Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 15:57, 19 sie 2016

Filemon24 napisał(a)

to jest fajne że się tak gusta zmieniają mi to już prawie się wszystko podoba człowiek się napatrzy i mało jakiś wybredny robi hehe
do niedawna nie podobały mi się jarzmianki kojarzyły mi się z chwastami a teraz zastanawiam się nad kolejną odmianą do ogrodu

Ja to się sama modlę, żeby te zmiany, które mi się w głowie zrodziły byly już ostatnie
Mi też zbyt wiele roślin się podoba, ale na szczęscie jak idę do jakiejś szkółki to już najczęściej wychodzę z pustymi rękoma
Pluszakowa 16:09, 19 sie 2016

Edytko czy u was w B były cebulki bo specjalnie tam byłam i nic machałam ci rano mam nadzieje że widziałaś
lojalna_ 16:17, 19 sie 2016

Edytko ale Ci ogrod wybujał pieknie masz ))) wszystko takie dorodne napatrzec sie nie moge )))

ja przesadzałam hortki i moje nie ucierpiały nie wiedziałam nawet ze sa jakies zagrozenia ...czasami lepiej nie wiedziec ))
lindsay80 16:27, 19 sie 2016

Pluszakowa napisał(a)
Edytko czy u was w B były cebulki bo specjalnie tam byłam i nic machałam ci rano mam nadzieje że widziałaś

U nas nie byłam kilka dni, ale dziś w Łaziskach w obu B patrzyłam i nie było.
Za to wczoraj wracając z Zoo w Ostravie w Żorach się zatrzymaliśmy i były cebulki, tulipany widziałam, ale było zbyt późno na przeglądanie zawartości skrzynek. Niestety nawet nie wiem na jakiej ul. ta B. była.
lindsay80 16:29, 19 sie 2016

lojalna_ napisał(a)
Edytko ale Ci ogrod wybujał pieknie masz ))) wszystko takie dorodne napatrzec sie nie moge )))

ja przesadzałam hortki i moje nie ucierpiały nie wiedziałam nawet ze sa jakies zagrozenia ...czasami lepiej nie wiedziec ))

Jola, te same odczucia co ja u Ciebie przed godziną miałam
To prawda, rośnie wszystko, a najszybciej chwaściory!
lojalna_ 16:31, 19 sie 2016

Chwasciory tez niestety hihihi ale reszta cieszy. Zaczełąs juz temat scianki wodnej? u mnie chłopcy chca mnie w tm miejscu na basen mały przekabacic ale sie nie daje hahahah
lindsay80 16:37, 19 sie 2016

lojalna_ napisał(a)
Chwasciory tez niestety hihihi ale reszta cieszy. Zaczełąs juz temat scianki wodnej? u mnie chłopcy chca mnie w tm miejscu na basen mały przekabacic ale sie nie daje hahahah

Nie zaczęłam Jolu, ale pilnuję tego, robimy teraz chodniczek z krawężników do domku narzędziowego i kazałam eMowi do połowy zrobić, żeby dalej koparkę przepuścić na wykopki pod ściankę.

W tym naszym klimacie z basenem trudna decyzja, w zeszłym roku by się przydał, w tym nie bardzo - sąsiedzi napełnili na początku wakacji, a raptem kilka razy się taplali.
lojalna_ 16:39, 19 sie 2016

włąsnie swiete słowa.

U mnie podmurowka pod scianke juz jest dawno dlatego mam tak dziure bo sadzc sie nie da bo beton ale jakos nam sie temat slimaczy. Troche sie komarow boje w tym bajorku ale chciałabym je miec )))
lindsay80 16:45, 19 sie 2016

lojalna_ napisał(a)
włąsnie swiete słowa.

U mnie podmurowka pod scianke juz jest dawno dlatego mam tak dziure bo sadzc sie nie da bo beton ale jakos nam sie temat slimaczy. Troche sie komarow boje w tym bajorku ale chciałabym je miec )))

A jak głeboki macie fundament?

Co do komarów, u mnie to już drugi rok, gdy jest ich bardzo mało, a poza tym, ja za płotem mam rów melioracyjny to nawet w kontekscie ścianki o komarach nie myślę, bo jak mają być to z nad tego rowu przylecą.
Margo 17:40, 19 sie 2016

Jeszcze odnośnie przesadzania hortensji .
W zeszłym roku przesadzałam Vanilki z zawiązkami kwiatów nieświadoma "zagrożeń". Podlewanie były obficie, pierwszego dnia zwiesiły główki a drugiego już stały na baczność . Chyba nawet nie zauważyly przesadzania bo kwitły jak szalone nic a nic nie odbiegając od nieprzesadzanych sąsiadek