Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

07_Rene 16:56, 23 paź 2015

Ja też miałam poziomkami podsadzone krzewy ozdobne Bardzo praktyczne rozwiązanie. Tej jesieni musiałam zlikwidować, bo strasznie się rozpanoszyły Zrobiłam sobie poziomkownik Ale nie wiem, czy znowu wiosną nie wrócę do tego rozwiązania, bo lepsze poziomki niż chwasty
vita 10:43, 25 paź 2015

Witaj Fiolomeno, mam wrażenie, że widziałam już twój ogród, a na pewno wszystko co w nim rośnie, i o czym tak wrażliwie piszesz, jest mi bliskie
Nawet to, że też nie zdążyły zakwitnąć u mnie świecznice.
Powoli dojrzewam do urządzenia zielnika i jagodnika, tyle o nich dziewczyny piszą, może starczy mi na to czasu?
Powiedz, jak udaje Ci się utrzymać w ogrodzie budleję skrętolistną? Dwa razy próbowałam i nawet solidnie zabezpieczana, przemarzała.
Ogród nostalgiczny i kuszący
Rench 16:55, 26 paź 2015

Dzisiaj przypadkiem znalazłam, że tutaj mają Tuscany Superb o którą pytałaś

http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Tuscany-Superb-nagi-korzen/923
MartaC 17:13, 26 paź 2015

Filomeno, co za uroczy i subiektywny ogrod stworzylas! Trudno sie w nim nie zatrzymac na chwile. Milo, tajemniczo, ciekawie. Bravo!
Filomena 12:12, 28 paź 2015

vita napisał(a)
Witaj Fiolomeno, mam wrażenie, że widziałam już twój ogród, a na pewno wszystko co w nim rośnie, i o czym tak wrażliwie piszesz, jest mi bliskie
Nawet to, że też nie zdążyły zakwitnąć u mnie świecznice.
Powoli dojrzewam do urządzenia zielnika i jagodnika, tyle o nich dziewczyny piszą, może starczy mi na to czasu?
Powiedz, jak udaje Ci się utrzymać w ogrodzie budleję skrętolistną? Dwa razy próbowałam i nawet solidnie zabezpieczana, przemarzała.
Ogród nostalgiczny i kuszący

Vitam Cię Vito!
jeśli widziałaś to być może zza płotu odwiedzając moich sąsiadów, jestem raczej introwertyczką i nie jestem aktywna w innych miejscach.
Budleja skrętolistna rośnie u mnie bezposrednio pod starym ok 30-letnim modrzewiem na słonecznym stanowisku, ma bardzo sucho i nigdy nie jest podlewana. Wiatry zachodnie, na które jest często narażona jakoś łagodnie się z nią obchodzą, ale w pierwszych latach okrywałam ją delikatnie stroiszem. Może to jednak zbyt duża wilgoć sprawia, że przemarzała u Ciebie? Pamiętam, że przemarzała Ci młoda glicynia, a Twój ogród o ile pamiętam z "podglądania" ma taką zamkniętą formę ze skarpą, może zastoina zimnego powiertza ...? tak głosno myślę...
pozdrawiam
Filomena 12:21, 28 paź 2015

Rench napisał(a)
Dzisiaj przypadkiem znalazłam, że tutaj mają Tuscany Superb o którą pytałaś

http://rozarium.shoparena.pl/pl/p/Roza-Tuscany-Superb-nagi-korzen/923

Dziękuję Renatko
a byłam tam, byłam,tylko nic nie kupiłam, ale ślepa komenda ze mnie
teraz to już na wiosnę poczekam, bo tam inne róże mam też na tapecie: marzą mi się girlandy różane nad wejściami na boisko. Sic - na razie rośnie tylko żywopłot z 4 wejściami-"furtkami", a Pan M. stuka się w głowę - kobieto! róże w części sportowej to wykluczone!
Filomena 12:23, 28 paź 2015

MartaC napisał(a)
Filomeno, co za uroczy i subiektywny ogrod stworzylas! Trudno sie w nim nie zatrzymac na chwile. Milo, tajemniczo, ciekawie. Bravo!

miło mi, że Ci sie podoba
Filomena 12:26, 28 paź 2015

07_Rene napisał(a)
Ja też miałam poziomkami podsadzone krzewy ozdobne Bardzo praktyczne rozwiązanie. Tej jesieni musiałam zlikwidować, bo strasznie się rozpanoszyły Zrobiłam sobie poziomkownik Ale nie wiem, czy znowu wiosną nie wrócę do tego rozwiązania, bo lepsze poziomki niż chwasty

Ja sobie ten pomysł bardzo chwalę, fakt, trzeba je mnieć w ryzach, ale goście i dzieci są zachwycone
Filomena 12:56, 28 paź 2015

Pozdrawiam jesiennie
AsiaK_Z 13:28, 28 paź 2015

Witaj Filomeno jakie ładne zdjęcia pokazujesz. Dziękuję za towarzystwo przy kawie zapraszam częściej, będzie mi bardzo miło
Pogodnego dnia