Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę

Madzenka 15:35, 24 sty 2016

Brother C. zbiera sie u mnie od dwoch sezonów., ale podobno austinki najpiekniejsze w trzecim, wiec czekam
Charlsowi tez sie nie oparłam i zamówiłam

Z Old Port będzie Pani zadowolona
Ewik 17:54, 24 sty 2016

Zagajanka napisał(a)

Mam, ale wsadziłam teraz na jesieni, także to dopiero początek testowania

to bedziemy podziwiac latem
Ewik 17:56, 24 sty 2016

Zagajanka napisał(a)

Kolekcja ciągle rośnie...

Chociaż miała już raczej się nie powiększać, ale dokupiłam ostatnio do sadzenia wiosną:

Mhh , skąd ja to znam , nic a nic , no może jedną , jedną nie warto , ok 2-3 , tamta też ładna, no dobra ta ostatnia .... )
Zagajanka 19:31, 24 sty 2016

Ewik napisał(a)

Mhh , skąd ja to znam , nic a nic , no może jedną , jedną nie warto , ok 2-3 , tamta też ładna, no dobra ta ostatnia .... )

Hahaha
Dokładnie tak!

I jeszcze te wybory: co zostawić w koszyku na teraz, a co jednak odłożyć na "kiedyś tam"...
Zagajanka 19:33, 24 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Brother C. zbiera sie u mnie od dwoch sezonów., ale podobno austinki najpiekniejsze w trzecim, wiec czekam
Charlsowi tez sie nie oparłam i zamówiłam

Z Old Port będzie Pani zadowolona

Kusiła mnie też Heidi, ta mniejsza siostra Old Port, ale na razie zdecydowałam się na jedną...
agnieszka_m 20:24, 24 sty 2016

Zamówiłam sobie takie Róże
1) Wedding Piano
2) Biedermeier (Tan97123)
3) Rose des Cisterciens (DELarle)
4) Antique
5) Oh Wow/Purple Splash (Wekspitrib)
6) Johann Strauss (Meioffic)
miałaś z nimi już do czynienia???
Zagajanka 21:01, 24 sty 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Zamówiłam sobie takie Róże
1) Wedding Piano
2) Biedermeier (Tan97123)
3) Rose des Cisterciens (DELarle)
4) Antique
5) Oh Wow/Purple Splash (Wekspitrib)
6) Johann Strauss (Meioffic)
miałaś z nimi już do czynienia???

Wedding Piano mam. Zobacz wpis i zdjęcia o nej tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/664-rosen-tantau-roze-nostalgiczne?page=13

O Biedermeier kiedyś myślałam, ale zobaczyłam ją na żywo w Wojsławicach i jakoś mi przeszło. Istnieje dużo ładniejszych róż.

Johann Strauss bardzo mi się podoba ze zdjęć, ale dopiero będę tę różę sadzić na wiosnę (zamówiona).

Za różami w stylu Purple Splash nie przepadam. Oczywiscie wiesz, że ona jest pnąca i osiąga 3-4 m?

Rose des Cisterciens i Antique (swoją drogą, od Kordesa, Moore czy Scarmana??) nie posiadałam i nie znałam.
Ewik 21:10, 24 sty 2016

Własnie patrzę , ze masz róże Summer Memories - jak spostrzeżenia o niej ?
Zagajanka 21:28, 24 sty 2016

Ewik napisał(a)
Własnie patrzę , ze masz róże Summer Memories - jak spostrzeżenia o niej ?

Nawet chyba nie odszukam teraz jś jej zdjęć, bo niczym szczególnym ta róża jak na razie sie nie wyróżniła.
Ma kremowo-biały odcień, spore kwiaty, wyrzuca długie sztywne kolczaste łodygi (jest to w końcu róża parkowa). Kwitła cały czas, ale jakoś szczególnie nie zachwyca (krzaczek niezgrabny, złapała czarną plamistość). Daję jej drugą szansę w tym sezonie, jak nie pokaże siebie z lepszej strony - bedzie niestety out.
Ewik 21:36, 24 sty 2016

Zagajanka napisał(a)

Nawet chyba nie odszukam teraz jś jej zdjęć, bo niczym szczególnym ta róża jak na razie sie nie wyróżniła.
Ma kremowo-biały odcień, spore kwiaty, wyrzuca długie sztywne kolczaste łodygi (jest to w końcu róża parkowa). Kwitła cały czas, ale jakoś szczególnie nie zachwyca (krzaczek niezgrabny, złapała czarną plamistość). Daję jej drugą szansę w tym sezonie, jak nie pokaże siebie z lepszej strony - bedzie niestety out.

Ja znalazłam jedną fotkę u Ciebie i dlatego pytam bo rozglądam sie za jasną , chętnie kwitnącą , zdrową panną i wstępnie nie chciałam angielki ale chyba staneło na Tranquillity