Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 14:32, 26 sie 2015

magdziam napisał(a)
ja też już rozpoczelam zakupy cebulowych, ale bez tulipanów (za duzo roboty z nimi). A o tych białych czosnkach też myslalam, chyba się skuszę. Jeśli chodzi o cebule z Benex to po ostatnich zakupach zawiodlam się na nich, zamowilam tulipany angelique, a byly pomieszane z innymi czerwonymi ( a ja nie toleruje czerwieni w ogrodzie)

U mnie było ok.
A co kupiłaś Madziu?
Ja te 5 czosnków pozbierałam z 3 B. - dobrze, że mam je w promieniu 5 km - w każdej paczce było tylko po jednym opakowaniu, więc nieźle musiałam wertować
Matylda 14:47, 26 sie 2015

Ja się też dziś na tulipany rzuciłam , a czosnków nie widziałam, muszę jeszcze inne B. przelecieć bo mam za małą ilość tulipanów a czosnki też bym chciała.
lindsay80 14:52, 26 sie 2015

Matylda napisał(a)
Ja się też dziś na tulipany rzuciłam , a czosnków nie widziałam, muszę jeszcze inne B. przelecieć bo mam za małą ilość tulipanów a czosnki też bym chciała.

Czosnki z tych dużych były tylko te białe.
Możesz sobie odpuścić Janiny w O. i Ł.G. bo ja już ogołociłam
Jakie odmiany tulipanów wzięłaś?
sarenka 15:01, 26 sie 2015

Czosnki fioletowe to widziałam wczoraj w obi. Ceny nie pamiętam
lindsay80 15:10, 26 sie 2015

sarenka napisał(a)
Czosnki fioletowe to widziałam wczoraj w obi. Ceny nie pamiętam

Dopiero akcja "cebulowe" w marketach się rozpoczyna, także myślę, że będzie można coś dorwać w atrakcyjnych cenach.
Matylda 15:13, 26 sie 2015

Tak myślałam, że te miejscowości odwiedziłaś, Wzięłam te różowo-czerwone (nie wiem dokładnie jak ten kolor opisać). Co do czosnków wole fioletowe, to pooglądam w Obi za Twoją radą Sarenka.
nawigatorka 15:26, 26 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

U mnie było ok.
A co kupiłaś Madziu?
Ja te 5 czosnków pozbierałam z 3 B. - dobrze, że mam je w promieniu 5 km - w każdej paczce było tylko po jednym opakowaniu, więc nieźle musiałam wertować

Też to zauważyłam że po jednej sztuce na karton.alenprzynajmniej na wierzchu leżały u mnie.ja oblecialam trzy Janiny a do najbliższej mam 8 km. za to mam 5 czosnkow, 12 paczek krokusow i chyba z 6 narcyzow
magdziam 15:43, 26 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

U mnie było ok.
A co kupiłaś Madziu?

w tym roku nastawiam się na biale narcyzy i czosni (biale i fiolet)
Kuba 15:46, 26 sie 2015

A u mnie w biedrze nic nie ma, tylko nie wiem czy już czy jeszcze
w zeszłym roku kupiłam queen of the night pięknie kwitły, chciaż ktoś na forum krytykował że kolor nietrafiony, więc chyba nie ma gwarancji...
lindsay80 16:01, 26 sie 2015

magdziam napisał(a)

w tym roku nastawiam się na biale narcyzy i czosni (biale i fiolet)

Też o nich rozmyślam, mam jeszcze ochotę na Erlicheer - bo miałam je już wiosną i podobały mi się.
Ale trzeba uważać, w Benexie teraz promocyjna cena za 5 cebul 11,11 zł, a ja w ubiegłym roku 20.10 kupiłam u nich za 5,49 zł.
Jak tak teraz porównuję ceny z dziś do tamtych moich zakupów to niezłych z nas idiotów (sorki za wyrażenie) robią, pisząc o promocjach - chyba nie ma się co spieszyć.