Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Urszulla 14:37, 06 cze 2017

07_Rene napisał(a)

Nie mam czasu na zdjęcia... i czasem siły. Dzieci znowu chore Siedzimy w domu, a chwasty rosną, robota czeka. Kanciki nie zrobione. Trawnik masakryczny. Wszędzie jakieś niedoróbki, czasem nie ma jak zdjęcia zrobić, żeby nie pokazać za wiele

Tak zrobię z czosnkami

U mnie to samo mimo że dzieci większe. Myślałam że tylko kanty. A tu się tak nasiało że z niczym w ogrodzie nie nadążam. Wczoraj ogarnęłam połówkową młodą rabatę przy wejściu i metr przy chodniku. to i tak sukces. A przywiezione roślinki czekają bo w upał się boję sadzić.

Szukasz miejsca dla edenki zrobiłabym dla niej małą rabatę z kamykami jak tylko jedna. U mnie 3 szt. I marzę żeby między nimi była pashmina i bukszpany na pniu. Ech te marzenia
Agania 22:33, 06 cze 2017

Czas zapyla...Reniu ja Cię wspieram, tak samo jak Ula, mam nie zrobionione, ale pada deszcz...cud normalnie, dla tych roślinek co posadzone, chwast już tak nie rośnie
Dla trawnika też ratunek...no ja myślę, że dzieciaczki już zdrowsze

Cudne zdjęcia....cudne wszystko
Milka 11:46, 07 cze 2017

To tu już taki busz!?
Ten irys różowy, skradł moje serce
Anda 11:56, 07 cze 2017

07_Rene napisał(a)

Te pola na horyzoncie to właśnie u Sylwii
U mnie pola pomieszane z zagajnikami.

Wiem, o tym pisałam O polach z zagajnikami Twojego ogrodu z ogrodem Sylwii nie pomylę, oba znam całkiem dobrze chyba
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 12:24, 07 cze 2017

07_Rene napisał(a)

Nie mam czasu na zdjęcia... i czasem siły. Dzieci znowu chore Siedzimy w domu, a chwasty rosną, robota czeka. Kanciki nie zrobione. Trawnik masakryczny. Wszędzie jakieś niedoróbki, czasem nie ma jak zdjęcia zrobić, żeby nie pokazać za wiele

Tak zrobię z czosnkami

Reniu nie stresuj, chorąży zawsze zdąży
Dla dzieciaczków dużo zdrówka życzę !
07_Rene 11:27, 08 cze 2017

Agato, Gosiu,

To tojad Że też się wcześniej nie połapałam. Myślałam, że on woli półcień/cień, tak też mam małą kępkę posadzoną (już któryś rok, kłącze z biedry), a on się w pełnym słońcu wysiał.

Ula,

Marzyć zawsze trzeba i dążyć do zrealizowania.
W ogrodzie jak w domu, zawsze jakaś robota się znajdzie

Aganiu,

Oj tak, czas zapyla niemiłosiernie, po dzieciach najbardziej widać... bo ja nadal -
na razie czuję się jakbym miała 20+

Irenko,

Trochę faktycznie ciasno się zrobiło przy różach szczególnie. Przez mokrą wiosnę ostróżki mnie przerosły. A może to ten popiół, który wiosną rozrzuciłam...???

Ando, Ewo

Chyba źle Cię zrozumiałam
U Sylwii ta otwarta przestrzeń robi wrażenie. U mnie jednak trochę ciaśniej.

Babko,

Właśnie pisałam, że w ogrodzie zawsze będzie coś do zrobienia, jak w domu Dzieci szybko podrosną, to czasu więcej będzie na dłubanie w ziemi.
07_Rene 11:34, 08 cze 2017

Przegląd bodziszków

Bodziszek korzeniasty Spessart

Bodziszek korzeniasty NN

07_Rene 11:37, 08 cze 2017

Bodziszek Endressa

Bodziszek kantabryjski Biokovo

07_Rene 11:40, 08 cze 2017

BODZISZEK RENARDA PHILIPPE VAPELLE

Bodziszek czerwony Aviamore

Jeszcze mam jednego, ale nie kwitnie na razie.
laurowisnia 15:16, 08 cze 2017

Bodziszki mogę na okrągło, w jednym sylaby się przestawiły.