Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 13:45, 12 paź 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Reniu czytam że miałaś ochotę na spotkanie? Przykro mi że nie wołałam.To było spontaniczne całkiem. Decyzja w czwartek wieczorem, w piątek zwoływanie.
W tym roku jeszcze mamy ochotę spotkać się na wiankowaniu. Będę wołała jakby co.

Miałam ochotę, to prawda. Chętnie bym sie z Wami spotkała, a i u Kapiasa dawno nie byłam.
Na wiankowanie też jestem chętna, ale u mnie to trochę loteria... Jak dzieci będą zdrowe to ja jestem chętna

Gabriela napisał(a)

No właśnie, takie to dylematy. Wierzba jest stosunkowo krótkowiecznym drzewem, bardzo szybkko rośnie, a na Twoich zdjęciach te drzewa pięknie wyglądają, pięknie się krajobraz otwiera. Chyba bym nie wycięła, na pewno nie wszystkie.

Chciałabym właśnie zachować ten krajobraz. Lubię to jak dom otulony jest drzewami. Jesiony na pewno zostają. Wierzby bedę powoli podmieniać...
Dziś u nas śnieg, a że liście jeszcze nie opadły, gałęzie się łamią pod jego naporem... tylko u wierzb Nie chcę ich. Choć korę mają fajną

Jana napisał(a)
zostaw te, które się przydadzą

Muszę to dobrze przeanalizować, ale dopiero jak posadzę wszystko na swoje miejsce

babka napisał(a)
Reniu, jak niedziela minęła ?
Pomieszały mi się karteczki z nazwami i teraz nie wiem już co jest co

Fokaż fotki, to Ci powiem... Orliki są bardziej delikatne, ciemierniki sztywne i mięsiste.

Anda napisał(a)
Reniu, Ola napisala wlasnie u mnie, ze jej karpy piwonii nawet bez klow ruszyly liscmi na wiosne

Czytałam To znaczy, że z kłów będą kwiaty, a z karp same liście Fajnie. Jestem ciekawa tej piwoni. Ma byc czerwona, wczesnie kwitnąca. Te, które mam kwitły mi dopiero w czerwcu, z różami Ale ponoć to taki rok mieliśmy.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nawet nie wiesz jak Ci takiej starej ogławianej wierzby zazdraszczam

Spora jej część zwaliła się podczas letniej burzy...
Jak chce jakąś samosiejkę wierzbową to nie ma problemu
07_Rene 13:52, 12 paź 2015

Usunęli awarię. Delektuje się kawą.
Ten śnieg mnie nawet tak nie drażni, jak kolejna choroba, bo coś czuję, że znowu będzie efekt domina wśród domowników...
U mnie od rana delikatnie pruszy. Trzeba będzie drzewa otrzepać, bo się połamią... Jeszcze liście nie opadły.

Juzia napisał(a)
O w mordę!

Wyjęłaś mi to z ust

AsiaK_Z napisał(a)
Cześć. Przyszłam "na śnieg" "P. W sumie widok fajny, ale ... stanowczo za wcześnie. U mnie póki co świeci słońce, ale jest zimno, wiatr wieje. Podobno ma padać deszcz... na lekko zmarzniętą ziemię, hmm - będzie lodowisko. Nie wiem, co lepsze. Pozdrawiam

Witaj Cieszę się, że ktoś nowy do mnie zajrzał. Wieczorem przyjdę pooglądać do Ciebie Pozdrawiam

bdan napisał(a)
Renia nie napiszę, że zdjęcia mnie zachwycają. Zachwyciłyby by mnie w grudniu. Współczuję braku prądu.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka dla syna życzę

Dzięki Danusiu. Widziałam Twoje ekapady. Wrócę komentarz zostawić.

kosolka napisał(a)
O mamo!!! Szok!!

Też się nie spodziewałam. Myślałam, że to będę lekkie opady, zrobi się biało i stopnieje. A tu zonk (jak to się piszę?), sypie od rana.
07_Rene 14:01, 12 paź 2015

Marga napisał(a)
Renia, ale widok! Normalnie jak w grudniu!

