Hej, Magda. Nadrobiłam i powiem Tobie, że na początku prowadzenia wątku na takim forum każdy przeżywa wielką chęć zrobienia wszystkiego "już-teraz". Ja też tak miałam

Ale potem doceniłam to, że forum to przede wszystkim źródło wiedzy, inspiracji i kopalnia nietuzinkowych pomysłów. Całą zimę ubiegłego roku wertowałam, zapisywałam fotki, nazwy roślin, ich połączenia. Taką bazę każdy robi według własnych preferencji i na tej podstawie fajnie się komponuje swój ogród. Gdybym trafiając na Ogrodowisko miała nieograniczony budżet, dzisiaj żałowałabym większości decyzji, bo podjęłabym je w ferworze zachwytów nad ogrodami Innych. Teraz wiem, ze spokojne działanie daje lepsze efekty. A rośliny przecież urosną. Za rok i dwa tez będą w sklepach. Dlatego teraz mam tak: zdecydowałam, jakie drzewa mają rosnąć przy moim wjeździe, dumałam, zastanawiałam się i niby mogłam je kupić, ale... nie zrobiłam tego... Pokazałam Mężowi dorosłe egzemplarze i... zapytał, czy mam inne opcje... Zasiał we mnie niepewność i... zmieniłam decyzję!!! Jak dobrze, że nie kupiłam tych dużych drzew... bo będą jednak inne
Wiesz, co Ci się podoba i to jest ważne. Linia rabat to podstawa, bo do jej kształtu będziesz dobierać gabaryty roślin, ich preferencje co do słońca i wzajemnego towarzystwa. Zaczynałam tak samo i dzisiaj wiem, że zeszłoroczna zima dała mi czas na przemyślenia. Wiosną będziemy się u Ciebie zachwycać efektami pracy. Trzymam kciuki i kibicuję.
Pozdrawiam serdecznie
PS Dzieci znowu przeziębione... ot... jesień...