Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

Jana 21:16, 26 sie 2015

waldek727 napisał(a)

Witam Cię Piotr w swoim wątku.
Będąc w blokach startowych możesz w głowie ułożyć taktykę na przebiegnięcie maratonu nie stojąc jeszcze na straconej pozycji. Ogrodnictwo to trudna i zarazem ciekawa sztuka tworzenia żywych obrazów. Życzę Ci abyś malując swój ogród zawsze dobierał z palety odpowiednie do Twoich założeń barwy. Prosiłbym Cię abyś zapamiętał sobie to, że podstawowym tonem nadającym piękno ogrodom jest gleba. To ona będzie matką wszystkiego co będziesz chciał stworzyć własnymi rękoma.
ślicznie powiedziane
Wichura4ad 21:37, 26 sie 2015

To jest właśnie cały Waldek potrafi wszystko ubrać w piękne słowa i w dodatku połaskocze jakimś ciekawym utworem muzycznym. Wiedzę posiadaną przekazuje nam w sposób bardzo przejrzysty i z własnej woli.
Czego można oczekiwać więcej? Chyba tylko naszej pracy
Jana 09:44, 30 sie 2015

Wichura4ad napisał(a)
To jest właśnie cały Waldek potrafi wszystko ubrać w piękne słowa i w dodatku połaskocze jakimś ciekawym utworem muzycznym. Wiedzę posiadaną przekazuje nam w sposób bardzo przejrzysty i z własnej woli.
Czego można oczekiwać więcej? Chyba tylko naszej pracy
bl4ck 18:34, 01 wrz 2015

Panie Waldku proszę o mnie nie zapomnieć
waldek727 06:08, 07 wrz 2015

Jesień, jesień...
Trzeba by było odwiedzić Matrasa.

Dominika11 13:08, 07 wrz 2015

Witam serdecznie
pozwoliłam sobie pospacerować po Twoim ogrodzie i cóż jestem zachwycona, jest w nim przepięknie , ale mnie jeszcze zachwyciło oprócz przepięknych kompozycji roślinnych to Twój soczysty i puchowy trawnik

POZDRAWIAM
07_Rene 13:48, 07 wrz 2015

Śliczna debolistna; )
Kwitla już u Ciebie? kiedy zawiazuje pąki?
Edyta10 23:49, 07 wrz 2015

Dobrze,że do Ciebie trafiłam, poczytałam od końca do 54 strony, reszta jutro wieczorkiem. A tymczasem jutro rozejrzę się za mączką bazaltową i humusem dzięki Ci za te cenne informacje
pozdrawiam serdecznie
waldek727 01:00, 08 wrz 2015

Dominiko i Edytko.
Cieszy mnie to, że znalazłyście furtkę do mojego wątku.
Nie liczę w nim na słowa uznania choć przyznam, że jest to dla mnie bardzo miłe, lecz na to, że każdy z odwiedzających wyniesie stąd coś pozytywnego do swojego ogrodu. Wprowadzanie do gleby odpowiednich substancji organicznych to milowy krok do tego, aby rośliny w naszych ogrodach cieszyły się dobrą kondycją i zdrowiem. Tak jak zauważyłaś Dominiko dobrym tego przykładem jest chociażby mój trawnik, który przy systematycznej pielęgnacji potrafi odwdzięczyć się swoją ,,trawnikową urodą".
Pozdrawiam.

waldek727 01:17, 08 wrz 2015

07_Rene napisał(a)
Śliczna dębolistna; )
Kwitła już u Ciebie? kiedy zawiązuje pąki?

Reniu.
Ja mam bzika na punkcie cięcia wzmacniającego i pielęgnacyjnego roślin. Przez dwa lata od czasu jej posadzenia bardzo krótko ją przycinałem, aby uzyskać gęsty i satysfakcjonujący mnie pokrój. W przyszłym roku pozostawię tegoroczne pędy żeby miała możliwość ukazania kwiatostanów. Zdaję sobie z tego sprawę, że wszystkie rośliny kwitnące na zeszłorocznych pędach ze względu na panującą w kraju suszę ten proces mogą mieć w 2016r bardzo utrudniony.
Trzyletnia sadzonka hortensji dębolistnej w całej okazałości.