Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:50, 21 sie 2015

Narzekałam na moje konwalniki, które jakby wcale nie rosły, a tu wczoraj niespodzianka, wypatrzyłam, że jeden z nich tak mi się rozmnożył

I co zrobić, bo będę je przesadzać na inne miejsce, poodcinać i potraktować jako małe sadzonki, czy próbować przenieść cała kępe wraz z tymi maluchami?
lindsay80 13:07, 21 sie 2015

U Kasi z ogrodu pod górkę wypatrzyłam obłędne żurawki Peach Flambe - w końcu je mam!
W lokalnych szkółkach nie do zdobycia, więc zostały zakupy internetowe.
I kolejny raz pełne zadowolenie, przepiękne rośliny, perfekcyjne spakowane, w dobrej cenie i jeszcze tania przesyłka - i jak ja mogę narzekać, że przez internet badziewie wysyłają?
Mi w całym sezonie nie zdarzyła się żadna wtopa zakupowa przez internet, z każdych zakupów byłam bardzo zadowolona.
Sami zobaczcie:

Peach Flambe

inag 14:01, 21 sie 2015

Żurawki piękne i jakie wielkie! Oby wszyscy sprzedawcy internetowi taki towar wysyłali...
lojalna_ 14:05, 21 sie 2015

Ale okazy podaj mi prosze adres pod ktorym sa jezowki rozowe odmianowe pełne S
lojalna_ 14:17, 21 sie 2015

Ja szukam Swcret Afair, Southern Belle a Ty masz moze Supreme Elegance? Moglabys ja pokazac ?
lindsay80 14:41, 21 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
Ja szukam Swcret Afair, Southern Belle a Ty masz moze Supreme Elegance? Moglabys ja pokazac ?

Jola, żurawki kupiłam we Florini - właśnie sprawdzam i widzę, że wszystkie te jeżówki, które wymieniłaś tam aktualnie mają, myślę, że śmiało możesz kupować.
Podobnie jak w Bylinowym Raju - oba miejsca sprawdzone i godne polecenia.

Ja jeżówki kupowałam, na Allegro, małe sadzonki, ale i cena niska - wzięłam odmiany Raspbery Truffle i Secret Passion:

frezja 19:53, 21 sie 2015

lindsay80 napisał(a)
U Kasi z ogrodu pod górkę wypatrzyłam obłędne żurawki Peach Flambe - w końcu je mam!
W lokalnych szkółkach nie do zdobycia, więc zostały zakupy internetowe.
I kolejny raz pełne zadowolenie, przepiękne rośliny, perfekcyjne spakowane, w dobrej cenie i jeszcze tania przesyłka - i jak ja mogę narzekać, że przez internet badziewie wysyłają?
Mi w całym sezonie nie zdarzyła się żadna wtopa zakupowa przez internet, z każdych zakupów byłam bardzo zadowolona.
Sami zobaczcie:

Peach Flambe

zachęcona,proszę o namiary
lindsay80 21:28, 21 sie 2015

Ewa, namiary już się pojawiły ciut wyżej, ale wysłałam Ci też info na prive.
Pozdrawiam
lojalna_ 08:10, 22 sie 2015

Dzieki

Byłam wczoraj w Goczalkowicach były tylko secret love piekne sa takie buraczane ale nie tych szukam dostałam ostatnią jedna moja lemonkowa jezowke zawsze cos

Ide kupowac ()
lindsay80 11:42, 22 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
Dzieki

Byłam wczoraj w Goczalkowicach były tylko secret love piekne sa takie buraczane ale nie tych szukam dostałam ostatnią jedna moja lemonkowa jezowke zawsze cos

Ide kupowac ()

Ciężko by Ci pewnie było znaleźć wszystkie te odmiany, których szukasz za jednym razem - kupuj, wydaje mi się, że nie powinno być rozczarowań.

A ta limonkowa to jaka, Green Jewel?
Ja zakup Green Jewel i Green Envy zostawiam sobie już na przyszły rok.