Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

Toszka 21:16, 13 maj 2018

ja mam dwa pąki... reszta wschodzi z nasion
Wiolka5_7 22:31, 13 maj 2018

U mnie jeżówy zapąkowane...
tulucy 22:44, 13 maj 2018

I co, popadało choć u Ciebie? Bo u mnie kilka kropli tylko...
Kasia_CS 22:59, 13 maj 2018

U mnie z jeżówek pąki widziałam u Pink double delight i chyba tej zwykłej różowej. Reszta śpi green jewel była dzielona jeszcze niedawno, więc nie wymagam nawet
UrsaMaior 09:58, 14 maj 2018

Połaziłam właśnie po ogrodzie, wieje dziś. Fotki znów z komórki, wybaczcie, ale mam taką niemoc fotograficzną, że historia. No nie chce mi się z tym aparatem biegać jak cholera.

malgol 11:23, 14 maj 2018

Musisz mieć dobrą komórkę skoro wszystko tak idealnie wygląda.bo moja jakoś barw dokładnie nie oddaje Piekne rabaty! Te kule rewelacja, klonik -perełka w ogóle ten Twój zacieniony ogród baaardzo mi się podoba
Makusia 12:38, 14 maj 2018

No cóż...no pięknie u Ciebie, czy z komórki, czy z profesjonalnego aparatu. Jakbyś się nie starła, to źle wyjść nie może po prostu

U mnie jeżówki -w zależności od odmiany i położenia- od 10 cm listków do 40 cm i pąków. Najszybsze te bezodmianowe (ten jeżówkowy plebs )
Catalinasdiary 14:35, 14 maj 2018

O matulu jaki klimat Też zazdroszczę Tobie tego półcienia. Mój jeżówkowy "plebs" (jak to Makusia napisała) tez najszybciej wystartował. Reszta w uśpieniu.
makadamia 15:25, 14 maj 2018

UrsaMaior napisał(a)
Połaziłam właśnie po ogrodzie, wieje dziś. Fotki znów z komórki, wybaczcie, ale mam taką niemoc fotograficzną, że historia. No nie chce mi się z tym aparatem biegać jak cholera.

Wszystko piękne, ale ten dereń to już absolutnie cudny!
Kolejne chciejstwo na mojej liście, na które absolutnie nie mam miejsca
UrsaMaior 18:24, 14 maj 2018

Dzięki kochane dziewczyny, podnoszą mnie na duchu Wasze słowa. Ja to tylko chodzę i widzę braki
Wczoraj nic nie popadało, za to teraz trochę. Szkoda, że krótko, ale zawsze coś.
Co do jeżówek, to będę chciała plebsowe Alby. Wolałabym tylko nie siać, a kupić sadzonki, mam nadzieję, że są do dostania. Ostatnio p. Bianka z ZP mówiła, że z odmianowych zdecydowanie najlepiej krzewią się Avalanche. Nie wiem czy to nie przypadkiem nie te moje nn, kupiłam kilka dla porównania.
A dereń fajny Dużo mniej obficie, ale kwitnie mi też duży, sadzony na jesieni. Podobno Satomi, tylko na razie kwiaty są białe. Nie wiem czy one mają się zaróżowić z czasem czy powinny być takie od początku.