Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Mira104 19:11, 11 lip 2016

alis napisał(a)
Ja chyba też nie dawałabym drugiej penduli Mira, klonik fajnie będzie wyglądał w kulaskach, masz tyle przestrzeni, że aż zazdraszczam.

yyyyy Alu mam tylko 12 arów z tego jak odejmiesz elementy stałe to może z 8 arów zostanie
alis 19:34, 11 lip 2016

Moja cała działka to tylko 8 arów Mira
Mira104 19:58, 11 lip 2016

Alu szybciej taką działkę obsadzisz, wyplewisz, skosisz trawę etc
Na starym domu miałam 4 ary całości 2 popołudnie i działka była wymuskana razem z chodnikiem miejskim na zewnątrz domu Teraz jest gorzej, ale pocieszam się, bo teście maja 25 arów
Dominika11 08:32, 12 lip 2016

Mira104 napisał(a)
Alu szybciej taką działkę obsadzisz, wyplewisz, skosisz trawę etc
zgadza się
na temat wielkości swojej to się już nie wypowiadam
Psiamama 08:38, 12 lip 2016

A ja chciałabym mieć dużą działkę a nie taką pici pici... Wszystkie chciejstwa bym zmieściła
alis 08:54, 12 lip 2016

Psiamama napisał(a)
A ja chciałabym mieć dużą działkę a nie taką pici pici... Wszystkie chciejstwa bym zmieściła

Oj ja też
Dominika11 08:58, 12 lip 2016

taaaaa, u mnie niby większa niż wasze, ale i tak miejsca brakuje na warzywnik
inka74 09:19, 12 lip 2016

Toszka - czy mogę cię podpytać czemu ty od ponad 3,5 roku nie założyłaś własnego wątku i swojego ogródka nie chcesz pokazać? Toż to strata dla wszystkich! Wiesz przecież, że pismo obrazkowe najbardziej przemawia. Szczególnie, że tak dużo piszesz i radzisz a zdjęcia jak na lekarstwo serwujesz. Czuję niedosyt normalnie. Bardzo jestem ciekawa jak po kilku latach rodki i inne kwasolubne wyglądają po takim dobrym przygotowaniu ziemi. To giganty pięknie kwitnące muszą być. I jak cały ogród się u ciebie komponuje. No nie bądź taka, załóż wątek. Podziel się z innymi doświadczeniem zdjęciowym a nie tylko słowem pisanym. Nie bądź proszę egoistką i nie zachowuj tak pięknych widoków tylko dla siebie. Bo, że są piękne w to nie wątpię przy takiej wiedzy o glebie, roślinach, ich chorobach i projektowaniu. Czas chyba nie jest dla ciebie problemem? A zdjęcia przyzwoite choć nie cudne można też telefonem cyknąć.
Toszka 10:33, 12 lip 2016

Iwonko, juz tyle razy pisałam, że mam ogród logistyczny, do 7m szeroki na 120m długi (połowa ogrodu to sad i warzywnik), w którym cały czas eksperymentuję z nasadzeniami, bo taka szerokość rządzi się swoimi prawami i pojęcie przestrzeni wyłamuje się spod wszelkich reguł, których cały czas szukam czego dowodem są zasilone w moje rośliny sąsiednie ogrody Rad udzielam, bo wykształcenie mi na to pozwala i praktyka, a i czas miewam, bo pracuję w domu i dzięki forum mogę się przyjemnie zresetować.
Rodków gigantów nie mam, bo sadzone były maluszki którym bezustannie życie zatruwa dym z komina sąsiadów i to jest dla mnie większym, jak na razie nierozwiązywalnym problemem niż prawidłowo, przez rok przygotowane podłoże.
Tak więc jak sama widzisz żadnych sekretów nie ma, a i czasami wstawiam zdjęcia z rarytasami z mojego ogrodu, bo największym moim przekleństwem jest tendencja kolekcjonerska, ot, choćby gentiana z avatara
Mira104 11:04, 12 lip 2016

Uśmiałam się, bo co chwilę ktoś Toszkę męczy z wątkiem.
Swego czasu to byłam nawet ja u Krzysia na forum hihihi
Tam nawet padła obietnica, że zimą może.....zapomniałam tylko dopytać którego roku hahahaha
Fakt faktem ja to bym chciała mieć Toszke i jej rady w jednym miejscu, bo bidula wiecznie musi się kopiować u innych w wątkach, albo wiecznie szukamy Toszkę po forach. Jak to napisała Romcia, ona już jak piesek po forach lata za Toszką
Suma summarum to ja się ciesze, że chociaż w takiej formie mamy naszą Toszkę tutaj, bo wiedzę czerpiemy od niej wiadrami