Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 15:35, 26 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia nie poprawiaj już tych hortek bo dobrze, a nawet lepiej jest jak jest, po co zmieniać coś co się wszystkim podoba, nie lepiej energię spożytkować na nowe rabaty?

Co racja, to racja
Odmachuje

Kawa napisał(a)
werbeny cudowne Reniu
mogę liczyć na nasionka???

Muszę chyba zrobic listę, bo wiem, że komuś już też obiecałam Zielonej i Sylwi? Dziewczyny przypomnijcie się...

Konieczki napisał(a)
Reniu wyczytałam że tniesz orzecha włoskiego - mam prośbę możesz mi zrovbić zdjęcie. Ja dziś porobię fotki mojego orzecha (o na działeczce orzechów mam kilka - samosiejek, będę wywalać (ostatnio stolarz mi pokazała kuchnię z orzecha włoskiego - cudniasta). Ja się chyba załapię na cięcie korygujące teraz (napisane jest że jeszcze można)

Miałam na działce dwa orzechy. Jeden stary jest już wycięty, ale już wcześniej kilka lat temu połowę grubych konarów wycieliśmy i nie chorował.
Drugi młodszy, był podcinany od dołu dwa lata temu. Każdorazowo zabieg przeprowadzałam po rozwinięciu sie liści, koniec maja-początek czerwca. Niestety gałęzie w tym miejscu odrastają i znowu muszę je obciąć.
Kiedyś sadziło sie drzewa byle gdzie. Ten orzech rośnie przed domem, w dość niefortunnym dla mnie miejscu, ale na razie go zostawiam, bo orzechy już rodzi a lubię.

07_Rene 15:40, 26 sie 2015

Renia to mamy takie samo nachylenie stoku i ja tez przy domu muszę kiedyś równać bo góry i doliny, że, aż koła pourywane w kosiarce.

Ale to na kiedyś po remontach zostanie

Czytam, że w szkolnictwie pracujesz?

Sylwio, nie pracuję: Ale córka gimnazjum zaczyna, młody przedszkole i trzeba "magazyny" uzupełnić zeszytowo-ubraniowe

A wracając do tego nachylenia stoku... przez to zawsze obok mnie kukurydzę sadzą, bo późno się ziemia nagrzewa

Kawa 16:15, 26 sie 2015

mnie obiecałaś wcześniej

wczoraj robiłam szkolne zakupy rachunek mnie powalił...
sylwia_slomc... 16:19, 26 sie 2015

Renia kukurydza lepsza niż tunele foliowe, ja w tym roku nie narzekam, też mam jej duuuuużo po sąsiedzku, a za książkami też jeżdżę, choć do gimnazjum 1 klasy w tym roku darmowe mamy mieć, u mnie młodszy też teraz 1 kl gimnazjum, starszy już poszedł do średniej Jak te dzieci rosną i tylko my nie młodsi.
babka 23:19, 26 sie 2015

Sylwia, my się nie starzejemy - tylko dzieci szybko rosną

Pozdrawiam Reniu
sylwia_slomc... 23:25, 26 sie 2015

babka napisał(a)

Pozdrawiam Reniu

Bardzo bym chciała
babka 23:57, 26 sie 2015

Bardzo bym chciała

Bez przesady, Tobie dopiero na świat !
Konieczki 06:40, 27 sie 2015

Dziękuje za zdjęcie muszę powywalać kilka orzechów bo one przepotężne a moją działka za mała.
07_Rene 08:51, 27 sie 2015

babka napisał(a)

Pozdrawiam Reniu

Tylko dzieci i kwiatki...

Tego kaktusa mam ok. 30 lat. Przeraziłam się, próbując sie doliczyć, bo to coraz trudniejsza matematyka
Czasami zdarzało mu się już kwitnąc, ale nigdy nie dwoma kwiatami równocześnie.
Kwiatami można się cieszyć tylko jeden dzień.

07_Rene 08:52, 27 sie 2015

Konieczki napisał(a)
Dziękuje za zdjęcie muszę powywalać kilka orzechów bo one przepotężne a moją działka za mała.

Nie żałuj, bo ich sok zanieczyszcza ziemię w zasięgu korony, nic tam nie będzie chciało rosnąć.