Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Pszczelarnia 14:46, 09 sie 2016

Pięknie wyglądają Theresy Buquet z tym berberysem. W sam raz na przedpłocie.

Polski luksus - zadumałam się, czym to słowo jest samo w sobie i czym w połączeniu z przymiotnikiem "polski". Daje do myślenia.

A przedpłocie bardzo mi się podoba, nawet z włókniną i trawą skoszoną.

kasia_w 15:01, 09 sie 2016

Dziękuję w imieniu przedpłocia

Moje określenie daje do myślenie i to wiele, Pszczółko
Wracając z zagranicy ( tej bogatszej) zawsze zdumiewa mnie zjawisko "willi na ugorze"- czyli bardzo bogatych i solidnych domów,nieraz gęsto zabudowanych, przy jednoczesnym braku infrastruktury, typu drogi, chodniki, ścieżki rowerowe. W skali świata mamy bardzo drogie, solidne, bogate domy, natomiast to, co zapewnia państwo bywa zastraszająco ubogie...
kasia_w 15:05, 09 sie 2016

Gardener27 napisał(a)
Z tym przedpłociem nie macie lekko Tak źle i tak niedobrze jak czytam ale chyba wybraliście najlepsze rozwiązanie
Fajne meble stanęły na tarasie Myślałem że będzie teak ale wiem ile to drewno kosztuje
Ogród bardzo ładnie się prezentuje i jest spójny pod względem nasadzeń i dodatków
Kasiu te Twoje Hakuro Cię nie denerwują ? Trzeba je ciągle ciąć a te i tak rosną jak szalone Ja pozbyłem się prawie wszystkich, ostała mi się tylko jedna wierzba

Przemku- przedpłocie- cóż temat rzeka, zwłaszcza po nowelizacji prawa odnośnie szerokości dróg.

Meble technorattanowe niewiele tańsze były od teaku...a wygodniejsze. Miałam przez lata twarde krzesła przy stole i powiedziałam dość Grilla robiliśmy raz na sezon a teraz w końcu wiem dlaczego- dupsko bolało

Hakuro lubię bardzo i niezmiennie, zwłaszcza, że córkę przyuczyłam do cięcia i polubiła to zajęcie
UlaB 18:12, 09 sie 2016

kasia_w napisał(a)
Dziękuję w imieniu przedpłocia

Moje określenie daje do myślenie i to wiele, Pszczółko
Wracając z zagranicy ( tej bogatszej) zawsze zdumiewa mnie zjawisko "willi na ugorze"- czyli bardzo bogatych i solidnych domów,nieraz gęsto zabudowanych, przy jednoczesnym braku infrastruktury, typu drogi, chodniki, ścieżki rowerowe. W skali świata mamy bardzo drogie, solidne, bogate domy, natomiast to, co zapewnia państwo bywa zastraszająco ubogie...

Mam identyczne spostrzezenia. Najbardziej brała mnie zazdrość słuchając kilka lat temu kolegi z biednej, pogrązonej w kryzysie Hiszpanii - "gmina" zbudowała drogi, uzbroiła teren, a potem wystawiła działki na sprzedaż. Rzeczywiście jak popatrze w StreetView na jego okolicę - nie kłamał! Zreszta tam wszedzie to widac. Ale u nas tez tak jest - w strefach ekonomicznych - a obywatel musi o siebie zadbać sam.
kasia_w 15:46, 12 sie 2016

Namalowalam kolezance do salonu kosmetycznego.Kopia Tamary Lempickiej.
Proszę nie cytować

Zdjęcie z tel, nie ogarniam doby ostatnio

Kuba 15:48, 12 sie 2016

Łoł jesteś Kobietą tysiąca talentów
Anda 16:01, 12 sie 2016

Kaśka, super. Masz talent kobieto
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Juzia 16:10, 12 sie 2016

Nooo.... a ja tu wyskakuję z jakimś bohoamzem!!!

Super!
kasia_w 18:20, 12 sie 2016

Kochani mam problem.Deweloper na sąsiedniej działce wysadził na budynku wsciekle czerwone pasy.Normalnie zgrzyt zębów To wplywa na komfort naszego mieszkania tutaj.Czy jest możliwość i szansą zgłoszenia gdzieś skargi? Jeśli tak to gdzie? Do starostwa ?
Anda 18:27, 12 sie 2016

Możesz pokazać?
Nie wiem, gdzie to możesz zgłosić, ale może w urzędzie miasta udzielą Ci informacji?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies