Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w duszy mi gra...

Ogród w duszy mi gra...

popcorn 18:03, 05 paź 2014

Ale roboty odwaliłaś! Teraz niech to wszystko urośnie, będzie busz
pozdrawiam!
Karabela 18:34, 05 paź 2014

Gratuluję! !! Ale się narobilas Dziewczyno..... wow
Madzenka 20:59, 05 paź 2014

Kawal dobrej roboty odwaliłaś!!! Za rok ogród będzie zniewalał
gardney 22:34, 05 paź 2014

Dzięki dziewczyny Sporo pracy jeszcze przede mną muszę brać z Was przykład
gardney 23:21, 05 paź 2014

lew_ogrodowy napisał(a)
A co do Bagatelle to może i rosną powoli, ale moje posadzone w zeszłym roku urosły - że tak powiem - zauważalnie.

no tak w żółwim tempie ale zauważalnie No dobrze, może się czepiam, fajne są, tylko moje dzieci pójdą do szkoły średniej jak bagatelki będą miały docelową wielkość a obiecałam sobie że nie będę kupować nowych - dużych jak mam takie małe, muszę zacisnąc pasa bo wydalam majątek na ogródek w tym roku a to jeszcze nie koniec wydatków tegorocznych
co do panny młodej jakiś artysta pajączek to zmajstrował, nawet nie wiedział że takie śliczne to wyjdzie
00:19, 06 paź 2014
Ostatnio tak sobie pomyślałam, że berberysy są chyba moimi ukochanymi krzewami. Różnorodność kolorów - od żółci przez zieleń, czerwień do borda; form - od małych, karłowych kulek, przez miotełki po wąskie kolumny; a do tego łatwość w uprawie. Nie ma chyba innego tak wszechstronnego krzewu.
popcorn 18:59, 06 paź 2014

Ja jakoś nie przepadam Kolumnowe urosły wielgaśne i się rozkładają na boki. Admiration zakupiłam w Skierniewicach, dam im szansę
gardney 21:47, 07 paź 2014

serio aż tak wielgaśne, muszę luknąć do Ciebie, mam na takiej małej rabacie kolumnowe berberysy i miskanty, boję się że mi to wszystko rozsadzi tą rabatę bo ona nieposzerzalna akurat
ja nawet lubię berberysy ale wkurza mnie znowu że kłują, są śliczne ale... to ale robi różnicę

melduję iż wczoraj się poobijałam ale to dlatego iż moje dzieciaki się rozkładają - znowu syn chory od niedzieli a i córa dziś zagorączkowała za to dzisiaj jak spały dzieciaki - obkancikowałam trawniczek z przodu, podosadzałam na rabatę pod dwie tujki na pniu cyprysiki filifera aurea nana, podlałam biohumusem te roślinki które rosną w ziemi na której miałam matę - na tyle tylko mi starczyło nawozu, później przeleciałam po rabatach żeby pooglądać czy chwasty jeszcze rosną - już dużo dużo mniej, jesień już pełną parą. Jeszcze popieliłam troszkę. bez zdjęć bo musiałam mykać do domu jak młody się obudził już mi nie starzcyło czasu, może jutro mi się uda
aha no i jeszcze u mnie trwa wielkie rysowanie planu naszej działki uzgadnianie z mężem co gdzie będzie stało i gdzie mogę zrobić rabatkę - marzenie. W następnym odcinku będzie co to za marzenie dodam że nic zaskakującego na ogrodowisku więc pewnie od razu wiadomo co będzie na tej rabacie

Jeszcze się ociągam z miejscem na warzywnik bo nie wiadomo czy będę pracować w miejscu zamieszkania czy będę musiała dojeżdżać 50 km do pracy, ma się to na dniach wyjaśnić, nie wiem czy dam radę to wszystko obrobić. więc warzywnik wisi w próżni i czeka na realizację...
popcorn 07:23, 08 paź 2014

Moje 3 kolumnowe mają jakieś 1,7m i z 50cm średnicy

Pod warzywnik dobrze żebyście mieli już ziemię przygotowaną jesienią, wtedy wiosną szybciej wszystko można ogarnąć
50km w 1 stronę? masakra

pozdrawiam!
gardney 07:34, 08 paź 2014

o to może na szerokość nie tak źle, gorzej z wysokością
Wiem że musiałabym już przygotowywać ale nie będzie to miało sensu jeżeli będę pracować tak daleko, nie zdążę nic zrobić w domu a o ogródku to będę mogła pomarzyć... no i kiedy gotować obiady? Będziemy musieli się gdzieś stołować, to i warzywnik przestanie mieć sens większy. Rozstrzygnięcie około 20 października czy uda mi się pracować na miejscu
karolina dzięki że zaglądasz