Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

Kuba 09:40, 13 maj 2015

Ensata napisał(a)
Grzybów zazdroszczę. Miałam rydze w poprzednim ogrodzie. Znalazlabym fachowca, co by na bank potwierdził, ze to one i zjadłabym na obiad. Po rydze wychodziłam w pizamie do jajecznicy

no własnie brakuje mi fachowca który by potwierdził jadalność tych grzybów
rydze w jajecznicy mniam mniam
Kuba 09:42, 13 maj 2015

MAD napisał(a)

Magda. No to moje to chyba smakosze jakieś. Ledwo mi się udało te smardze zidentyfikowac tak zeżarte były.

Magda- domyślałam się ale nie byłam pewna - przynajmniej Twoje ślimaki się zajęły czymś a i grzybów nie musiałaś zbierać gorzej jak się grzyby wykończą, na co się rzucą?
Ewa777 11:12, 13 maj 2015

Gosia z ogród do kapitalnego remontu woziła grzyby do sanepidu - za darmo badają, czy grzyby są jadalne. U niej wyrosły smardze
Kuba 11:51, 13 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Gosia z ogród do kapitalnego remontu woziła grzyby do sanepidu - za darmo badają, czy grzyby są jadalne. U niej wyrosły smardze

dobrze wiedzieć
katiaxx 21:38, 13 maj 2015

Hej, witam się, masz ciekawy projekt zakątek brzozowy super - to doorenbosy ? - nie czytałam dokładnie wątku a pewnie było

ślicznie ci rośnie bukszpan i wreszcie zobaczyłam jak wyglądają podpory do hortensji
bleebla 21:42, 13 maj 2015

Kuba napisał(a)

czytam na forum że wiele ludzi ma grzyby, prawdopodobnie grzybnia była zawleczona z korą sosnową, u mnie do tego jest dużo wilgoci, zrobiło się ciepło więc warunki sprzyjają, wczoraj pozbierałam i wyrzuciłam koszyk grzybów

A ja mam aż 3 smardze
Kuba 21:48, 13 maj 2015

katiaxx napisał(a)
Hej, witam się, masz ciekawy projekt zakątek brzozowy super - to doorenbosy ? - nie czytałam dokładnie wątku a pewnie było

ślicznie ci rośnie bukszpan i wreszcie zobaczyłam jak wyglądają podpory do hortensji

witam również podpory to zło konieczne u mnie bo wcześniej moje hortensje były tak powyginane że leżały na ziemi, może to im pomoże się wyprostować
bukszpanów u mnie mnogość, rosną jako tako
brzozy to doorenbosy
MAD 21:53, 13 maj 2015

Kuba napisał(a)

Magda- domyślałam się ale nie byłam pewna - przynajmniej Twoje ślimaki się zajęły czymś a i grzybów nie musiałaś zbierać gorzej jak się grzyby wykończą, na co się rzucą?

Teraz rozsmakowują się w niebieskich granulkach. A jak się wkurzę to poganiam je wieczorami z solniczką... Tydzień akcji i ślimaków znacznie mniej.
Kuba 22:09, 13 maj 2015

MAD napisał(a)

Teraz rozsmakowują się w niebieskich granulkach. A jak się wkurzę to poganiam je wieczorami z solniczką... Tydzień akcji i ślimaków znacznie mniej.

o soli na ślimaki nie słyszałam, wypróbuję fusów od kawy, ale na szczęście na razie nie ma dramatu
Zagajanka 22:18, 13 maj 2015

Kuba napisał(a)

no własnie brakuje mi fachowca który by potwierdził jadalność tych grzybów
rydze w jajecznicy mniam mniam

Ty wiesz, że i u mnie tych cholernych grzybów w korze jeszcze pary dni temu było całe mnóstwo? Ja się najpierw przestraszyłam co to jest, ale pogrzebałam w necie - smardze - takie dosłownie jak u Ciebie. Powywalałam wszystkie (mam nadzieję), a teraz jest tak sucho, ze kolejne nie wyłażą.