Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Toszka 15:56, 08 lip 2016

a co ci ostrózka przeszkadza? Pasuje do żółtych trzmielin. Ostróżka zazwyczaj jest dwuletnia. Chyba, że się wysieje to dłużej posiedzi na rabacie
inka74 16:30, 08 lip 2016

Mirka - zaciekawiona twoimi nowymi nożycami wczoraj wzięłam takie w sklepie do ręki. Jak dla mnie niestety za duże, mega niewygodne do pracy. Jak się otwierały to palce mi uciekały. Mam do nich za małe ręce niestety ;( chyba zostanę przy zwykłych dużych krawieckich. A już myślałam, że ułatwię sobie pracę. akumulatorowe nożyce już u którejś osoby się nie sprawdziły. Danusia kiedyś pisała chyba o owczych do cięcia bukszpanu...
Mira104 19:06, 08 lip 2016

To mnie Toszka zdziwiłaś, bo myślałam, że ostróżka to stała bylina. Nawet przeczytałam artykuł Danusi, ale tam nic nie pisze, że jest 2 letnia no chyba że coś przeoczyłam.
Mira104 19:13, 08 lip 2016

inka74 napisał(a)
Mirka - zaciekawiona twoimi nowymi nożycami wczoraj wzięłam takie w sklepie do ręki. Jak dla mnie niestety za duże, mega niewygodne do pracy. Jak się otwierały to palce mi uciekały. Mam do nich za małe ręce niestety ;( chyba zostanę przy zwykłych dużych krawieckich. A już myślałam, że ułatwię sobie pracę. akumulatorowe nożyce już u którejś osoby się nie sprawdziły. Danusia kiedyś pisała chyba o owczych do cięcia bukszpanu...

A na pewno to były z fiskarsa?
Dominika też je kupiła i pierwsze wrażenie ok. Nożyczki lekkie, sprężynka pomaga w otwieraniu, rączka duża, ale stabilna, ręka mi nie gania, mi się nimi fajnie tnie.
Toszka 19:15, 08 lip 2016

wszystkie moje ostrózki po drugim roku spróchniały. Czasami wysiewają się przy starej karpie i mogą udawać kontynuację. Fakt, że mam odmianowe ostróżki... w pierwszym roku sa pojedyncze, niewysokie. W drugim roku potffory po 1,80m a czasami 2,5m
Zapytaj się specjalistki - Małej Mi jej doświadczenie jest większe
inka74 23:38, 08 lip 2016

Fiskars na 100% - niestety nie dla mnie. Muszę zerknąć na te owcze bo cięcia coraz więcej.
anbu 07:33, 09 lip 2016

Mira loooknij na PW, proszę
MirellaB 07:40, 09 lip 2016

Z ostróżkami doświadczenia specjalnie nie mam. Kupiłam w tym roku w szkółce bylin odmianową i jest piękna, wysoka, obecnie ma dwa kwitnące pędy, ale idą kolejne. Dziewczyny rożnie pisały, że nie przezimowała, a inne, że rośnie bez problemu
Mira104 10:42, 10 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Z ostróżkami doświadczenia specjalnie nie mam. Kupiłam w tym roku w szkółce bylin odmianową i jest piękna, wysoka, obecnie ma dwa kwitnące pędy, ale idą kolejne. Dziewczyny rożnie pisały, że nie przezimowała, a inne, że rośnie bez problemu

Ja kupiłam ostróżki w tamtym roku po przecenie jako nn, przezimowały spokojnie, obecnie ślicznie kwitną.
Toszka 12:22, 10 lip 2016

my tu gadu gadu o ostrózkach a na czym wreszcie stanęło z klonem i trzmielinami?