Gosiu rudbekia to jeden z tych kwiatów, których piekno widać w masie. U mnie narazie takie łany...
ON jest zarąbisty... Tym bardziej, że wiem jakiej wielkości są kulki...
Toż to potwór rośnie...
Mój miscant Graziella dopiero zaczyna kwitnąć i jest delikatnie różowy. Nie pamiętam dokładnie jak wyglądał w ubiegłym roku w pełni kwitnienia ale raczej był biały.
masz raj rudbekiowy w ogrodzie -piękne
podpatrz jak się klepie kosy i opowiedz
a co słychać w stawie co rośnie myślę ze staje się coraz piękniejszy.....
A ja właśnie nie wiem z czego te łany. U siebie miałam na myśli zwykłą żółtą rudbekię. A to ani margerytki ani jeżówki. Rumianek?
Ale w takiej masie pięknie wygląda. Czy kosisz po przekwitnięciu? Ja w tym roku margerytki wykosiłam, potem kępki zrobiły się ładnie zielone. Jedyny minus to taki, że powinny wtedy rosnąć same, ewentualnie z roślinami, które kwitną wcześniej lub w tym samym czasie. Nie da się omijać pojedynczych roślin przy koszeniu.
Ja będę Joanno obserwować swoje... Mam nadzieję, że zrobią się białe.
hm... Tutku no rudbekie wprawdzie mam, ale do łanów to jeszcze daleko. Nie wiem co miałeś na mysli- inspirację czy zdjęcie...
Masz rację Gosiu, to ani margerytki ani jeżówki. To maruna w części gospodarczej. Oczywiście ścięta przed rozsianiem, ale nie mogłam powstrzymać się od cyknięcia fotki. W tym łanie wyglądała cudnie. To zdjęcie to to tak apropo postu Tutka o ostach (.. osty mowię ci całe w białej pierzastej otulinie po prostu czad...). Zwykłe chwasty w pałaciach też potrafią być malownicze...
.. osty mowię ci całe w białej pierzastej otulinie po prostu czad...