Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 08:51, 18 maj 2019

Magleska napisał(a)
jak to nie masz co pokazać ….te kilka fotek tylko zaostrza apetyt

piękny ogród i już ...a sąsiada nie widać dobrze

Powoli się zapełnia, już nie tak pusto jak na wiosnę Hakone głównie, kocham ją po prostu! I ufff, Rosi żyje, późno sadziłam i trochę stres miałam.
UrsaMaior 08:52, 18 maj 2019

April napisał(a)
No bardzo ładnie, proszę pani. I rodki ci kwitną a moje jeszcze śpią.

Kwitną, ale sporo pąków CW liznął przymrozek
UrsaMaior 08:57, 18 maj 2019

Magara napisał(a)
Iza, czy ja dobrze kojarzę, że sadziłaś ambrowca w czasach gdy Twój ogród był głownie cienisty? jeżeli tak - przypomnij proszę jak się sprawuje i co obok rośnie jeżeli mi się pomyliło z nadmiaru wrażeń - to z góry przepraszam

Tak, tak, pierwszego sadziłam w tamtym czasie, ale w najjaśniejszym kącie - ma słońce od 14 do wieczora. Obok są róże, trawy, werbena, kule cisowe. Zaraz poszukam jakiejś fotki. Sprawuje się bez problemu, tylko niestety nigdy nie zmienił koloru na czerwony, tylko żółty. Ale i tak lubię kiedy te jego listki leżą na cisach, wyglądają wtedy jak złote gwiazdy
mar_za 10:08, 18 maj 2019

hej, a co Ty chcesz od budyniu?

UrsaMaior napisał(a)

Taaaa, albo budyń
UrsaMaior 10:23, 18 maj 2019

Haha Marzena Per se absolutnie nic
TAR 14:25, 18 maj 2019

jaką sciere? to zielone? az mi glupio, bo ja na jednym boku tez mam. tyle, ze brązową i od strony lasu. sciagne jak wszystko tam zarosnie

a ten ambrowiec to nie w zeszlym roku sadzilas? taki ładny byl, to byl gumball czy jakis inny? w kazdym razie zrobil na mnie wrazenie.

kupilam dzis 10 hakonek zielonych, zoltosci mam juz nadto. i teraz gdzie ja posadzic? w sloncu, cieniu, polcieniu? lubia sucho czy mokro? musisz mi pomoc, bo takie cuda pokazywalas, ze tez zachcialam
UrsaMaior 15:50, 18 maj 2019

Taaa, tę zieloną szmatę...
W zeszłym roku sadziłam drugiego ambrowca, a ten pierwszy chyba 2 lata temu, jakoś tak. Teoretycznie pendula, ale rośnie w górę, jak Kanzan
U mnie hakone rosną i w cieniu i w słońcu, w obu miejscach są równie bujne. Nie pamiętam jaką masz glebę, u mnie piach, więc do dołka dodawałam im duużo g... Co do wilgoci, to bardzo sucho nie lubią, zwijają wtedy listki, ale na moim piasku i z linią kroplującą sama widzisz jak rosną
TAR 16:34, 18 maj 2019

u mnie zyzna, dosc ciezkawa, trzyma dobrze wilgoc. mam i cien i slonce wiec moze od lasu ja posadze.
Magara 22:17, 18 maj 2019

UrsaMaior napisał(a)

Tak, tak, pierwszego sadziłam w tamtym czasie, ale w najjaśniejszym kącie - ma słońce od 14 do wieczora. Obok są róże, trawy, werbena, kule cisowe. Zaraz poszukam jakiejś fotki. Sprawuje się bez problemu, tylko niestety nigdy nie zmienił koloru na czerwony, tylko żółty. Ale i tak lubię kiedy te jego listki leżą na cisach, wyglądają wtedy jak złote gwiazdy

Iza, super, czekam cierpliwie na zdjęcia
ja swojego posadziłam dzisiaj, też w takim w miarę jasnym kącie cienia
ale mam sryliard pytań o niego bo doczytałam, że uczy cierpliwości
będę pytać w wątku o ambrowcu jak tylko uda mi się zgrać zdjęcia
tulucy 22:36, 18 maj 2019

Mamy zgodę gospodyni wątku

Kwartetowe miejsce na Ziemi