Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 08:48, 03 paź 2015

Agania napisał(a)

Fajnie Ewa ten ideał ogrodu zebrała w całość...a mnie jeszcze się marzy taka wiejska huśtawka zawieszona na sznurze na wielkiej gałęzi, szkoda, że nie mam taaakiego drzewa...

Muszę wszystkie te elementy w planie uwzględnić
Na taką hustawkę też nie mam warunków, ale hamaczki są.

eee_taam napisał(a)
widzę że drzewny dylemat ...kurcze ..też to przerabiałam ...zrobię spis może drzew które zakupiłam

od 2 sezonów dumam co posadzić na froncie ...szpaler magnoli mi chodzi po głowie (pewnie 3 moze 5 szt raptem ten szpaler bedzie miał )

Idę do Ciebie
Na forum zdecydowanie bardziej popularne są drzewa szczepione lub małe, a ja muszę mieć duże i naturalne
Szpaler magnoli? Wiossną na pewno byłoby bosko, ale magnolie też potrafią urosnąć spore, masz na to miejsce?
07_Rene 08:53, 03 paź 2015

margaretka3 napisał(a)
A ten Twój, Reniu, ambramowiec to kolumnowy?

Juzia napisał(a)
A to zwykły ambrowiec czy kolumnowy? Bo coś doczytać nie mogę

Nie wiem... Ale chyba nie. Odmiana była wbita do donic z tymi dużymi okazami, nie odpisałam Będę realizować zlecenie Sylwi, to muszę sprawdzić

Dziewczyny czytałam, że ambrowce ogólnie (nawet nie kolumnowe) w pierwszych latach rosną wąsko do góry, a koronę rozbudowywują dopiero później. Te duże okazy też miały taką wąską formę.
07_Rene 08:56, 03 paź 2015

babka napisał(a)
I tu burza mózgów Ogród z drzewostanem to prawdziwy ogród, chciałabym taki mieć ale nie jest mi to pisane niestety działkę mam dużą ale w całości zagospodarowaną zabudowaniami ... a kiedyś to był prawdziwy ogród z drzewami owocowymi itd. Teraz często z ckliwością wspominam ten czas co se ne wrati. Sadź Renia drzewa, sadź !!

A co z tymi planami, żeby przy kojcu drzewa posadzić? Jakieś drzewo musi być w ogrodzie, ale miejsca słoneczne też

Ensata napisał(a)
Drzewa przepiękne! uwielbiam duże, stare drzewa

Też uwielbiam, ale gorzej ze sprzątaniem, szczególnie po burzach.
07_Rene 08:57, 03 paź 2015

Jana napisał(a)
Renia daj znać jaka to szkółka, ja płaciłam za brzozę purpurową 9,50 a za miłorząbka 12 zł, a jak ja mam miłorząb żeński? gdzie mam zaglądąć, żeby to odkryć, bo nie było etykiety

Ktoś wczesniej pisał, chyba Irenka, że po kształcie liści można poznać. Będę zgłębiać ten temat, jak coś doczytam to sie podzielę tą wiedzą
sylwia_slomc... 09:12, 03 paź 2015

Renia to nie było zlecenie tylko gorąca prośba
07_Rene 09:15, 03 paź 2015

Dziś słonecznie, czekam aż się trochę zrobi cieplej, bo na razie 1 stopień na + i zaczynam szaleństwo z łopatą

07_Rene 09:16, 03 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Renia to nie było zlecenie tylko gorąca prośba

Mam nadzieję, że nic się nie skomplikuje i nie wykupią wszystkiego dzisiaj
Juzia 09:16, 03 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Nie wiem... Ale chyba nie. Odmiana była wbita do donic z tymi dużymi okazami, nie odpisałam Będę realizować zlecenie Sylwi, to muszę sprawdzić

Dziewczyny czytałam, że ambrowce ogólnie (nawet nie kolumnowe) w pierwszych latach rosną wąsko do góry, a koronę rozbudowywują dopiero później. Te duże okazy też miały taką wąską formę.

No nie wiem... Mój nie jest jakiś bardzo wąski
Też kupiłam maluszka. Miał jakieś 60cm. Mam go od kwietnia 2013. Teraz jest mojego wzrostu, może ciut wyższy.
Za szybko to on nie rośnie

Aaaa i zapomniałam go okryć na pierwszą zimę i przeżył...i żyje do dzisiaj bez okrywania
sylwia_slomc... 09:19, 03 paź 2015

Ja na samej górze mam posadzonych 5 wierzb płaczących, 5 modrzewi, 3 świerki zwykłe, lipę , buka, jarzębinę, sumaka, metasekwoję, cedr himalajski, 20 brzózek, orzech włoski, leszczynę,2 klony zwykłe, wiśnię, magnolię, wierzbę o srebrnych listkach, jesiona, śliwowiśnię, a w dół też idą drzewa, te co podałam są od łąki kwietnej wzwyż U mnie w okolicy drzew jak na lekarstwo
sylwia_slomc... 09:20, 03 paź 2015

U mnie jest 10 na plusie Zaraz lecę betonować zjazd