
gierczusia 21:47, 18 maj 2014

GosiaJoanna napisał(a)

O super to całuski dla królowej Elki i nowego królewicza Georga hehehe

No to możesz podesłać ryzyk fizyk hihih

Nooo dobra .. Dla Ciebieto nawet to babsko ucałuję ... Ale ja mnie wsadzą do ciupy za molestowanie królowej to mi będziesz paczki wysyłać

Wyślę Gośku po powrocie z Londka , oki ??.. Bo musze odpowiednich opakowań poszukać , a to łatwe nie bedzie
Madzenka 21:51, 18 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Bogusiu .. Ja bym też nie wiedziała , gdyby koleżanka biolożka nie zabierała co roku klas w lasy w mojej okolicy a biegacze tam żyją i są pod ochroną .. Nawet wieeelka tablica przy wejściu do lasu jest Ona mi o nich opowiadała i stąd wiem , co to za aparaty

Przecież człek nieświadomy mógłby go nawet z opuchlakiem pomylić .. Ale opuchlak jak jest atakowany to udaje martwego i leży plackiem dla zmyłki , a biegacz zapinkala jak mały benuś

To mnie pocieszyłaś bo takie szybko biegające mi wybiegły z rabaty na ktorej miałam opuchlaki. Tam gdzie latają znajduję skorupki białe. Czyżby uwielbiały zżerać imago?
Zastanawialam się czy je utłuc czy są pożyteczne... Uff dobrze, że szybko biegają
gierczusia 21:52, 18 maj 2014

Kasya napisał(a)
jak to ? to jeszcze nie skonczone ??

Noo nie ... Lenistwo mnie napadło .. Już mi sił brak...zresztą teraz ta pogoda była bardzo brzydka .. Zimno , mokro .. Nie było jak szlifować i malować a wkopywać to dopiero
Madzenka 21:52, 18 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Madzen .. Ja Cię bardzo przepraszam , ja przez ten wyjazd , to biegam jak przysłowiowa gęś bez głowy .. Jeszcze armia mszyc mnie napadła i ledwo dychom

Już pisze

Ziemia jest przyzwoita.. Nie wygląda kompletnie jak wysuszony torf , tylko fajna czarna ziemia.. Zorientowałam sie ,że mamchyba rąbnięty pH metr , bo wszędzie , nawet w kwaśnym torfie w worku wskazywał mi pH neutralne , wiec musze się zaopatrzyć w nowy , wtedy coś będe wiedzieć.. Na gazonach biegnie linia kroplująca wiec myślę ,że to nie przesuszenie..zreszta gazony maja jakieś 20
Cm głębokości a potem juz gleba rodzima wymieszana na wstępie z piaskiem...previcurem dzis podlałam , zgodnie z Twoim zaleceniem , zdjęcia zaraz wstawię , choć serducho mnie boli ,że takie paskudztwo musze pokazać .. Ale może innym tez sie przyda

Wybacz ..

I wal ile wlezie , przyjmę razy z godnością

Zrehabilitowałaś się
Ja zapomniałam że tuż tuż przed cmoknięciami Elżuni jestes
Kasya 21:54, 18 maj 2014

gierczusia napisał(a)

Noo nie ... Lenistwo mnie napadło .. Już mi sił brak...zresztą teraz ta pogoda była bardzo brzydka .. Zimno , mokro .. Nie było jak szlifować i malować a wkopywać to dopiero

ta ? a ja jakos moglam pomalowac skrzyneczki na warzywniaczki

kiepska wymowka
gierczusia 21:59, 18 maj 2014

Marzena2007 napisał(a)

To mnie pocieszyłaś bo takie szybko biegające mi wybiegły z rabaty na ktorej miałam opuchlaki. Tam gdzie latają znajduję skorupki białe. Czyżby uwielbiały zżerać imago?
Zastanawialam się czy je utłuc czy są pożyteczne... Uff dobrze, że szybko biegają

To masz powód do zadowolenia Madzenko ...Broń antyopuchlakowe gratis ... I to całkiem sympatyczna ....U mnie pojawiły się dopiero dziś . Wcześniej mimo bliskości lasu ,który jest ich naturalnym siedliskiem nie mogłam ich spotkać ..

One zżerają larwy i polują na dorosłe chrząszcze , bo to są drapieżniki w odróżnieniu do opuchlaków

Nieżle zapinkalają, co nie ??