Chyba szybko posadzę co mi jeszcze zostało

Wiesz co... Nie pamiętam kiedy ostatnio był śnieg w grudniu?

margaretka3 napisał(a)
Ech, dzieci się cieszą, ogrodnicy płaczą

A jeszcze w sobotę cały dzień biegałam z łopatą, robiąc roszady na wszystkich rabatach. Cebulowych nie zdążyłam posadzić... I w sobotę miałam wątpliwości, czy dobrze zrobiłam, zrywając wszystkie pomidorki.
Ja jednak wierzę, że jeszcze sobie pokopię!

Ja ostro kopałam cały zeszły tydzień i nie skończyłam. Cebulowe też jeszcze przede mną. Ja też mam nadzieję
Dzieci się cieszą fakt. Mój syn szczególnie - mysli, że będę go wozić sankami do przedszkola zamiast samochodem...

Konieczki napisał(a)
Witam panie w tej śnieżnej aurze. Ja ledwo z garażu wyjechałam na letnich oponach. Cebule czekają na wsadzenie. Podobno to tylko do jutra.
Słońca życzę Paniom

No widzisz, a mój wspaniały mąż zadbał, żeby w tym roku nie było problemu z oponami... całe lato jeździłam na zimówkach

babka napisał(a)
Niefajnie Pozdrawiam ciepło Reniu

Dzięki Oluś Od razu mi cieplej.

laurowisnia napisał(a)
Biało, jak i u mnie, mam nadzieję, że na krótko.
Róże posadzone, czekamy więc jak w czerwcu się ten miks zaprezentuje.

Z różami to jeszcze nic pewnego. Ciągle myślę... Np. Chandos Beauty też ma taki prosty, sztywny pokrój. Całe lato była raczej kremowo-morelowa, a teraz jest delikatnie różowa. Bardzo ją lubię.
Podobnie widziałam u Andy, że Jude the Obscure też jest teraz pastelowo-różowa.
Nie obejdzie się chyba bez korekt
Na razie mam plan, że jak coś będzie mocno zgrzytało, to będę bylinami przełamywać
Kasya 14:14, 12 paź 2015

To zeszloroczne fotki ?
malgorzata_s... 14:20, 12 paź 2015

Dobrze że awarii już nie ma.Będę wołać na wiankowanie
Gabriela 14:40, 12 paź 2015

Mieszkamy blisko, u mnie to samo, ciągle sypie. Też wstawiłam zdjęcia z rana, bo zaskoczenie było ogromne. Prąd wyłączyli od 10.30 do 14, ale już jest, nie zmarzłam bo mam kominek.
Wszystko co ma liście, wisi do ziemi, ech. Podobno jutro +9, więc stopi się dziadostwo.
laurowisnia 14:46, 12 paź 2015

Jude, nie mam, choć była kiedyś w planach, mimo wszystko to jest taka kremowa brzoskwinka, nie wpisałam jej nawet bo chyba bym ją umieściła gdzieś osobno.
Problem też miałam z MW, piękna róża ale dla mnie ma za dużo bordowego koloru, który mi nie pasuje do różowych róż. Każdy trochę inaczej widzi te połączenia, a czasem ilość miejsca je wymusza i też wychodzi ok.

Gabrysi prognoza mi się podoba.
Juzia 14:58, 12 paź 2015

laurowisnia napisał(a)

Problem też miałam z MW, piękna róża ale dla mnie ma za dużo bordowego koloru, który mi nie pasuje do różowych róż. Każdy trochę inaczej widzi te połączenia, a czasem ilość miejsca je wymusza i też wychodzi ok.

Oooo i dobrze, że to widzę...bo coś mi na fotkach nie pasowało z tym bordo u MW.
To muszę się zastanowić czy ją chcę...
laurowisnia 15:07, 12 paź 2015

Juzia, ale mimo wszystko ona ma piękny głęboki kolor, krzaczek całkiem zgrabny i obficie kwitnie, tylko dobrać jej odpowiednie towarzystwo.
Juzia 15:20, 12 paź 2015

laurowisnia napisał(a)
Juzia, ale mimo wszystko ona ma piękny głęboki kolor, krzaczek całkiem zgrabny i obficie kwitnie, tylko dobrać jej odpowiednie towarzystwo.

No tak....następna różanka się szykuje
A miało już nie być