Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 22:46, 02 maj 2015

Enya73 napisał(a)

Jak duży masz bagażnik?

Jak pożyczę wraka od teścia to duży a jeśli wystarczy moja mała corolla to normalny
KasiaW76 23:18, 02 maj 2015

rumiankowa napisał(a)
Masakra z tymi kamieniami i gruzem. I fakt, pomoc sprawców by się przydała a oni tak całkiem nie zainteresowani?

Fajny zestaw roślin nie wiem, jak to jest, że teraz u kazdego trzmielina i ładnie zimuje. Ja miałam 2 kępy z Obi, pewnie jakaś odmiana kijowa bo co roku przemarza do samego dołu i odbija w maju dopiero...

Na pomoc sprawców liczyć nie mogę. Wszystko ze ślubnym sami ewentualnie moja 71 letnia mama choć ja gonie od pracy bo nie chciałaby jej mieć na sumieniu. Dużo ostatnio nam też pomógł partner córy mojej.

Roslinki fajne ale tak czasami galopuje, że lecą wszystkie kolory jak zauważyła Anita a moje założenia kolorystyczne są konkretne, naprawdę są
AnnaCh 23:20, 02 maj 2015

Założenia, założeniami, a życie życiem
Chyba nigdy nie wychodzi tak jak się planowało do końca
KasiaW76 23:37, 02 maj 2015

eeee u mnie często wychodzi Oglądam, przeglądam czasami rzeczy niezgodne z założeniami ale ostatecznie wracam do tego co chce

Udało mi się dzisiaj przesadzić dwa drzewka choć wiem, że to nieodpowiedni moment. Niestety musiałam to zrobic bo świdośliwa nie pasowała mi w części planowanego ogrodu gdzie nie przewiduje owocowych, a grusza poszła w inne miejsce bo wsadzałam ją w pośpiechu i nie przemyślłam tego, że będzie duża i za blisko miejsca parkingowego i kamyczkow i jakoś nie pasowała mi tam gdzie była.

Po drodze wykopałam kilka ogromnych kamieni i nie wiem czy wywalac czy na skarpe zostawić hmmm dam na skarpę a w ostateczności wywale jak będą przeszkadzały. Może kiedyś będzie mnie stać na ładniejsze

Walka z kamieniami męczy, więc kochane odwiedzające kobitki jak usłyszę, że narzekacie na Wasze tereny to osobiście udusze

Poza tym moje Kochanie zabrało się za przygotowywanie nowego miejsca pod blaszany garaż. Dobrze mu idzie jak na jego brak umiejętności typu "złota raczka", nie jego branża
ewsyg 11:41, 03 maj 2015

Wszędzie praca wre. Ciekawe jak poradzą sobie przesadzone drzewa. W tym roku przesadzałam gruszę, ale zrobiłam to po zejściu pierwszych śniegów. Przyjęła się chyba bo ma mnóstwo kwiatów. Dobór roślinzawsze dla mnie jest trudny.Pozdrawiam niedzielnie.
KasiaW76 11:41, 03 maj 2015

Już mu nie idzie bo zabrakło mu bloczków betonowych hihih, bo sobie źle wyliczył i nadwyżkę sprzedał Teraz siedzi i jest obrażony sam na siebie
AnnaCh 11:45, 03 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Już mu nie idzie bo zabrakło mu bloczków betonowych hihih, bo sobie źle wyliczył i nadwyżkę sprzedał Teraz siedzi i jest obrażony sam na siebie

Ha, ha skąd ja to znam, my też oddaliśmy kilka sąsiadowi, a później kupowaliśmy do ogrodzenia
KasiaW76 22:27, 03 maj 2015

Na szczęście i jednocześnie na zmianę nastroju męża pojawili się goście. Jutro jedzie dokupić bloczków i będzie dalej działał
Tez za wiele nie porobilam bo musiałam na szybko ukręcić ciasto i obiad dla 9 osob łącznie przygotowac...
Posadziłam 4 maleńkie hortensje, ktore jak przeżyją to będzie święto Wkopałam również maline i zapomniałam o kwiatku SERDUSZKA OKAZAŁA buuu biedna została leżeć na trawce.
paulina_ns 22:39, 03 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Na szczęście i jednocześnie na zmianę nastroju męża pojawili się goście. Jutro jedzie dokupić bloczków i będzie dalej działał
Tez za wiele nie porobilam bo musiałam na szybko ukręcić ciasto i obiad dla 9 osob łącznie przygotowac...
Posadziłam 4 maleńkie hortensje, ktore jak przeżyją to będzie święto Wkopałam również maline i zapomniałam o kwiatku SERDUSZKA OKAZAŁA buuu biedna została leżeć na trawce.

Kasiu, to u Was w niedziele się robi coś w ogrodzie? Mi mąż pozwala tylko rośliny podlać, a jak tylko coś zacznę to od razu dostaję ochrzan, że niedziela to święto .

ps. Twojemu kwiatuszkowi nic nie będzie
KasiaW76 22:52, 03 maj 2015

Paulinko u mnie niespodziewani goście są dość często... dzwonią tylko na 2 godzinki przed przyjazdem więc czasami trzeba cos na szybko podziałać
Jeśli chodzi o prace to tylko czerwone kościelne święta są u mnie wolne od zajęc tych głośnych

Wieczorem jeszcze poznałam nowych sąsiadów. Otwierają nam tuż za płotem komis samochodowy. Jutro otwarcie, a dzisiaj zjechał takie samochody, że Naszym Panom to się oczy świeciły Musiałam iść zagadać nooo Właściciel firmy interesujący Wcześniej jednak weszłam na ich teren i wycielam im 3 drzewka bo przechodziły za siatkę i rozsiewaja się jak szalone.