Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 12:58, 23 mar 2015

Walorem róż jest właśnie to ze zajmują trochę miejsca przez co dobrze wypełnia te rabatę bo ona będzie zdaje sie wielka... A na front nie dawałbym róży tylko coś innego.
siakowa 13:01, 23 mar 2015

nawigatorka napisał(a)
Tak na szybko moja minimalistyczna propozycja. Można dodać tu werbeny np. I jakieś cebule. I z tego zestawu tylko umbra i skarpeta idzie na rabatę przed wejscie a resztę można dodać swobodnie inna Narysowałem prostokąt bo koła jakoś trudno mi wpisać w prostokątny pas rabaty a zaoblenia na froncie można wykończyć inna roślina. Umbra na froncie i tak nie będzie rosła centralnie. Juz nie będę sie wymądrzać więcej bo mnie przegonisz
.

ale ładnie!!!!! widze to widze i się slinię
lindsay80 13:20, 23 mar 2015

hmmm... i dochodzimy do konkluzji "czasem mniej znaczy więcej" podoba mi się!
Tylko może faktycznie trzeba tą rabatę zwęzić.
Będę tam z miarką biegać chyba dziś wieczorem
I o różach okrywowych mam zadanie więcej się dowiedzieć. Madżenka chyba takie ma.
lindsay80 13:22, 23 mar 2015

kurcze, chyba pierwszy raz od powstania tego wątku, trochę się w nim zagotowało, wracam po pół godziny a tu 10 postów
Efffa 13:59, 23 mar 2015

Mam nadzieję ze sie Edyta nie pogniewasz, ale mam pytanie do nawigatorki. Bardzo mi się spodobało co narysowałaś!Co byś proponowała zamiast róz okrywowych bo ja tę rabatę przypasowuje do mnie, ale róży tam nie chcę?
lindsay80 14:04, 23 mar 2015

ren133 napisał(a)

Róże są prawdziwie romantyczne, ale może znajdziesz jeszcze dla nich miejsce przy tarasie na przykład?

ren133, miło, że wpadłaś
Trafiłaś w sedno przy tarasie chcę róże z lawendą, rozplenicą Hameln.
Białe jak u nawigatorki
Może jakieś pnące, bo taras będzie miał pergolę.
To jest to miejsce, po lewej stronie rabata na zachód, po prawej, na południe.

I jeszcze zdjęcie z balkonu - widok na rabatę wystawioną na zachód przy tarasie

Ty też mówisz nie tym różom przy ogrodzeniu? jakie argumenty za taką decyzją?
lindsay80 14:10, 23 mar 2015

Efffa napisał(a)
Mam nadzieję ze sie Edyta nie pogniewasz, ale mam pytanie do nawigatorki. Bardzo mi się spodobało co narysowałaś!Co byś proponowała zamiast róz okrywowych bo ja tę rabatę przypasowuje do mnie, ale róży tam nie chcę?

nie pogniewam się
nawigatorka 14:42, 23 mar 2015

lindsay80 napisał(a)
hmmm... i dochodzimy do konkluzji "czasem mniej znaczy więcej" podoba mi się!
Tylko może faktycznie trzeba tą rabatę zwęzić.
Będę tam z miarką biegać chyba dziś wieczorem
I o różach okrywowych mam zadanie więcej się dowiedzieć. Madżenka chyba takie ma.

Ufff cieszę się że nie zostałam zlinczowana ta wersja w porównaniu do poprzednich jest też dość tania i myślę że mimo wszystko elegancka.a zdanie które przywołał to moje ulubione gdy chodzi o dom i ogród można na pewno o różach coś doradzi.a jaki kolor chciałabym przy tym ogrodzeniu? Jestem za białym oczywiscie
nawigatorka 15:01, 23 mar 2015

Efffa napisał(a)

Dziękuję za pochwaly choć nie wiem czy zasluzylam.ale jeśli pytasz to pisałaś o hortensjach i myślę że pod trawa tez by się super sprawdziły.i jakby w nogach było lyso to można je podsadzic np razchodnikami jak u Anety.a jakie hortki byś widziała u siebie
Efffa 15:06, 23 mar 2015

No tak,hortensje, że sama na to nie wpadłam, dzięki wielkie! A hortensje to limelight!