Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

anulajda 15:29, 19 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

No to mnie nastraszyłaś Aniu, eksmisji bym nie chciała.
Mimo wszystko 5 szt. na pewno musi zmienić miejsce i jakoś je będę musiała zaklinać, żeby po przeprowadzce dały radę.

Zawsze próbować można, radę dadzą na pewno... ale zobaczysz sama czy ci kwiat będzie okazały czy taki sobie i Cie zadowoli....
lindsay80 15:31, 19 sie 2016

anulajda napisał(a)

Edyto wyluzuj bo się zajedziesz z przesadzanie lepiej wypoczywać w swoim ogrodzie a nigdy nie będzie tak jak chcesz-książkowo ,bo to natura jest coś wypada coś nie rośnie tak jak chcemy albo inaczej bo inna ziemia,sadzonka, stanowisko. Przystosój,dobierz rośliny do siebie do swoich możliwości na przyszłość tak żeby ogród był da Ciebie a nie Ty dla ogrodu-D

Mądre słowa Aniu, chciałabym być na takim efapie, żeby bez wyrzutów w ogrodzie więcej wypoczywać niż pracować, jeszcze tak niestety nie jest.
Nie mała część mojego podwórka to jeszcze ugór, tam teraz swoje siły angażuje, niedługo może będzie coś można pokazać, bo coś się tworzy.
lindsay80 15:40, 19 sie 2016

anulajda napisał(a)

Zawsze próbować można, radę dadzą na pewno... ale zobaczysz sama czy ci kwiat będzie okazały czy taki sobie i Cie zadowoli....

Spodziewam się, że zostaną na rok przyhamowane, przez akcję przesadzania...
Jak je sadziłam nie planowałam w tym miejscu placyku na ognisko, potem zrodziły się nowe pomysły no i przesadzanie nieuniknione.
Filemon24 15:43, 19 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

No to może Polar Bear? one właśnie białe się szybko robią i Ci co mają to je bardzo chwalą, mi też się podobają, ale za króko je mam, żeby tak kompleksowo podjąć się oceniania tej odmiany.

Magical moonlight - najbardziej biała i do końca pozostaje biała - nie przebarwia się niestety ciężko ją kupić w stacjonarnych szkółkach. Jedynie u Szmitów w Pęchcinie udało mi się kupić a zjeździłam wiele szkółek nawet w Warszawie.
Filemon24 15:44, 19 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

no to moje niewiele ponad rok rosną na dotychczasowym miejscu.

Przesadziłabym na twoim miejscu w październiku nie ma sensu czekać do wiosny
Filemon24 15:47, 19 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

mi się w ubiegłym roku Vanilki nie podobały, teraz mi się odmieniło i też myślę gdzie by je wcisnąć.

to jest fajne że się tak gusta zmieniają mi to już prawie się wszystko podoba człowiek się napatrzy i mało jakiś wybredny robi hehe
do niedawna nie podobały mi się jarzmianki kojarzyły mi się z chwastami a teraz zastanawiam się nad kolejną odmianą do ogrodu
lindsay80 15:53, 19 sie 2016

Filemon24 napisał(a)

Magical moonlight - najbardziej biała i do końca pozostaje biała - nie przebarwia się niestety ciężko ją kupić w stacjonarnych szkółkach. Jedynie u Szmitów w Pęchcinie udało mi się kupić a zjeździłam wiele szkółek nawet w Warszawie.

I ja się przy okazji czegoś nowego nauczę, faktycznie nie widziałam tej odmiany w sprzedaży.
lindsay80 15:54, 19 sie 2016

Filemon24 napisał(a)

Przesadziłabym na twoim miejscu w październiku nie ma sensu czekać do wiosny

Zbyt niecierpliwa jestem, przesadzę właśnie na jesieni we wrześniu / październiku, w zależności jaka pogoda będzie.
Filemon24 15:57, 19 sie 2016

lindsay80 napisał(a)

Zbyt niecierpliwa jestem, przesadzę właśnie na jesieni we wrześniu / październiku, w zależności jaka pogoda będzie.

też będę przesadzała jedną vanillke ale nie wiem jeszcze kiedy mam ją od roku więc mam nadzieje, że nie odchoruje zmiany miejsca
lindsay80 15:57, 19 sie 2016

Filemon24 napisał(a)

to jest fajne że się tak gusta zmieniają mi to już prawie się wszystko podoba człowiek się napatrzy i mało jakiś wybredny robi hehe
do niedawna nie podobały mi się jarzmianki kojarzyły mi się z chwastami a teraz zastanawiam się nad kolejną odmianą do ogrodu

Ja to się sama modlę, żeby te zmiany, które mi się w głowie zrodziły byly już ostatnie
Mi też zbyt wiele roślin się podoba, ale na szczęscie jak idę do jakiejś szkółki to już najczęściej wychodzę z pustymi rękoma