Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 10:47, 02 maj 2015

Agania napisał(a)
Impnujące masz już siewki, tulipany też u mnie początkują i będę ich mieć jeszcze więcej
W Goczałkowicach byłam w tamtym toku, piękne ogrody, przywiozłam sobie od nich świerki serbskie pendule...piękna wiosna u ciebie i ile kwiatów się zapowiada

Dlatego lubię wysiewy
W Goczałkowicach jestem co roku, ale dopiero teraz mam takie rozeznanie co warto kupić, z roku na rok się zwiększa moja świadomość
Zdecydowanie preferuje zakupy w Krzywaczce, bo są dobrze zaopatrzeni i pod moim nosem. Po ostatnich zakupach przedwczoraj nawet rabat dostałam!!!

07_Rene 10:53, 02 maj 2015

LewOgrodowy napisał(a)

Bniec czerwony może?

Monia, Ty to jesteś ekspert
07_Rene 10:58, 02 maj 2015

monteverde napisał(a)

same się rozmnożą jak wysypią nasionka

Mam taką nadzieje, że choć kilka siewek powtórzy cechy i zakwitnie na biało
U mnie niezapominajki jakoś się strasznie mutują.
Z odmiany ciemno niebieskiej, która skromnie się rozsiewa, przynajmniej u mnie, otrzymałam siewkę o kwiatach fioletowo-różowych.

A to "matka"
07_Rene 11:01, 02 maj 2015

Bardzo lubię takie pół dzikie leśne klimaty.

Wśród niezapominajek przytulina wonna
07_Rene 11:15, 02 maj 2015

babka napisał(a)
Moja piwonia też na tym etapie Coś działasz czy deszcze i Tobie nie pozwalają na prace ogrodowe ?
Pozdrawiam weekendowo

Ciągle cos działam, ale nie wszystko mogę jeszcze pokazać... Wczoraj podało dopiero wieczorem. Udało się nad dosadzić tuje. Ale mleczyki na przedpłociu straszą niemiłosiernie Widać dokładnie, że przy tujach trawa jest kichawa Tamtędy idzie nitka kanalizacji i takiej nam okropnej ziemi nawieźli.

Przeorganizowałam okolicę studni. Nie jest to szczyt marzeń, ale dużo lepiej niż było. Do czasu tynkowania domu i chodniczków z kostki czy bruku będzie oki.

W miejscach między kamieniami chciałam posadzić karmnik ościsty, ale w końcu posadziłam macierzankę dywanową. Ciekawe, czy da radę...
Przy studni rosnie róża pnąca i powojnik.

Na dachu piwniczki posadziłam też 10 jałowców Wiltoni, ale fotek nie mam...
babka 21:52, 02 maj 2015

A mnie się ścieżka kodoba, jak obrośnie będzie całkiem fajnie Macierzanka da radę, u mnie rozrosła się jak szalona z jednej maleńkiej sadzonki.
Praca Cię lubi jak widzę ale efekty już są !
W ogóle ładne klimaty u Ciebie i starodrzew robi wrażenie ! A tulipany masz śliczne, nie to co u mnie .. takie pospolite- babcine
Pokaż hostę
sylwia_slomc... 23:52, 02 maj 2015

Fajnie wkomponowane płyty chodnikowe, ciekawy pomysł. Myśmy też dziś takie wykorzystali na ścieżki tylko w połączeniu z drewnem i kamyczkami rzecznymi- najdrobniejszej frakcji, też wyszło fajnie i jak zrobię foty to wstawię.
07_Rene 09:19, 03 maj 2015

Zdąrzyłam obfocić to wrzucam

Nowy nabytek... hosta zielona z żółtym obrzeżem, niesstety nie zapisałam nazwy Za to udało mi się wyhaczyć doniczkę z dwoma kłami, więc tak jakbym jedną miała gratis....

A to moje "stare" miniaturki
Te w tamtym roku miały wirusa i połowę musiałam wywalić, fajnie rozświetlają ciemne, ponure zakątki

Całe zielone

Odezwę się i poodpisuje wieczorem albo jutro.
Miłej niedzieli
sylwia_slomc... 09:47, 03 maj 2015

Reniu moje petunie nawet nie wzeszły, a tern może wydawać się większy bo jest to działka wąska, a długa, na szerokośc ma 25m reszta to długość. Jak jest u Ciebie.
babka 22:30, 04 maj 2015

https://www.pinterest.com/pin/462604192951224223/

a to pod Twoimi drzewami

https://www.pinterest.com/pin/462604192951224159/