Ania nie będę się oszukiwać - nie dam rady tego zaplanować. Na kogoś kto to zrobi mnie nie stać..... Poddaje się. Mogę oglądać tysiąc zdjęć i kompozycji a i tak nie umiem tego przenieść i wykorzystać u siebie.
Trudno - taki lajf (sama nie mogę czytać swojego marudzenia wrrrrr)
A ja cię rozumiem sama mam trochę pomysłów ale złożyć w calośc nie potrafię...
Chociaż wydawało mi się że Tobie przyjdzie to łatwiej bo takie ładne wizualizacje robiłaś u innych.
Gosiu a orientujesz się jaki jest koszt wykonania projektu? bo bałam się wogóle zmierzyć z tym tematem.
Kiedyś zapytałam Danusię ile by kosztowało zrobienie projektu Kubusiowa - więcej pytać nie zamierzam (nawet nie pamiętam jaka to była kwota ale mało nie usiadłam)
Powiem Ci, że ja kogoś ogród widzę..... jakoś mi łatwiej, spojrzę i wiem a u siebie to jak dziecko we mgle.....
A ja robię tak.....jadę so sklepu, patrzę co mi się podoba....I jak już widze rośłinę to przed oczyma widzę gdzie to dać i jak się skomponuje (przynajmniej w 20%). Jak nie widzę rośłiny na żywo, to nic nie potrafię zrobić na papierze...... Moja wyobraźnia ogrodowa się uchamia w ogrodzie..
Pozostałe 80%^ biegam z doniczkami i układam kompozycje
Może też tak spróbuj..ustal listę co chiałabyś mieć...... oszacuj z grubsza ilość i zacznij układac to w ogrodzie balansujac doniczkami..tylko bierz pod uwagę rozmiar docelowy
I niech ci M kupi dobrą łopatę.... jak mój mi kupił..i z pomocą łopaty bardzo dobrze mi kompozycje wychodzą..coraz bardziej mi się podoba..... co prawda do prekomponowania dużo...ale te latanie z łopatą tez ma swój urok
No ale Kubusiowo jest spore...
Może daj sobie parę dni i jakoś sie to ułoży w całość.
Ja niby wiem już co i jak ale rozrysować tego nie potrafię. Ty masz ten talent i łatwość zestawiania roślin. Uda Ci się trzymam kciuki i bedę kibicować na porady jestem za cienka
No ale Kubusiowo jest spore...
Może daj sobie parę dni i jakoś sie to ułoży w całość.
Ja niby wiem już co i jak ale rozrysować tego nie potrafię. Ty masz ten talent i łatwość zestawiania roślin. Uda Ci się trzymam kciuki i bedę kibicować na porady jestem za cienka
Dzięki za miłe słowa Talentu w zasadzie nie mam, rośliny zestawiam bardzo często tak jak Danusia robi to w swoich projektach
Niestety Kubusiowo to nie mały ogród przydomowy.... tam kule, stożki niestety nie pasują.
Może faktycznie dam sobie parę dni, jednak wątpie żeby to cos zmieniło. A może mnie olśni?