Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

jolanka 15:33, 11 maj 2018

Zana napisał(a)

Naprawdę będzie z niego piękny krzak kiedyś (trzecie zdjęcie):

http://www.bluebellnursery.com/catalogue/trees/Acer/A/55

Ja już nie doczekam takiego A może to dobrze bo dokupię jeszcze trochę a inni będą się martwili co wycinać
UrsaMaior 15:34, 11 maj 2018

anka_ napisał(a)
Taaaaa... tylko metr przyrostu rocznie jak już się ukorzenią

No toś mnie kobieto pocieszyła Dobrze, że go na środku posadziłam haha
UrsaMaior 15:36, 11 maj 2018

jolanka napisał(a)

Ja już nie doczekam takiego A może to dobrze bo dokupię jeszcze trochę a inni będą się martwili co wycinać

Jola, co to za katastroficzne wizje, ten z fotek ma 18 lat, nie planujesz tyle pociągnać?;D
Zana 20:46, 11 maj 2018

jolanka napisał(a)

Jolka, nie gadaj głupot! O laseczce, ale doczekasz
inka74 22:18, 11 maj 2018

Zana napisał(a)
Iza, piękne są. Napisz mi proszę gdzie kupiłaś, tego Osakazuki chciałam koniecznie kupić, ale w Pęchcinie nie mieli.

Nota bene, dlaczego u Ciebie nikt nie krzyczy, że masz tyyyyyle drzew i jeszcze kolejne kupujesz a przecież ciągle "płaczesz", że masz za mało słońca, a u mnie prawie wszyscy mi drzewa odradzają. Nie rozumiem....
bo Iza tylko po serek jedzie a wraca z dwumetrowym krzakiem który raczej w naszych warunkach dorodnym drzewem nie będzie mimo szczerych chęci a ty chcesz nieopatrznie zdanie innych znać. 20 osób i 30 różnych wersji dostajesz bo przecież w sumie można je w trakcie zmienić

Iza, samochód masz spory ale was dwie było na tych zakupach. Ile z klona za szybą wystawało? albo czy coś w środku było widać. Próbuję sobie ciebie wyobrazić i wyobraźnia podsuwa mi coraz ciekawsze wizje.
UrsaMaior 12:40, 12 maj 2018

Iwona, już woziłam 2 metrowe drzewa moim osobowym, da się Tym razem jednak był pełen luksus, jechałyśmy Anki dużym, on chyba 6-osobowy jest, ale i tak między mną a nią była korona.
UrsaMaior 12:42, 12 maj 2018

Parę fotek z komórki, ze szczególną dedykacją dla Anuli, która martwiła się chyba o utratę charakteru ogrodu po wycięciu paru drzew

paulina_ns 12:44, 12 maj 2018

Ale pięknie!! Jak mi się marzy chociaż jedno wielkie drzewo na działce, no dwa żebym mogła hamak zawiesić niestety u mnie wszystkie młode drzewka i pewnie będę po 50 jak hamak powiesze
UrsaMaior 12:46, 12 maj 2018

Na hamak to stojak kup Szkoda czekać do 50-tki
Kasia_CS 17:44, 12 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)

Asia, Ty wiesz, że ze mnie d... nie planistka, nie mam Twojego "daru" I wszystko zawsze na spontanie. Ale, ale, nie wiem co posadzić na środkowej, w miarę słonecznej, więc będę prosiła o pomysły
Jasne, że dam znać o wyprawie, Kasia też chciała jechać, ale nie wiem czy się w tym czasie nie zdąży rozpakować

Ale ładne drzewka dorwałaś to się nazywa mieć dar do zakupów

Ja do ZP chyba się jednak nie wybiorę, bo kisnę w szpitalu ma obserwacji tygodniowej- kto wie, może z Niuńką już wyjdę, choć szczerze wątpię, bo nic się nie dzieje.. buu, a miałam takie plany zakupowe na jakies trawy, przetaczniki, żurawke, jarzmianki i kilka innych rzeczy..