Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

lojalna_ 18:46, 26 paź 2016

Kocik rewelka ))))) ))))))) a ogrod tajemniczy ))
ZieloneWrota 18:57, 26 paź 2016

Kochana ty nie masz się czym chwalić proszę cię , jak nie ogród to kolekcja twoich wyśmienitych kolorowych czapeczek i nie tylko wykonanych własnoręcznie przez twojego męża zadziwia . U mnie Grójecznik tez nie zadziwia ale że w tym roku trafił do mnie to mu wybaczam, poza tym lato dobiło słońce go popaliło troszku, zobaczymy na przyszły sezon.
UrsaMaior 19:52, 26 paź 2016

lojalna_ napisał(a)
Kocik rewelka ))))) ))))))) a ogrod tajemniczy ))

Hihi dzięki!

ZieloneWrota napisał(a)
Kochana ty nie masz się czym chwalić proszę cię , jak nie ogród to kolekcja twoich wyśmienitych kolorowych czapeczek i nie tylko wykonanych własnoręcznie przez twojego męża zadziwia . U mnie Grójecznik tez nie zadziwia ale że w tym roku trafił do mnie to mu wybaczam, poza tym lato dobiło słońce go popaliło troszku, zobaczymy na przyszły sezon.

Agata, ja już z tymi grujecznikami to nie wiem o co chodzi. Jeden rośnie w widnym miejscu, słońce niby ma, ale bez przesady, bo od zachodu go choinki sąsiadów osłaniają - spalony całkowicie i już łysy. Drugi w cieniu brzóz, czyli w rozproszonym świetle - trochę pożółkł, ale niezbyt ładnie, bo jednocześnie zasuszyły mu się szeroko brzegi listków. Coś tam jeszcze na nim wisi, ale nie ma mowy o malowniczym wyglądzie. Trzeci z kolei ma najwięcej cienia - zieloniutki jak latem, zero przebarwień. Ja już naprawdę nie wiem na jakim stanowisku powinien być, żeby wyglądać jak należy:///
Aaaa czwartego jeszcze mam, też sporo cienia i też chyba zielony. Jutro muszę go obejrzeć, ale skoro nie rzucił mi się w oczy to pewnie nie ma czego podziwiać
tulucy 22:12, 26 paź 2016

Dzięki oblukam sobie ja robię, umiem i lubię, tylko ostatnimi laty czasu brakuje. Ostatnio robiłam sweterki niemowlęce ... A syn ma już 10 lat

Czy jakiś z tych klonów da radę w półcieniu?
UrsaMaior 09:17, 27 paź 2016

Łucja, spróbuj Te wełny są tak grube, motki tak duże, że chwila moment i gotowe No i kolory obłędne! Ja uwielbiam te rzeczy, mój ślubny namotał mi już całą szufladę, noszę je na okrągło
Co do klonów, to one wszystkie lubią półcień, na słońcu może je przypalać. Widziałam co prawda w Acroconie klony na patelni, całe i zdrowe, ale nie wiem jak oni to robią.
malgol 10:29, 27 paź 2016

Moje klony będą rosły bardziej w cieniu nawet niż półcieniu.I MUSZĄ dac sobie rade !Już robie plany wyjazdowe na zakupy klonowe wiosną
UrsaMaior 10:38, 27 paź 2016

Gosia, ja mam w cieniu Jordana i jest ok. Ślicznie żółciutko-pomarańczowy teraz Fotkę mogę Ci pstryknąć za moment, jak mi się bateria podładuje. Masz już na oku konkretne odmiany?
malgol 10:47, 27 paź 2016

Tak. Chciałabym Shirasawy Aurea i jakiś czerwony, ale niekłopotliwy w uprawie.Będą rosły na rabacie rodkowej i chciałabym ,żeby ją barwa ich liści rozjaśniała w czasie gdy rodki już nie kwitną.
czy jest jakas odmiana co jesienią jest czerwona a wiosna zielona?
UrsaMaior 11:01, 27 paź 2016

Pomyśl jeszcze nad Sango Kaku, to mój ulubiony, a pokochałam go w zeszłym roku, kiedy to po pierwszym przymrozku szlag trafił liście na wszystkich roślinach poza nim właśnie - stał żółciutki jeszcze długo.
Z zielonych, które przebarwiają się na czerwono przychodzi mi do głowy Osakazuki. O tu masz:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/59-klon-palmowy-acer-palmatum?page=26
A tu ten klon na zielono:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/59-klon-palmowy-acer-palmatum?page=28
lojalna_ 11:37, 27 paź 2016

Pokazałam bezwstydnie )))