Z wywarem jest tak samo?
Mam zapasteryzowany w soikach, bo myślałam, że jest zbyt późno, żeby używać. Ale jeżeli nie, to lepiej podlać rosliny czy opryskać?
Skoro Juz wyszłam z ukrycia to pochwałę twoją dębolistną, bardzo ładny, dekoracyjny krzaczek
Mój mąż chciał dęba, bez wyobraźni człowiek... Ale może zaproponuję mu taką hortkę
A w ogóle to mógłbyś zrobić listę 10-20 drzewek, krzewów, bylin, które twoim zdaniem trzeba mieć wcogrodzie i których nie warto
Cześć Waldku. U Eli wyczytałam, że Twój wątek jakiś powolny jest? Waldku, tu jest taka kopalnia wiedzy jak w żadnym innym! Ja bywam u Ciebie bardzo często, ale rzadko piszę, bo nie chcę żeby się wydało, że się nie znam na ogrodniczkowaniu czytam, zapisuję, bo ostatnio za dużo na głowie i nie zapamiętuję Nawet się trochę zrymowało.
A jak z drzwiami do "tajemniczego ogrodu"?
Pozdrawiam Cię serdecznie
Tak Rene.
Skrzyp w przeciwieństwie do pokrzywy zawiera w sobie mało azotu natomiast dużo innych cennych minerałów. Opryskując rośliny wywarem dodatkowo będziesz zapobiegać pojawianiu się chorób grzybowych.
Mam skrzyp w ogrodzie, ale nie wiem czy on jest polny, bo tylko z takiego można robić opryski. Wiem, że jest jeszcze skrzyp "trujący". Czy w związku z tym mógłbyś Waldku umieścić zdjęcie tego właściwego skrzypu? Przejrzałam zdjęcia z internetu, ale w dalszym ciągu nic nie wiem. Bardzo byłabym wdzięczna. Robię opryski z tego mojego skrzypu, ale tylko po roślinach niejadalnych czyli po kwiatkach. Chciałabym też robić opryski warzyw, ale, z wiadomych względów, nie robię. Czy skrzyp rosnący na polu jest zawsze skrzypem polnym czyli tym właściwym?
Pozdrawiam.