Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Iwk4 00:38, 07 sie 2015

Będzie pięknie
lindsay80 00:58, 07 sie 2015

waldek727 napisał(a)

No patrz, a mnie to oświetlenie słoneczne zmyliło i myślałem, że to młode conici. To w takim razie w przyszłości nie będzie problemu z przejściem w tym miejscu.

Waldek, problem z przejściem raczej się nie pojawi, starałam się te stożki tak posadzić, zeby z każdej strony miały po tyle samo miejsca na rozrośnięcie, zresztą zanim one wypełnią tą wolną przestrzeń to całe lata miną.
lindsay80 01:09, 07 sie 2015

ewelaa74 napisał(a)
I nie ma Cię od 3 dni, pewnie sadzisz kwiatuchy.... Upał u Ciebie taki jak u nas? 38 stopni auto pokazuje...
Zadowoleni jesteście z tak obudowanego tarasu? Zbieram opinie, bo w niedalekiej przyszłości zamierzamy obudować taras ale u nas ciągle jest wiatr i nie wiem co będzie odpowiednie aby nie do końca zabudować ścianę ...

Witaj Ewelina,
trafiłaś na moment, gdy faktycznie mało bywałam na forum, w swoim ogrodzie zresztą też, bo akurat u mnie okres wyjazdowy bardzo.
Od jakiegoś czasu gnębi mnie kryzys ogródkowy, chyba jakiś przesyt, po kilku miesiącach, gdy ogródek był na topie.
Temperatury też nie pozwalają na to, żeby konkretnie podziałać w ogrodzie, może to i nawet lepiej w tej sytuacji, może jak się ochłodzi to i mi w końcu zachce się coś działać.

Co do pergoli, to u mnie głównie chodziło o osłonięcie się nią od słońca i tą rolę spełnia.
Wiatr mieliśmy mocny bo to zachodnia strona, ale od wiosny, gdy wyrosły obok siebie dwa duże domy, które stały się barierą dla wiatrów, to problemu już nie mamy, także nie mogę odpowiedzieć z autopsji, choć myślę, że taka zabudowa powinna osłabić wiejący wiatr.
lindsay80 01:14, 07 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Będzie pięknie

Witaj pierwszy raz u mnie Iwonko!

Chciałabym, żeby było pięknie, na razie wszystko małe, ale już w przyszłym sezonie powinno być fajnie, trzeba cierpliwie czekać

Ja u Ciebie od czasu do czasu bywam i nawet dziś oglądałam fotki obrazujące "zasadę trójkątów".
Kacha123 06:54, 07 sie 2015

Hej, hej! Uprasza się o nowe fotki
bdan 08:12, 07 sie 2015

Zaglądam co u Ciebie w te upalne dni . Pozdrowionka sąsiedzkie zostawiam
Iwk4 08:30, 07 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

Witaj pierwszy raz u mnie Iwonko!

Chciałabym, żeby było pięknie, na razie wszystko małe, ale już w przyszłym sezonie powinno być fajnie, trzeba cierpliwie czekać

Ja często u ciebie bywam. Tylko pierwszy raz zostawiłam wpis. Nie nadążam wszędzie się wpisywać. A zostawiania ochów nie lubię. Wolę konkrety.
Podoba mi się, jak tworzysz. Moje drugie ja też chciałoby mieć nowoczesny ogród, ale lubię też dużo koloru w ogrodzie. To już wiem, odkryłam. Ale też lubię harmonię i wiesz, u mnie najbardziej lubię rabatę przytarasową. Tam wszystko ma swoje miejsce.
Nadal poszukuję, z pewnych rzeczy nie jestem jeszcze zadowolona. Na pewno będę coś poprawiać. Trochę jeszcze przede mną.

U ciebie podoba mi się zabudowa przy tarasie. Będę tu zaglądać po inspiracje. Pozdrawiam.
Ps. Jak masz na imię?
lindsay80 10:06, 07 sie 2015

bdan napisał(a)
Zaglądam co u Ciebie w te upalne dni . Pozdrowionka sąsiedzkie zostawiam

Danusiu, ogrodniczki nie było, to chwasty szalały, na całe szczęście wszystko żyje, bo upały okrutne.
lindsay80 10:16, 07 sie 2015

Kacha123 napisał(a)
Hej, hej! Uprasza się o nowe fotki

To muszę się zbierać i szybko jakieś miejsce doprowadzić do porządku coby dało się pokazać na forum publicznym.
Nawadnianie działa, słoneczko świeci to chwasty poszalały bo warunki miały dobre do rozrostu.
lindsay80 10:22, 07 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Ja często u ciebie bywam. Tylko pierwszy raz zostawiłam wpis. Nie nadążam wszędzie się wpisywać. A zostawiania ochów nie lubię. Wolę konkrety.
Podoba mi się, jak tworzysz. Moje drugie ja też chciałoby mieć nowoczesny ogród, ale lubię też dużo koloru w ogrodzie. To już wiem, odkryłam. Ale też lubię harmonię i wiesz, u mnie najbardziej lubię rabatę przytarasową. Tam wszystko ma swoje miejsce.
Nadal poszukuję, z pewnych rzeczy nie jestem jeszcze zadowolona. Na pewno będę coś poprawiać. Trochę jeszcze przede mną.

U ciebie podoba mi się zabudowa przy tarasie. Będę tu zaglądać po inspiracje. Pozdrawiam.
Ps. Jak masz na imię?

Miło mi, że zaglądasz i że pergola się podoba i może być dla kogoś inspiracją.

U mnie podobna sytuacja, ogród w trakcie tworzenia, ja ciągle jeszcze się uczę i poszukuję swojej drogi, ale już są jakieś ramy, ja dużo więcej wiem i czuję, że powoli odkrywam swoje ogrodowe preferencje.