Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » 'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

jazzy 12:09, 18 paź 2015

A jak bambusy się mają?
bql3 12:50, 18 paź 2015

jazzy napisał(a)
A jak bambusy się mają?

są już w gruncie wkopane

pozdrawiam
Jan
hanka_andrus 13:44, 18 paź 2015

Posiedziałam u Ciebie, kolorami się zachwyciłam, u mnie jeszcze takiej barwnej jesieni nie ma. Jedynie klon tatarski na osiedlu zmienił kolor, ale już gubi liście, to i radości specjalnej nie ma. Pozdrawiam
Sebek 13:56, 18 paź 2015

Uwiebiam oglądać Twoje klony Teraz wyglądają bajecznie
Dorota123 14:00, 18 paź 2015

Klony nabierają pięknych rumieńców, lubię takie kolorki jesienią.
waldek727 14:18, 18 paź 2015

Mixtoorka napisał(a)
Janku, będę podglądać jak zabezpieczasz swoje kloniki przed zima, bo ten czas nadejdzie szybciej niż byśmy chcieli .

Karolinko.
Przed zimą nie zabezpiecza się żadnych roślin.
Śledząc pogodę długoterminową co wrażliwsze rośliny możemy zabezpieczyć w chwili gdy zapowiadane są siarczyste mrozy, czyli spadek temperatur poniżej -20*C. Przed suszą fizjologiczną rośliny narażone na wysuszające wiatry oraz na przedwiośniu przed operującym słońcem.
Mixtoorka 17:55, 18 paź 2015

O masz, jak pięknie! Jesień Janie to z pewnością najpiękniejszy okres w Twoim wyjątkowym ogrodzie. Fajne zdjęcia z szerszego kadru, pięknie się Twój ogród rozrósł. No zachwyca po prostu . No ja właśnie czekam na wskazanie jak opatulić klona gdyby się okazało jednak, że w tym roku zima jednak będzie. U mnie wszystko ledwo co wysadzone, boję się że pomarzną gałązeczki Witolda klona A już wygląda nieciekawie, liście poschnięte i mam nadzieję, że to objawy jesieni... a nie suszy...Nie podlałam go tydzień, ale było wilgotno.

nicol21 19:00, 19 paź 2015

Ten "po prostu" acer palmatum świetnie się prezentuje! Zapisałam w inspiracjach, również z detalem liścia bo jest jak piszesz - często ciężko stwierdzić czy w sklepie pełną, czy nie pełną nazwę podają. WYbrawia się i prezentuje absolutnie fantastycznie!

A klon o którego u mnie pytałeś to sango kaku - czerwone gałązki, zielone liście i pięknie się na żółto jesienią przebarwia i świeci. Na jednym z Twoich zdjęć spostrzegłam coś podobnego, ale nie wiem czy to sango kaku czy może coś o podobnym wyglądzie i urodzie.
pozdrawiam
Ewelina
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
eda 16:14, 23 paź 2015

Ale fajnie masz Janie wycieczek nie potrzebujesz super masz u siebie piękne okazy bordowy delikatny piękny i pomarańcz i czupurna trawa fajna
Prezentacja super dzięki za zawiadomienie i odwiedzinki macham I miłorząb japoński ? u Ciebie cudny

Jana 22:21, 24 paź 2015

bajka przenosisz mnie wirtualnie w inne miejsce