Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo

Kubusiowo

anula_wn 11:43, 01 wrz 2011

Gosia, będzie dobrze, ale...po tygodniu może przyjść kryzys ;/ to też całkiem normalne! ale dacie radę OBOJE !
kaisog1 13:30, 01 wrz 2011

ehhhh odebrałam dziecie z przedszkola.... Pytam Pani nauczycielki czy płakał a Ona na to, że absolutnie nie. Ucieszyłam się a Ona mi z tekstem, że Kuba popychał dzieci i jednego chłopca za buzię ścisnął! Stanęłam jak wryta...... Nigdy się tak nie zachowywał, z dziećmi w piaskownicy sam dzieli się zabawkami, wymienia... a tu proszę... Nie rozumiem tego. Mam tylko nadzieje, że jutro nie powtórzy się ta sytuacja...
Sebek 14:25, 01 wrz 2011

Gosiu - bliźniaczki sąsiadów w tym roku poszły do przedszkola i robią tam straszną wojnę - jedna więcej. Dzisiaj musieli jedną przywieźć, bo by przedszkole poszło z dymem, a ostatnio do wychowawczyni powiedziała takie słowa, że mnie aż cofnęło jak to usłyszałem - a słyszałem wiele Jak chcesz to napiszę - oczywiście używając gwiazdek

Początki zawsze są trudne, ale potem się przyzwyczai
kaisog1 14:35, 01 wrz 2011

Sebek no mam nadzieje.... do głowy by mi nie przyszło nawet, że Kuba kogos popchnie czy uderzy... a tu proszę....
Sebek 14:40, 01 wrz 2011

Mi też nie przyszło do głowy, że te dzieci znają takie słowa
monteverde 23:38, 01 wrz 2011

e tam może tylko oddal, bo inny go pchnął, a Pani nie zauważyła, dobrze,że sobie radzi
kaisog1 08:53, 02 wrz 2011

Za Szefową i ja napiszę

UWAGA!!!!!

Zjazd u Ani (Monteverde). Termin: 24.09 (sobota)
Wpisujcie się w "Spotkaniach" https://www.ogrodowisko.pl/watek/952-zjazd-u-monteverde
monteverde 23:09, 02 wrz 2011

dzięki Gosiu
myszorek 11:25, 04 wrz 2011

kaisog1 napisał(a)
ehhhh odebrałam dziecie z przedszkola.... Pytam Pani nauczycielki czy płakał a Ona na to, że absolutnie nie. Ucieszyłam się a Ona mi z tekstem, że Kuba popychał dzieci i jednego chłopca za buzię ścisnął! Stanęłam jak wryta...... Nigdy się tak nie zachowywał, z dziećmi w piaskownicy sam dzieli się zabawkami, wymienia... a tu proszę... Nie rozumiem tego. Mam tylko nadzieje, że jutro nie powtórzy się ta sytuacja...

Wyluzuj Gosia, to jego emocje. Wykorzystaj niedzielę na wyciszenie go. Ważne, żeby Panie w przedszkolu też odpowiednio i stanowczo podeszły, gdyby sytuacja się powtórzyła. Nigdy nie wiadomo kto był prowodyrem. Małe dzieci mają jeszcze namieszane w główkach, ale sprawiedliwe podejście Pań szybko rozwiąże ewentualne trudności. Porozmawiaj o tym z Kubą spokojnie-niech określi swoją wersję wydarzeń, wypytaj dokładnie jakie ma odczucia.Będzie dobrze, tylko spokojnie.
Ana 09:10, 05 wrz 2011

Gosiu - Myszorek dobrze pisze! moja dama po drugim dniu przedszkola przyszła z krechą na pół policzka, pani powiedziała, że mialy małe starcie z kolezanką to się zdarza i przedszkole nauczy nasze maluchy radzić sobie z emocjami i relacjami w grupie - z naszą pomoca i cierpliwością