Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Toszka 12:15, 25 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)

To Ja jestem inna bo mi się ta drobniutka kora podoba gruba wydaje się być za gruba

Dla mnie ta gruba też jest jak śmieć - popełniłam ten błąd prawie 5 lat temu i do tej pory grube kawały leżą. Ohydne, matowe, bez koloru i śladu rozkładu...Ta drobniutka jest niemal niezauważalna, ładnie trzyma wilgoć, ładnie się zakleszcza, dzięki temu nie ma problemu z wiatrem, łatwo można ja przegrabić eliminując wyrastające chwasty. Jest ściółką niezauważalną na glebie pomiędzy roślinami, a nie centralną "atrakcją" na rabacie. Ale oczywiście to kwestia gustu

dobra, idem ciachać krzakopłot
malkul 12:21, 25 maj 2015

ja też wolę tę drobną
lindsay80 12:30, 25 maj 2015

Gosiu witam pierwszy raz u mnie i powiem Ci, że ja właśnie po cichu podczytuję Twój wątek, jestem na 210 stronie dopiero i ujawnię się jak dobrnę do końca - fajne u Ciebie inspiracje można czerpać
nawigatorka 12:53, 25 maj 2015

Ja tez wole drobną. Czytaj Goście czytaj jest co czytać i na po popatrzeć
lindsay80 13:07, 25 maj 2015

nawigatorka napisał(a)
Ja tez wole drobną. Czytaj Goście czytaj jest co czytać i na po popatrzeć

Zgadzam się w 100%.
A tak w ogóle to da się zauważyć, że i Ty i Gosia lubicie te same klimaty

Ja też jestem w grupie gustujących w tej drobnej korze.
Kuba 13:13, 25 maj 2015

Wielkie ukłony dla Toszki za cenne rady, szkoda że nie ma wątku żeby można je było zebrać w całość albo zapytać, pozdrawiam więc i gospodynię i Toszkę
paulina_ns 13:16, 25 maj 2015

Odkąd dowiedział się, że istnieje taka roślina jak rozchodnik, poszukuję ją w ogrodach i jak wcześniej nie zauważalna przeze mnie, teraz jak widzę duże odmiany, stwierdzam, że jest piękny moje są na razie tyci, tyci i już nie mogę się doczekać jak urosną
lindsay80 13:19, 25 maj 2015

Kuba napisał(a)
Wielkie ukłony dla Toszki za cenne rady, szkoda że nie ma wątku żeby można je było zebrać w całość albo zapytać, pozdrawiam więc i gospodynię i Toszkę

to samo pomyślałam Ewa, ale to i tak bardzo dużo znaczy, że Toszka wpadnie w odpowiednim momencie i podzieli się swoim doświadczeniem i bezcenną wiedzą.
lindsay80 13:21, 25 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
Odkąd dowiedział się, że istnieje taka roślina jak rozchodnik, poszukuję ją w ogrodach i jak wcześniej nie zauważalna przeze mnie, teraz jak widzę duże odmiany, stwierdzam, że jest piękny moje są na razie tyci, tyci i już nie mogę się doczekać jak urosną

Wiem Paulinko, śledziłam u Ciebie - widziałam fotki, gdy dostałaś rozchodnik od jednej dobrej Duszki, tylko nie kojarzę jaka to odmiana, może kwitnący na różowo Matrona?
Toszka 14:22, 25 maj 2015

Kuba napisał(a)

Ewo, jak coś pilnie, to na Pw jestem zawsze do dyspozycji. Nie jestem w stanie zaglądać wszędzie i czasami skaczę po wątkach - niemal jak gra w bingo