Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Zana 23:39, 09 sie 2017

babka napisał(a)

Szukam chętnego na róże The Fairy . odbiór wyłącznie osobisty

Coś sugerujesz?

Wiesz co? Broniłyśmy tu wszystkie tego potoworowatego (w sensie rozmiaru oczywiście) bukszpana, a Ty chyba miałaś rację, żeś go obgoliła.
Na pierwszy rzut oka to ja bym drzewo na pniu (Umbrę?) posadziła w rogu tam gdzie te rozchodniki. Ale mogę się mylić, bo perspektywa zdjęcia może przekłamywać rzeczywistość.

Mam nadzieję, że z palcem dobrze?
Krakus 07:18, 10 sie 2017

babka napisał(a)

Ten wąski, długi pas też jest do zmiany

Postaram się narysować jak to widzę ale nie jestem pewna czy będzie dobrze.

ja się tam nie znam na doradzaniu ale chyba brzóz nie masz...zmieściłyby Ci się ze 3 w tym pasie (tylko z tych szlachetniejszych bo mneijsze rosną) ? albo umbry jak w większości przedogródków....
A_gawa 08:04, 10 sie 2017

Piękne rozchodniki- czy są wymagające? Jak z nimi działasz?
PS Piękny ogród!
beta 08:22, 10 sie 2017

Tym razem chyba nic nie doradze...Ale chyba staralabym się jakoś zamaskowac te nóżki bukszpanowi
Pozdrawiam Olu ☺
mrokasia 08:50, 10 sie 2017

Pomysł z kołem mi się podoba. A może pod wygolonego buksa dać rozchodniki i potem kulki buksowe w trawkach? A lawendę pociągnąć pasem pod ogrodzeniem?
pawel_snopek 09:58, 10 sie 2017

Teraz masz następną zagwozdkę lubię rewolucję w Twoim wydaniu
anna_t 10:38, 10 sie 2017

Ola ja umiem tylko minimalistycznie. Po całości porozrzucane kulki i do tego trawy i tyle
Anitka 10:41, 10 sie 2017

Ja bym zostawiła koło mniejsze i ścieżkę nie puszczała pod samym ogrodzeniem. Przeciągnąć lawendę wzdłuż ogrodzenia i później po łuku do końca. Chyba, że się chcesz pozbyć lawendy to wymienić na trawki. Trawki też w kole wokół wielkiego bukszpanu na obrzeżach. Czym tylko trzeba nóżki bukszpanu zamaskować. Koniecznie mur trzeba też zasłonić i to najlepiej zimozielonym. Może ekran z cisa lub puścić bluszcz po murze. Ja bym wysypała żwirem po całości i na ścieżce ułożyła jakieś kamienie lub płyty, ale w odstępach tak jak się kroki stawia. Ścieżka była by pomiędzy trawkami z dwóch stron. Jaka to strona?
Tak proponuje nieśmiało
beta 12:45, 10 sie 2017

Ja też bym nie robiła ścieżki przy samym płocie. ..
beata_m 22:47, 10 sie 2017

a mnie się pomysł Krakusa podoba bardzo drzewka przy ogrodzeniu a ścieżka pomiędzy drzwkami a bukszpanem?!