Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Magara 22:33, 22 paź 2024

Będę chlipać, za moim śp. jordanem
UrsaMaior 10:19, 23 paź 2024

TAR napisał(a)
Pieknie, jesiennie i nostalgicznie. U mnie Jordan zostal z kilkoma listkami, sa pomaranczowe ale wiatr pozwiewal wiekszosc lisci klonow.

Ten najpiekniejszy to chyba Sango Kaku? U mnie gwiazdorza gatunki, Tsukasa, Katsura, Osakazuki i Shaina. Plus 2 nowe czerwone. Reszta tak sobie. Czekam na Orange i najwiekszego gatunka, bo jeszcze zielony.

Tak, w tym roku Sango rządzi Osakazuki póki co tak sobie. Strzępek też jeszcze nie, on to daje czadu co roku.
UrsaMaior 10:20, 23 paź 2024

Magara napisał(a)
Będę chlipać, za moim śp. jordanem

No żal, fakt. Coś tam w końcu posadziłaś?
Agatorek 14:56, 23 paź 2024

Śliczne jesienne fotki ❤️
Magara 22:50, 23 paź 2024

Iza, posadziłam zamiast jordana śp. - kłosowce (to emotka śmiech przez łzy)
Listę kandydatów niby mam, ale po pierwsze - nie potrafiłam się zdecydować, po drugie - wciąż nie wiem czy to była verti czy nie verti, więc czas działa na korzyść następcy, a po trzecie - mało bywałam po serki i inne takie, a przez neta nie chcę kupować... No i sezon na decyzje poszedł w diabły
A do tego Małżonek coś tam brzdąkał, że "on" to by w tym miejscu rabatę poszerzył i drzewko odsunął od domu (tu akurat niegłupio gada, może by się podjął zrywania darni ). Więc tak jakby zawisłam Wiosną miałam powera, brzuszki na innych rabatach planowałam, w sezonie zrobiłam nic Mam zimę na myślenie
UrsaMaior 08:09, 24 paź 2024

Ooo no to ciśnij temat! Powiększenie i odsunięcie to dobry pomysł! Zamiast się szarpać z darnią rozłóż teraz kartony, zasyp korą i na wiosnę będzie łatwiej.
UrsaMaior 08:11, 24 paź 2024

Agatorek napisał(a)
Śliczne jesienne fotki ❤️

Dzięki! Przebarwień aż tylu nie mam, no ale takie uroki cienia
TAR 10:33, 24 paź 2024

UrsaMaior napisał(a)

Dzięki! Przebarwień aż tylu nie mam, no ale takie uroki cienia
za to latem wymiataja swiatlocienie
Gruszka_na_w... 21:01, 24 paź 2024

Światłocienie trwają dłużej niż jesienne przebarwienia. Dodatkowym plusem jest jeszcze możliwość korzystania latem z ogrodu. U siebie mam tylko światło, cienia musze szukać wewnątrz chałupy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magara 22:25, 24 paź 2024

UrsaMaior napisał(a)
Ooo no to ciśnij temat! Powiększenie i odsunięcie to dobry pomysł! Zamiast się szarpać z darnią rozłóż teraz kartony, zasyp korą i na wiosnę będzie łatwiej.

No sama nie wiem, jakoś rozmemłana ogrodowo jestem w tym sezonie I mało decyzyjna