Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

iwka 10:37, 04 lut 2016

ja osobiście jestem przeciwna, aby w jednej klasie były dzieci z różnych roczników. Mówię to z obserwacji na klasie mojej córki. W klasie jest pięć osób rocznikowo młodszych, rodzice mieli wybór, ale jak jedno poszło wcześniej to i wszyscy posłali. Na początku nauki, klasy pierwsza czy druga nie było widać różnicy, niestety teraz w piątej już widać. Rok w przypadku dzieci to bardzo dużo dla rozwoju intelektualnego czy fizycznego.
siakowa 10:41, 04 lut 2016

a u mnie jest odwrotnie.. ludzie chcą puścić dzieciaki 6 letnie do 1 klasy bo szkoła jest za darmo, świetlica długo..i tak powiedzmy że większość pójdzie a kilka dzieciaków zostanie w przedszkolu...to za rok jak te kilka dzieci będzie chiłao iść od 1 klasy to klasa nie utworzy i będzie trzeba wozic dziecko na drugi koniec miasta...
anna_t 11:39, 04 lut 2016

lindsay80 napisał(a)

no to dzieje się!
Jeździsz konno?

konno nie polo chodziło mi o polo dance - taniec na rurze podobno niezły wycisk
anna_t 11:41, 04 lut 2016

lindsay80 napisał(a)

Super masz to zorganizowane, trochę trzeba się zakręcić, żeby to wszystko pozyskać, ale na pewno warto.

Chia szukaj na działach ze zdrową żywnością.

o co chodzi z tym chia? nie słyszalam o tym wczesniej
anna_t 11:43, 04 lut 2016

ren133 napisał(a)

Zacznijmy od tego, że Ani to żadna dieta nie jest potrzebna

dziekuję Renatko, ale to jest wlaśnie to pilnowanie aby tylko gorzej nie było
anna_t 11:49, 04 lut 2016

lindsay80 napisał(a)

Widziałam tylko fotkę, ale też mi się tak wydaje

a ja tam w takim luuuźnym płaszczyku byłam ale dziękuje. tylko teraz pytanie czy zdrowa jestem, bo mnie tu trochę nastraszyłyście..ale pączusia sobie nie odmowie, wsuwam drugiego już
Efffa 12:18, 04 lut 2016

lindsay80 napisał(a)
w 3 szkołach w mieście pierwsze klasy w ogóle moga nie powstać

czemu piszesz w 3 szkołach(które dzielnice)?, które bierzesz pod uwagę?napisz mi na prive
lindsay80 18:35, 07 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
Nie zazdroszcze.moja jeszcze nie ma 5 ale konczy juz zerowke i teoretycznie bedzie mogla juz isc do szkoly.ale bylaby o dwa lata mlodsza od innych.zatem bedzie robila jeszcze raz program przedszkolny a i tak bedxiemy musieli ubiegac sie o wczesniejsze pojscie do szkoly!

a u nas w mieście coś takiego jak zerówka nie istnieje, przynajmniej z nazwy.
lindsay80 18:41, 07 lut 2016

iwka napisał(a)
ja osobiście jestem przeciwna, aby w jednej klasie były dzieci z różnych roczników. Mówię to z obserwacji na klasie mojej córki. W klasie jest pięć osób rocznikowo młodszych, rodzice mieli wybór, ale jak jedno poszło wcześniej to i wszyscy posłali. Na początku nauki, klasy pierwsza czy druga nie było widać różnicy, niestety teraz w piątej już widać. Rok w przypadku dzieci to bardzo dużo dla rozwoju intelektualnego czy fizycznego.

zgadzam się, gdyby moja córka była z drugiej połowy roku pewnie zostawilibyśmy ją w przedszkolu, ale jest z początku roku stad wahania.
lindsay80 18:50, 07 lut 2016

siakowa napisał(a)
a u mnie jest odwrotnie.. ludzie chcą puścić dzieciaki 6 letnie do 1 klasy bo szkoła jest za darmo, świetlica długo..i tak powiedzmy że większość pójdzie a kilka dzieciaków zostanie w przedszkolu...to za rok jak te kilka dzieci będzie chiłao iść od 1 klasy to klasa nie utworzy i będzie trzeba wozic dziecko na drugi koniec miasta...

u nas jesli w tym roku sie zbierze klasa, to bedzie liczyla kilka osob i to jest na plus, bo każde dziecko będzie bardziej doglądniete i "zaopiekowane", jesli chetnych nie bedzie, to w przyszlym roku z kolei beda bardzo liczne klasy