Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Agania 09:44, 14 lip 2016

Reniu ogrodowe kadry piękne jak zawsze

Rabaty bylinowe zawsze mnie urzekają, liatry jak się całkowicie rozwiną będzie szał, róże boskie, na siewki uważaj...u mnie werbena bardzo się rozsiała, nie mam już gdzie przenosić...ta rudbekia jak Ci się wysieje to ja chętnie przygarnę, albo nasionka jak zbierzesz, przegorzany ogromne kolorystycznie nieźle Ci to wyszło

07_Rene 09:57, 14 lip 2016

Agania napisał(a)
Reniu ogrodowe kadry piękne jak zawsze

Rabaty bylinowe zawsze mnie urzekają, liatry jak się całkowicie rozwiną będzie szał, róże boskie, na siewki uważaj...u mnie werbena bardzo się rozsiała, nie mam już gdzie przenosić...ta rudbekia jak Ci się wysieje to ja chętnie przygarnę, albo nasionka jak zbierzesz, przegorzany ogromne kolorystycznie nieźle Ci to wyszło

Werbena tak mi zachwaściła rabaty w tym roku, że myślę o jej eksmisji. Najładniejsza jest w dużych łanach, ale znowu pół roku jest dziura na rabacie i to mnie drażni. Nie sposób tego pogodzić.
Mimo że przekopywałam kilka razy rabaty (przestrzenie między roslinami) widłami, wzeszła dosłownie wszędzie i w wielu miejscach jej nie podołałam. Muszę koniecznie ściąć zanim się wysieje ponownie.

Na nasionka rudbekii możesz liczyć na 100%, na siewki tylko na 50% bo nie wiem czy będzie tyle siewek
Kawa 10:08, 14 lip 2016

Reniu śliczne te twoje kadry i kompozycje
macham
Anda 11:12, 14 lip 2016

Hej Reniu, macham tylko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 11:14, 14 lip 2016

Anda napisał(a)
Hej Reniu, macham tylko

Ja też Zrobiłam sobie przerwę, mam kawkę wpadniesz ?
Konieczki 18:13, 14 lip 2016

Nie wiem za co ale trzymam jutro kciuki
anabuko1 21:48, 14 lip 2016

Juki wyglądają bajecznie.
Latrie widzę zaczynają
Ale masz śliczne, inne niż wszystkie rudbekie.Cudne
kamila66 21:55, 14 lip 2016

07_Rene napisał(a)

Ja w tym roku dałam sobie na wstrzymanie i siewki będę przesadzać dopiero jesienią. Teraz mam czas na głębokie przemyślenia

Czy to mogą być siewki frosted curls? Bo już część zdążyłam wyplewić, ale mnie tak naszło, żeby jeszcze zapytać mądrzejszych zanim wyrwę resztę....

i mam jeszcze takie - brązowa turzyca?

To drugie wygląda jak turzyca buachanana
renatamama3 09:37, 15 lip 2016

Reniu ,trzymam kciuki ,daj znać co i jak ,jak już jako tako dojdziesz do siebie .
Ps .ja mam doła ,tydzień temu byłam na pogrzebie koleżanki ,7 dzieci zostało ,może wakacje poprawią mi humor ,wizyta Gosi ,troszkę mi humorek poprawiła.
Zana 10:15, 15 lip 2016

Renia pierwsze słyszę, żeby rodgersja kapryśna była. Lubi cień i mokro, ma piękne te liście. Ja mam trzy sztuki, rosły w suchym dosyć miejscu pod sosną, ale dwie przesadziłam trochę w bok, gdzie wymieniłam ziemię to bujnęły zdecydowanie i widać różnicę z tą trzecią, która też czeka na przeprowadzkę. Są u mnie czwarty rok, zero problemów.