Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

anula_wn 11:40, 05 wrz 2011

myszorek napisał(a)

ehhhh odebrałam dziecie z przedszkola.... Pytam Pani nauczycielki czy płakał a Ona na to, że absolutnie nie. Ucieszyłam się a Ona mi z tekstem, że Kuba popychał dzieci i jednego chłopca za buzię ścisnął! Stanęłam jak wryta...... Nigdy się tak nie zachowywał, z dziećmi w piaskownicy sam dzieli się zabawkami, wymienia... a tu proszę... Nie rozumiem tego. Mam tylko nadzieje, że jutro nie powtórzy się ta sytuacja...

Wyluzuj Gosia, to jego emocje. Wykorzystaj niedzielę na wyciszenie go. Ważne, żeby Panie w przedszkolu też odpowiednio i stanowczo podeszły, gdyby sytuacja się powtórzyła. Nigdy nie wiadomo kto był prowodyrem. Małe dzieci mają jeszcze namieszane w główkach, ale sprawiedliwe podejście Pań szybko rozwiąże ewentualne trudności. Porozmawiaj o tym z Kubą spokojnie-niech określi swoją wersję wydarzeń, wypytaj dokładnie jakie ma odczucia.Będzie dobrze, tylko spokojnie.

a mi się przypomina sytuacja z lata jak zaobserwowałam na występach dzieci jak chłopiec pchnął (łokciem) mojego Franka, więc ten mu oddał ! i tak się tymi łokciami szturchali aż pani zareagowała. Ale (!) co jest ważne, mój Franek uchodzi za NIEgrzeczne dziecko i ja wtedy pomyślałam czy to nie jest tak, że panie wkraczają jak akcja już jest w toku i często nie wiedzą kto zaczął... więc mój ZNÓW był winny.... ;/ niestety panie nie zawsze reaguą jak powinny , a dzieci są w całkiem nowej sytuacji. Trzeba tłumaczyć, że nie wolno ale w końcu dzieciaki mają się nauczyć jak sobie radzić (bez mamy )
Martek 13:19, 05 wrz 2011

Przeważnie panie reagują zbyt późno i dostaje się najmniej niegrzecznemu dziecku
Mój młodszy syn w godzinach leżakowania przytulał się z koleżanką o czym byłam poinformowana przez panią przedszkolankę z wypiekami
kaisog1 13:34, 05 wrz 2011

Ehhhh dziewczyny... macie 100% racji. Ja chyba się musze przyzwyczaić do przedszkola Pewnie, że panie reagują zbyt póxno ale co tu sie dziwić... 26 na ich głowach, i miej tu każdego na oku.
Dzisiaj mielismy chyba jakis kryzys... Przychodze po bąbla a on płacze.... Pani mi mówi, że dziś Kuba drzwi pilnował... Byłam jednak na to gotowa, bo Kuba miał okropna nockę, poszedł więc zmęczony do przedszkola

.....a zmieniąjąc temat.... wkurza mnie, że nie mam żadnych zdjęć z Kubusiowa.... nie moge się niczym z Wami podzielić Ehhhh no cóż. Mam nadzieje, że może uda mi się przed zjazdem u Ani pojechać na działaczekę....
anula_wn 13:37, 05 wrz 2011

Marta , no wiesz ! jak Ty dziecko chowasz

Gosia , przyzwyczaicie się, oboje jeszcze niejeden kryzys czy sprzeczka przed Wami pewnie, takie życie ja mam rok za sobą i wciąż słyszałam jaki mój Franek niegrzeczny ...ehhh

A czemu nie robiłaś fotek w Kubusiowie??? byłaś tam chyba dość długo....
kaisog1 14:26, 05 wrz 2011

Ania byłam w Kubusiowie 2 tygodnie. Pierwszy tydzien Kuba był chory i lało.... więc nic nie robiłam. W drugim lało i udało mi się tylko uporządkowac co nie co i zrobic rabate pod Rh. I to tyle... Jakoś ani na fotki czasu nie było ani na całą resztę
monteverde 22:01, 05 wrz 2011

no i jak tam matko karmiąca, Twoje dziecię?
kaisog1 22:05, 05 wrz 2011

Od dwóch dni nie śpi w nocy... nie wiem czemu.... teraz też muszę iść go zabrac do siebie bo nie przeżyje 3 nocy na podłodze.....
Neska 22:48, 05 wrz 2011

Hej Gosiu. Miło do Ciebie zajrzeć. No moje wakacje już się też skończyły. Widzę. że przeżywasz przedszkole. Ja też tak miałam w tamtym roku. Zostawiałam moją Zojkę i miałam wyrzuty sumienia, że to robię. Wariatka normalnie. Ona dobrze się czuła w przedszkolu. Raz zrobiła tylko histerię tatusiowi.
W tamtym roku moja córka wróciła z przedszkola z podbitym przez koleżankę okiem. Oj żałowałam bardzo, że nie potrafiła się obronić. Pani nie widziała dokładnie jak to się stało. Zauważyła dopiero, że Zosia płacze. Na szczęście przedszkole nadal jej się podoba. Dziś poszła pierwszy raz po wakacjach. Jutro właśnie idę po pracy na zebranie rodziców.

Pójście do przedszkola to duże przeżycie dla dzieciaka. Może dlatego Kubuś nie może spać. Za dużo wrażeń.
kaisog1 20:06, 07 wrz 2011

Bylismy dziś na zakupach w "Oszołomie". Oczywiście cos mnie tknęło weszłam do działu ogród.... ja patrze a tu........... całe masy tulipanów, narcyzów, czosnków, hiacyntów, i innych. Tulipany w tylu odmianach, że głowa boli (ja bym tam zbankrutowała, dobrze, że mój M. czuwał )
Kupiłam sobie jeden zestawiki bielusieńkie tulipany

Joanka 22:33, 07 wrz 2011

No właśnie sezon cebulowy w pełni.
Jutro będę w centrum ogrodniczym, na samą myśl mojego M już skręca

Gosiek jak tam sytuacja w przedszkolu? Wszystko ok?