Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Olili 08:59, 21 lis 2014

Zielona napisał(a)
Święta to taki czas, kiedy kicz staje się pojęciem względnym. No i czerwień... czy jest ktoś, kto fundując sobie białą, srebrną lub inną stonowana choinkę, ostatecznie w duchu nie tęsknił za czerwienią? Tuż po Świętach nas drażni, ale w bożonarodzeniowy czas... jest idealna

Podpisuję się pod tym rękami i nogami.U mnie w domu choinka, jak to ujęłaś, stonowana (bo ogólnie nie lubię pstrokacizny), ale gdzieś w duchu pojawia się pociąg do czerwieni..
Gardenarium 09:05, 21 lis 2014

bdan napisał(a)
Danusiu, czy tawułki dadzą radę w słońcu gdzieś od rana do 16-tej?

I dziękuje za derenia u mnie

Tawułki zależy jakie, może chińskie, mają bardziej masywne liście, omszone, ale muszą mieć wodę lej ile wlezie.

Zdjęcia

Znajdź tę tawułkę

Astilbe chinensis 'Visions in Red' - zdjęcie

Instagram Ogrodowiska
Sebek 09:41, 21 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

Sebek, nie dodawałam, to czarne kwiatostany werbeny tak zmieniły i wylewa się jeden ostrogowiec, którego nie widziałeś, właściwie to w okolicy dachu ubyło... rozwalono budynek, stąd inaczej wygląda. Już jest wylana płyta do murowania domu.

Co do wianków, ostro myślę, minimalistycznie hmmm...sam mech? Plus wstążka? ale pokochałam czerwień i w tę stronę idę, pojadę do Berlina niedługo, coś wynooram (uwielbiam Twoje słowo).

Łysy buk ma biżuterię, ma też piękną korę i jest podświetlony ładnie w nocy Teraz widać tę plątaninę gałęzi.

No to noraj Na pewno znajdziesz coś ciekawego Ja nie wiem czy nie zacznę robić dekoracji juz w ten weekend - albo przynajmniej zdecyduję się co będę robić
Pszczelarnia 11:11, 21 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Potem doniczki owinę streczem i zakopię w ziemi. Odkopię wiosną, jak kiełki wyjdą z doniczki

Bajka! Dziękuję za zdjęcia, cudne klimaty!
lojalna_ 11:20, 21 lis 2014

Danusiu uwielbiam Twój ogród i zdjecia ale najbardziej lubie jak piszesz o roslinach, jak radzisz , krytykujesz , wiem, ze brak Ci czasu ale jak jest Cie wiecej pisanej wtedy jest fuuullllll ogrodowo

Leida 11:41, 21 lis 2014

Dopiero po obejrzeniu Twoich zdjęć rabat z Hampton zrozumiałam te lilie.
Nie przypuszczałam, że te rabaty aż tak kipią kolorami.

Rzeczywiście napracowałaś się wczoraj nieźle.
A po pracowitej jesieni trzeba odpocząć więc już się cieszę na ten Berlin.

Mala_Mi 22:47, 21 lis 2014

Gardenarium napisał(a)

Obiecuję, że takich widoków nie zabraknie i jako pierwsza w Polsce stworzę gigantyczne, długie, prostokątne rabaty bylinowe jak w Anglii, a może nawet lepiej niż w Anglii. To mój priorytet na najbliższe dziesięciolecie

Widziałam tyle ogrodów angielskich i tyle cudnych rabat, ze pomysłów starczy na wiele lat.

Proszę o stworzenie szybciej niż dziesięciolecie... bo będę wisieć na wątku z tworzenia rabaty non stop... a za 10 lat ...... nadal brak mi cierpliwości..
Gdyby nie rozsadek to już dawno bym ogród zrobiła w wielkie bylinowe rabaty.. ale... czasowo nie wyrobię, a jak mnie maja straszyć z zaniedbanie to lepiej nie robić ...
Iwk4 23:10, 21 lis 2014

Danusiu, śliczne te małe doniczki u Ciebie. U mnie by pasowały chyba twoje doniczkowe kopie. Czy można te gdzieś zamówić? Czy może to unikatowe doniczki? Myślę też o twoich większych do kulek bukszpanowych, tych z ornamentami.
Chciałam najpierw u mnie proste, ale mam już jedną w romantycznym stylu (prezent na 25 rocznicę ślubu) i teraz muszę chyba pójść w podobne klimaty
Tutaj moja donica: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/74/747611/original.JPG
Gardenarium 23:32, 21 lis 2014

Bardzo klimatyczne i romantyczne, ładne Twoje donice.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:34, 21 lis 2014

Ania, tego nie mogę obiecać, są sprawy ważne i ważniejsze, sama wiesz.. zdrowie najważniejsze, na rabaty przyjdzie czas.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies