Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W zielonej aptece

W zielonej aptece

Rosa 11:57, 23 wrz 2017

Filomena napisał(a)

Kłosowca mam pierwszy sezon od dziewczyn z forum. Nie powiem, liczę na efekt jak u Ciebie

Oj oj strzeż się tych efektów, uważaj na wiosnę, będziesz miała dużo pielenia, ale wynagrodzi Ci je cudowny zapach .
Podpowiem a zrobisz jak uważasz, już powinnaś ścinać część przekwitniętych kwiatostanów. Siewki przypominają pokrzywy, ale mają boski zapach i po nim je rozpoznasz. Są ich miliony. Uważaj Filomeno.
Marga 11:58, 23 wrz 2017

Pospacerowałam sobie, nacieszyłam oczy i zachwyciłam się naturalnością Twojego ogrodu
Podoba mi się nowa rabata przy boisku, fajnie wyszła....i te wykoszone ścieżki. Twoja wielka perovskia czeka na Ciebie u mnie. Wiem, że się pytałaś o nią u Gosi, ale jestem ostatnio strasznie zakręcona. Zapraszam jak znajdziesz chwilę
Filomena 11:59, 23 wrz 2017

jona napisał(a)

Spacer po Twoim ogrodzie dostarcza wielu pozytywnych wrażeń . Lubię takie trochę dzikie ogrody. Mam wtedy wrażenie, że ogród jest tutaj samodzielnym bytem, nie we wszystkim zależnym od właściciela, ale właśnie przez to niezwykle interesującym i godnym poznania . Uff, mocno poważnie mi wyszło

Troszkę tak jak "z kamerą wśród (roślin i) zwierząt"
Pamiętasz ten program?
Filomena 12:14, 23 wrz 2017

Rosa napisał(a)

Oj oj strzeż się tych efektów, uważaj na wiosnę, będziesz miała dużo pielenia, ale wynagrodzi Ci je cudowny zapach .
Podpowiem a zrobisz jak uważasz, już powinnaś ścinać część przekwitniętych kwiatostanów. Siewki przypominają pokrzywy, ale mają boski zapach i po nim je rozpoznasz. Są ich miliony. Uważaj Filomeno.

Dziękuję Ewciu za dobre rady.
Będę się pilnować
Filomena 12:19, 23 wrz 2017

Marga napisał(a)
Pospacerowałam sobie, nacieszyłam oczy i zachwyciłam się naturalnością Twojego ogrodu
Podoba mi się nowa rabata przy boisku, fajnie wyszła....i te wykoszone ścieżki. Twoja wielka perovskia czeka na Ciebie u mnie. Wiem, że się pytałaś o nią u Gosi, ale jestem ostatnio strasznie zakręcona. Zapraszam jak znajdziesz chwilę

Mnie też się podoba ta rabata, będę ją powiększać.
Reszta na priv.
Rosa 12:47, 23 wrz 2017

zobacz Filomeno, specjalnie zrobiłam zdjęcia dla Ciebie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7416-ogrod-za-grosze?page=82#post_6
Filomena 12:51, 23 wrz 2017

Już byłam dzięki Kochana
Katkak 19:21, 23 wrz 2017

Strasznie podoba mi się szczeć. Wysiałam u siebie i zobaczymy co z tego będzie . Jak chcesz więcej kłosowców to wyślę Ci nasionka. Zakwitnie tego samego roku. Dziewczynom wysyłałam w zeszłym roku i nie zawiódł .
anabuko1 20:49, 23 wrz 2017

Ładne, takie inne masz te hortki.
Ale widzę,że masz też dla nich sporo cienia.
Ja takowego nie posiadam u siebie. Więc moje muszą dawać sobie radę z tym co maja.
Czyli dużym nasłonecznieniem .I całkiem to znośnie wygląda.
Owdzie fotki śliczne.
Zawsze takie niepowtarzalne, ładniutkie, miłe dla oka , bo widać,że ogród zdrowy i żyje
jona 11:58, 24 wrz 2017

Filomena napisał(a)

Troszkę tak jak "z kamerą wśród (roślin i) zwierząt"
Pamiętasz ten program?

Oczywiście, że pamiętam . Program był lepszy niż bajki i obowiązkowo oglądany.
Temat związków roślin z owadami i ptakami też jest fascynujący