Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

laurowisnia 14:42, 06 maj 2015

Zachwycam się niezapominajkami, a płyty przy studni fajnie wyszły.
07_Rene 20:14, 06 maj 2015

alinak napisał(a)
Tez zauważyłam że te ciemne tulipany gubią się w tle z kory .
miło popatrzeć jak ogród nabiera uroku ...wpadnę za tydzień na pogaduszki .
macierzankę będziesz mieć lepsza od karmika . w nim trawa się rozrasta i plewić tego się nie da a macierzanka zarośnie i ziemie przykryję .

Zapraszam, najlepiej w poniedziałek lub we wtorek po 11.00.

Pigwowiec pierwszy raz kwitnie.
07_Rene 20:17, 06 maj 2015

marzena napisał(a)
Rene, te ciemne bardzo piękne tulipany

Również bardzo je lubię ale białe też

07_Rene 21:11, 06 maj 2015

renatamama3 napisał(a)
Reniu ,czekam na foty piwniczki ,co tam jeszcze będziesz sadzić ?ciekawa jestem .pozdrawiam

Reniu, no właśnie nie wiem... Na dachu posadziłam jałowce Wiltoni, bo ich jestem pewna.
Po pónocnej stronie rosną niezapominajki z poprociami, marzą mi się tam też naparstnice. A obok drzwi po pustakach pnie się hortensja. Nie mam dobrej fotki, tego miejsca, ale może nadrobię jak przestanie padać.

Od południowej strony jest wersja tymczasowa, że tak powiem
Zostały jałowce (które najprawdopodobniej trafią na tył piwniczki), dosadziłam rozplenice giganta, którą dostałam od Aliny z dwiema mniejszymi kepami po bokach, a między tym jeżówki, które w ubiegłym roku siałam z nasion.
Alina mówiła, że musi mieć duuużo miejsca, więc ma.
Na razie niewiele widać. Przy drzwiach, pustakach posadziłam dwa krzaczki róży Sally Holmes, którą chce prowadzić jak pnącą. Róże sadziłam wiosną, wiec ciężko ruszają...
Kilka dni temu zrobiłam obwódkę z kostrzewy sinej i bodziszka.
Ale myślę, że docelowo będą dążyć do zrobienia obwódki z żurawek jak na rabacie obok.

Jakoś na razie nie czuję tej południowej strony piwniczki. Muszę dojrzeć....

07_Rene 21:16, 06 maj 2015

laurowisnia napisał(a)
Zachwycam się niezapominajkami, a płyty przy studni fajnie wyszły.

Zdecydowanie lubię takie leśne klimaty. Wszystkie roślinki robią wrażenie jak ich jest wiecej niż jedna sztuka
kosolka 21:22, 06 maj 2015

Naogladalam się niezapominajek.. Przecież tak je lubię a nie mam u siebie! Muszę mamie ukraść z przyblokowego ogrodeczka Świetne ujęcia tulipanów! I koniecznie pokaż obsadzona piwniczke!
07_Rene 21:31, 06 maj 2015

kosolka napisał(a)
Naogladalam się niezapominajek.. Przecież tak je lubię a nie mam u siebie! Muszę mamie ukraść z przyblokowego ogrodeczka Świetne ujęcia tulipanów! I koniecznie pokaż obsadzona piwniczke!

Piwniczka jest post wyżej Nasadzenia tymczasowe, generalnie nieskończona.... więcej pokażę jak bedzie co ogladać

Niezapominajki świetne na duże tereny, bo się same rozsiewają. Jeden krzaczek w tym roku, a za rok już masz kilkadziesiąt.
gardney 22:58, 06 maj 2015

Reniu przepiękne kwiaty u Ciebie. Te malutkie niebieskie to niezapominajki? Śliczne. Zdjęcia robisz cudnej urody, zazdroszczę talentu
Z planowaniem daj sobie czas, kolejne pomysły mogą być coraz bardziej udane. Przez zimę wałkowałam tą moją jedną rabatę w tę i wewtę (czy to się tak pisze?) aż wyplułam to co mi najczęściej przychodziło na myśl i już nie miałam siły dalej o tym myśleć i tak będzie. Może to sposób?
Pozdrawiam i lecę dalej, jak ja nie cierpię tego braku czasu
Konieczki 08:49, 07 maj 2015

[img size=640x427]

Niezapominajki - to jest to co kocham najbardziej. Zdjęcie prześliczne
A ogród do poznania - ale już widzę jaką potężna pracę włożyłaś. A teraz zaczynam miłą lekturę
Agania 10:02, 07 maj 2015

Tworzysz prawdziwy leśny klimat Reniu, studnia już obrasta i już nabiera rustykalnego charakteru, jak piwniczkę obsadzisz, będzie coraz bardziej tajemniczo i funkcjonalnie, przy takich widokach i przestrzeni, pewnie szybko regenerujesz siły

Wiosna nabiera tempa, coraz więcej u Ciebie kwiatów, dobrze nam z tą Krzywaczką....miłej kawki Wam życzę na pogaduchach i pozdrów ode mnie Alinkę