Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » 'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny

bql3 21:50, 28 paź 2015

dla wszyskich odwiedzających herbaciarnię

gorąco pozdrawiam
Jan

bql3 10:59, 01 lis 2015

jesień, jesień, jesień....

pozdrawiam
Jan
bql3 10:59, 01 lis 2015

jesień, jesień, jesień.... no cóż tu dodać fotki to same pokazują a dziś czerwień króluje w herbaciarni:

Cashitsu - herbaciarnia japońska - klon palmowy

pozdrawiam
Jan
hanka_andrus 11:03, 01 lis 2015

Cudowna Twoja jesień! Jak długo kloniki utrzymują liście w takiej krasie zanim opadną?
jazzy 11:20, 01 lis 2015

Piękne ogniste klony! Mój Jordan goły stoi A Atropurpureum zaczyna zrzucać, ale nadal piękny
Macham!
bql3 11:41, 01 lis 2015

hanka_andrus napisał(a)
Cudowna Twoja jesień! Jak długo kloniki utrzymują liście w takiej krasie zanim opadną?

Haniu,

- zauważyłem, że im większy okaz tym dłużej trzma listki ale podejrzewam że to nie jest regółą i nie jedyną przyczyną utrzymania się jeszcze liści - chyba to też jest kwestia odmiany klona.

pozdrawiam
Jan

bql3 11:46, 01 lis 2015

jazzy napisał(a)
Piękne ogniste klony! Mój Jordan goły stoi A Atropurpureum zaczyna zrzucać, ale nadal piękny
Macham!

Jazzy,

mój klom palmowy Atropurpureum także już gubi liście ale reszta też się jeszcze jakoś trzyma:

pozdrawiam
Jan
Mixtoorka 10:07, 02 lis 2015

Ależ jesień kocha Twój ogród Klon palmowy ma fenomenalne wybarwienia jesienią. U mnie na Witoldzie zostały tylko 3 listki Ale za to pięknie czerwone
U Ciebie po prostu magia!
AsiaK_Z 10:02, 05 lis 2015

Dawno mnie nie było u Ciebie Janie. Twoja herbaciarnia zachwyca podobnie jak jesienne kolory
Miłego dnia
paula23 01:13, 06 lis 2015

Witam
Właśnie takiego ogrodu tu szukałam japońskiego Masz piękny ogród a klony jak malowane i ta herbaciarnia no śliczności. Jeśli chciałbyś podzielić się swoją wiedzą chętnie bym "wysłuchała" rad na temat klonów palmowych masz je w donicach czy to tylko tymczasowo? jak je zimujesz? a te w gruncie zabezpieczasz na zimę?
Jakie drzewka zimozielone Twoim zdaniem pasują do ogrodu japońskiego?
I ostatnie pytanie co to za drzewko w donicy?
bql3 napisał(a)

Mój ogród jest póki co "nijaki" ale chyba coraz bardziej upewniam się w tym że chciałabym z czasem przerabiać go na japoński albo chociaż na podróbkę japońskiego Zakochałam się w klonach palmowych ale niestety naczytałam się opinii że źle zimują i są ciężkie w uprawie, narazie mam 2 (klon palmowy atropurpureum i klon palmowy garnet) w przyszłym roku zamierzam powiększyć swoją kolekcje

Jeśli znajdziesz chwile zapraszam do mnie może podpowiedz mi które roślinki w pierwszej kolejności powinnam usunąć bo nie pasują