Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Zana 12:10, 27 wrz 2016

Ciepłucha ma sprzedaż wysyłkową, już u nich zamawiałam, możemy się na wiosnę zmówić i razem zamówić
UrsaMaior 12:13, 27 wrz 2016

Tak, tak, kupowałam od nich azalie Tylko nie wiem jakie będą mieli rozmiary, wolałabym mniej, ale większe i nie wiem czy nie opłacałoby się jednak pojechać. No zobaczymy. W tym roku wynajmowaliśmy ciężarówkę na cisy, ale wyprawa była
Zana 12:18, 27 wrz 2016

Aaa, taka wyprawa to zagłębia rh to też super sprawa
malgol 12:18, 27 wrz 2016

Dziewczyny z ogradami pod lasem: trzeba znależć jakis sposób na te brzozy a właściwie na ich śmiecenie! Ja uwielbiam te brzozy ,ale te ilości nasion od wiosny do jesieni mnie załamują.Wydaje mi się ,że w tym sezonie mam ich więcej niż w ubiegłym i pomyślałam,że one z roku na rok będą bardziej smiecic!Może trzeba im korony poprzycinać czy co?
UrsaMaior 12:20, 27 wrz 2016

Daleko nie mamy No zobaczymy jak będzie z czasem, w razie czego kupię stacjonarnie CW, w sumie zadowolona z nich jestem. Ale przejechać się mam ochotę

Gosia, Ty wiesz, mnie się też wydaje, że w tym roku bardziej śmiecą:/ Nie sądzę, żeby był na to sposób... poza wycinką.
Zana 12:24, 27 wrz 2016

Kurcze, też odniosłam wrażenie, że to śmiecenie brzozowe w tym roku to jakieś mega giga było, duuużo większe niż w latach ubiegłych. Może taki rok jakiś dla nich szczególnie dobry się trafił.
Toszka 12:24, 27 wrz 2016

W zeszłym roku robiłam eksperyment z czosnkami - te posadzone w zupełnym cieniu w stopach (czyli dla liści był to cień) słabo dały radę
Natomiast w półcieniu gdzie słońca jest tylko rano ok. 3 godziny ładnie wyrosły, wyższe i długo kwitły. Dla czosnków wazna jest wilgoć w okresie wegetacji. To też sprawdziłam - wetknięte bezpośrednio pod dwa duże cisy ledwo, ledwo dały radę...były niskie
UrsaMaior 12:28, 27 wrz 2016

Ja już tych brzóz mam w tym sezonie po kokardkę, tarasu nie zamiatam od 2 dni w ramach protestu.

Toszka, czyli półcień. Ok, w takim po lewej od tarasu nie będę wsadzać, ale na środku już powinno być ok. W sumie dobrze, pasuje mi. Nazbierało mi się tych cebul, pomijam, że tulipany chcę wsadzić do donic, których nie posiadam Macie dziewczęta jakieś miejsca na takie donicowe zakupy?
Zana 12:30, 27 wrz 2016

Można powiedzieć, że te moje czosnki tez w półcieniu były, bo po południu trochę słońca do wieczora dostawały.
malgol 12:36, 27 wrz 2016

Iza, co do rh to polecam Ci Catawbiense Grandiflorum. Rosnie wielki, jest fioletowy jak lubisz i łatwy w uprawie. Wg mnie najłatwiejszy. Znosi wszystkie mrozy i inne niedociągnięcia ogrodnika
Wg nie jest super