Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 19:53, 22 lut 2015

Toszka napisał(a)
No ja chyba wczoraj zgrzeszyłam, poniosło mnie, i przycięłam wrzosy. Obym tego nie pożałowała

Toszka, mnie też rączki swędziały
Ale słucham waszych dobrych rad i mimo moich zapędów trzymam nożyce z dala od drobnicy
Juzia 19:57, 22 lut 2015

Wiosna, wiosna!
Mirka 19:58, 22 lut 2015

Iwonko nie ćwiczyłam linkowania bo dopiero do kompa usiadłam.O lawendzie mi napisz kiedy siałaś czy zmrażałaś sasionka ile wschodziła.Stipa prawie do pikowania moja też już spora
siakowa 20:00, 22 lut 2015

Iwonko czyli stipe pikuje sie dopoero jak pokaże drugie źdźbło? CZy kiedy?
Iwk4 20:01, 22 lut 2015

I rzut oka na rabatki:
Sporo roślinek jeszcze śpi, reszta czeka w szkółce na moje pojawienie się

Muszę czymś podsadzić tuję, zrobiła się dołem łysa i jest krzywo przycięta. Trzeba poprawić

Tutaj na tle ściany pojawią się miskanty, a w donicy hortensje
Mala_Mi 20:10, 22 lut 2015

Ja trawy tnę jak zaczynają się pojawiać pierwsze zielone źdźbła. Nie później bo można uszkodzić nowe przyrosty. Tnę na ok. 10cm. Piła do żywopłotów, szybko i równo Czasami po zimie robi się siano bardzo brzydkie, to tnę wcześniej, jednak nie szybciej niż minie groźba najgorszych przymrozków.

Wierzbę też muszę przyciąć, ale czekam na rękę eMusia..... sama nie dam rady Chyba, że się odważę
Iwk4 20:19, 22 lut 2015

Juzia, jeszcze nie, ale już niedługo, już za chwileczkę, już za momencik ...

Mirko, u Ali czytałam, że zebrała nasionka z lawendy z parku, więc pobiegłam do ogródka, ścięłam to co zostało po zimie i wytrzepałam.

Posiałam ją 17 lutego, nie jestem pewna, czy to, co kiełkuje, to lawenda, muszę troszkę poczekać, żeby potwierdzić. Nigdy nie siałam wcześniej, to eksperyment. Ale e-M z radością powiedział: No, teraz wiem, do czego Ogrodowisko się przydało. Zaoszczędzisz na zakupach

Kasiu, ja stipę mam pierwszy raz, opieram się na tym, co Joasia (Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw) zrobi, Asia robi to po raz trzeci i od niej się uczę. Trawka wschodzi nierówno, niektóre są jeszcze malutkie, jak teraz się zabiorę za pikowanie, to te malutkie się zniszczą, więc jeszcze trzeba poczekać troszkę.
JoannA 20:22, 22 lut 2015

Z pikowaniem stipy jeszcze chwilkę poczekajcie Tak żeby przy pikowaniu było za co chwycić. Tak na moje oko jeszcze ze 2 tygodnie.
Iwk4 20:25, 22 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ja trawy tnę jak zaczynają się pojawiać pierwsze zielone źdźbła. Nie później bo można uszkodzić nowe przyrosty. Tnę na ok. 10cm. Piła do żywopłotów, szybko i równo Czasami po zimie robi się siano bardzo brzydkie, to tnę wcześniej, jednak nie szybciej niż minie groźba najgorszych przymrozków.

Wierzbę też muszę przyciąć, ale czekam na rękę eMusia..... sama nie dam rady Chyba, że się odważę

Poczekaj na e-Musia, u mnie onprzycinał, ja tylko gałęzie odbierałam. Zrobiła się spora gromada. Jak się ociepli, trzeba przemielić te gałęzie Choć muszę uważać, bo ptaszki robią sobie w gałęziach kryjówkę Żeby sobie tam gniazda nie zrobiły, bo ja nie mam na taki bałagan miejsca.
Aniu, z tymi trawami jutro zrobię fotki gracków, bo mi się wydaje, ze one są żywe dołem, więc może je będę musiała wcześniej ciąć? Jutro się do ciebie odezwę, abyś zerknęła. LM na pewno jeszcze śpi, sprawdzałam, ale gracki w donicach nie zmarzły. Róże też mają całe gałęzie zielone. Też się zapytam, jak daleko ciąć. Wiem, wiem, ze jeszcze nie teraz Luty jest Gracki chyba wysadzę z donic, skoro to takie potwory i kupię tam rozplenice (drugie potwory), ale chcę, by się wylewały trawy na taras
Iwk4 20:26, 22 lut 2015

JoannA napisał(a)
Z pikowaniem stipy jeszcze chwilkę poczekajcie Tak żeby przy pikowaniu było za co chwycić. Tak na moje oko jeszcze ze 2 tygodnie.

Joasiu, znalazłaś się w dobrym momencie, bo chciałam iść do ciebie się pytać A twoja stipa jest większa ?