Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

Tam, gdzie jeże mówią dobranoc.

waldek727 17:58, 16 wrz 2015

ryska napisała:

Myślisz, że ten kotek jest chory? Co wzbudziło Twój niepokój?

Oczka i nosek. Przemyj mu je wacikiem nasączonym ciepłą wodą, a następnie obserwuj czy w tych okolicach nie pojawia się u kotka nadmierna ilość przezroczystej wydzieliny.
Witam Cię Renatko w swoim wątku.
Pozdrawiam.
ryska 18:13, 16 wrz 2015

waldek727 napisał(a)
ryska napisała:

Oczka i nosek. Przemyj mu je wacikiem nasączonym ciepłą wodą, a następnie obserwuj czy w tych okolicach nie pojawia się u kotka nadmierna ilość przezroczystej wydzieliny.
Witam Cię Renatko w swoim wątku.
Pozdrawiam.

Witam się również oficjalnie. Od soboty właściciele przemywają mu te okolice rumiankową wodą. Już podobno jest dużo lepiej Będę tam 26.09.15 jeśli się będzie utrzymywać to zabierzemy go do lekarza. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję.
Ps. Przypomniałeś mi, że na 128 stronie u mnie zostawiłam dla Ciebie pewną ciekawostkę Pozdrawiam
waldek727 18:16, 16 wrz 2015

Milka napisał(a)
Mój ML miał inny kwiatostan, taki karbowany, falowany, podobny do kwiatów Zebrinusa.

Irenko.
Ten też tak ma i widoczne to jest na młodszych rozwijających się kwiatostanach. To jego pierwsze bujniejsze kwitnienie. W poprzednich latach nie wykształcał całkowicie kwiatostanów, miał ich mniej a kolby zaczynały pękać na przełomie września i października. Po tak upalnym lecie także dwa młodsze egzemplarze zaczynają ukazywać swoje pierwsze w życiu kłosy.
AlKa 19:56, 16 wrz 2015

Mógłbyś doradzić coś w sprawie świerka mojej znajomej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3376-swierk-serbski-choroby-i-szkodniki?page=13
lindsay80 20:11, 16 wrz 2015

waldek727 napisał(a)

I jeszcze raz ta sama fotka na prośbę z podpisem.
Miscanthus sinensis ,,Morning Light".

Piękny jest ten ML jak kwitnie - moje sadzone późną wiosną podwoiły swoją wielkość ale na kwitnienie to pewnie nie ma co liczyć w pierwszym roku prawda?
A czy teraz mogłabym je przekroić na pół i zrobić sobie więcej sadzonek?
waldek727 13:31, 18 wrz 2015

Edytko.
Nie pocieszę Cię. Mój ma sześć lat i dopiero pierwszy raz otworzył kłosy. Na jego kwitnienie musi się złożyć wiele czynników. Tegoroczne upalne lato i ciepły wrzesień temu sprzyjają. Ja wszystkie trawy dzielę tuż po ścięciu na przedwiośniu.
Sebek 13:46, 18 wrz 2015

Dobrze, że napisałeś o tych 6 latach - w takim razie ja jeszcze chwilę poczekam na kwitnienie swoich Morning Light
lojalna_ 13:49, 18 wrz 2015

ML wyglada imponujaco jak kwitnie
waldek727 02:12, 19 wrz 2015

Z drugiej strony zazdroszczę w dobrym tego słowa znaczeniu wszystkim tym, którzy mają dorosłe miskanty Gracillimus. W dwóch ogrodach widziałem ich pękające kwiatostany których z kolei ja się nie doczekam.
Czy w kolejnych latach uda mi się wyprowadzić ich piękne śliwkowe kłosy do pełnego rozkwitu?
Ja mam taką nadzieję.
07_Rene 17:32, 19 wrz 2015

Piękne trawy