Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 18:22, 14 paź 2015

Reniu pokaż Twoją szałwie omszoną Amethyst
07_Rene 20:31, 14 paź 2015

babka napisał(a)
Reniu pokaż Twoją szałwie omszoną Amethyst

Tu widać różnicę w wysokości między Amethyst, a zwykłą z wysiewu.

Tutaj cały krzaczek, zdjęcie z czerwca.

Tutaj zbliżenie
Gardener27 20:35, 14 paź 2015

Szałwie omszone w tym sezonie są moją największa miłością w ogrodzie Na wiosnę zakupiłem 5 odmian w dużych ilościach Bardzo dobrze zainwestowane pieniądze Jak dla mnie te rośliny nie posiadają żadnych wad i kwitną przez cały sezon Niektóre nawet bez przycinania
babka 20:38, 14 paź 2015

Cudna, spory krzaczek jak na jednoroczną sadzonkę.
Przemku czy polecałbyś mi kupno teraz na jesień czy korzystniej będzie czekać do wiosny ?
07_Rene 20:42, 14 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Szałwie omszone w tym sezonie są moją największa miłością w ogrodzie Na wiosnę zakupiłem 5 odmian w dużych ilościach Bardzo dobrze zainwestowane pieniądze Jak dla mnie te rośliny nie posiadają żadnych wad i kwitną przez cały sezon Niektóre nawet bez przycinania

Dokładnie.
U mnie też kwitły prawie non stop... przynajmniej te zwykłe... przegapiłam moment i wysiały się na potęgę. Może raz były podlewane

Amethyst miała krótką przerwę w kwitnieniu, ale jest dużo lepsza pod względem pokroju i urody.
Anda 20:42, 14 paź 2015

babka napisał(a)
Przemku czy polecałbyś mi kupno teraz na jesień czy korzystniej będzie czekać do wiosny ?

No i Cię przystopowałam, ojej... Ciekawe, co Przemek poradzi

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 20:43, 14 paź 2015

07_Rene napisał(a)

Tu widać różnicę w wysokości między Amethyst, a zwykłą z wysiewu.

Tutaj cały krzaczek, zdjęcie z czerwca.

Tutaj zbliżenie

Ale piękna jest... To ja też kupię taką. Różowej jeszcze nie mam

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardener27 20:46, 14 paź 2015

babka napisał(a)

Ja kupowałem sadzonki na wiosnę i wciągu jednego sezonu pięknie się rozrosły oraz obłędnie kwitły
Jesienią raczej niczego nie sadzę Boję się że nowe rośliny nie dążą się ukorzenić i przemarzną
babka 20:47, 14 paź 2015

Anda napisał(a)

No i Cię przystopowałam, ojej... Ciekawe, co Przemek poradzi

Spoko loko, jak się uprę to nic mnie nie powstrzyma
07_Rene 20:47, 14 paź 2015

Moim zdaniem ten srebrny anafalis podbił trochę jej kolor. W innym zestawieniu chyba nie wyglądałby aż tak intensywnie.
Ja podzieliłam swój krzaczek i mam kilka sadzonek