Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

alis 22:59, 01 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Dominiko przyznaję bez bicia nie posadziłam dziś Walczyłam z inną rabata tzw. misz-masz, bo chwasty masakryczne. Jutro muszę ją dokończyć grrrr.
Zagoniłam wieczorem męża, żeby dokończył swój kolejny pomysł - ogrodzenie przed psem, bo moja psina jak widzi listonosza to dostaje szału, amoku i co tam jeszcze. Płotek, który miałam był dla niej za mały, przeskakiwała sobie Ten jest wyższy, a co za tym idzie muszę nogi bardzo wysoko podnosić, ćwiczenia doskonałe Czerwone jak było.

A Ty co porabiasz na ogrodzie?

Kurna jakbym o Niko czytała też białej gorączki dostaje na widok listonosza i mnie gotów staranować jak stanę mu na drodze, chyba te bordery mają to we krwi jednak

Hortensje Twoje podziwiam, cudne po prostu.
Mira104 23:08, 01 sie 2016

No właśnie mi 1 miskant variegatus umiera grrrrr, coś mnie trafi tak o miskanty dbam dmucham chucham, a on zdycha. Nie ma sprawiedliwości
Mira104 23:20, 01 sie 2016

Alu, to fakt sama jestem zdziwiona wielkością kwiatów, tak wyglądały w tamtym roku nawet znalazłam zdjęcie na dodatek były chore.

obecnie

przesadziłam je, obcięłam krótko wiosną, posadziłam w ziemi rodzimej wymieszanej z obornikiem końskim i torfem. Obornik kupiłam w obi. W życiu tyle za kupę nie płaciłam, no ale czego się nie robi dla kwiatków
nie wiem czy zobaczysz, też kupione w tamtym roku

obecnie

sylwia_slomc... 23:23, 01 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Berberys miał iść tu:

Hoho jaka rabatka powstaje A Hortka wypasiona jak nie wiem co, Zakupy pochwalam
inka74 23:28, 01 sie 2016

Moja jabłonka trzyma się życia jak może więc może i twoja Gienka pójdzie w jej ślady. Metoda u mnie na jabłonce jak u ciebie z magnolią - wszystkie jej liście oberwałam. Tylko Gienka kapryśna trochę. Pokaż proszę tą drugą kwitnącą teraz szaloną magnolię bo nie mogę znaleźć. Czy to ta złamana ci kwitnie?
Mira104 23:30, 01 sie 2016

Dokładnie ta złamana. Obiecałam zdjęcia, ale jak tam weszłam i zobaczyłam chwasty, omg wstydu sobie robić nie będę najpierw wyplewię
hindsight 11:28, 02 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Dominiko przyznaję bez bicia nie posadziłam dziś Walczyłam z inną rabata tzw. misz-masz, bo chwasty masakryczne. Jutro muszę ją dokończyć grrrr.
Zagoniłam wieczorem męża, żeby dokończył swój kolejny pomysł - ogrodzenie przed psem, bo moja psina jak widzi listonosza to dostaje szału, amoku i co tam jeszcze. Płotek, który miałam był dla niej za mały, przeskakiwała sobie Ten jest wyższy, a co za tym idzie muszę nogi bardzo wysoko podnosić, ćwiczenia doskonałe Czerwone jak było.

A Ty co porabiasz na ogrodzie?

To ty teraz przez tą siatkę skaczesz? Rany! Niezle ćwiczenie, faktycznie coś psy listonoszy nie lubią...

My wczoraj mieliśmy gorszą pogodę, padało i wiało, więc tylko przesadziłam cisy, co je ostatnio sadziłam bo jakoś trochę za blisko siatki, dobrze że mąż nie widział, bo by się pukał w czoło, że przesuwam o 5 cm... No i prowadziłam dochodzenie w sprawie mojej hortensji NN, która prawie na 100% (za rok się potwierdzi) jest Sundae Fraise.

A te Twoje za siatką to które? Te niby Bobo, czy niby Limelight? Zrób zbliżenia, bo już kilka dni minęło

Dziś też dużo nie zrobię, bo mam inne zajęcia, ale trudno, czasem inne sprawy ważniejsze. Będę zaglądać

W obi sprzedają świeżą kupę?
Mira104 13:02, 02 sie 2016

Tak, mają obornik przekompostowany, z domieszką kory, ale worek 10l to cena 22 zł- masakra.
roma2 16:23, 02 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Tak, mają obornik przekompostowany, z domieszką kory, ale worek 10l to cena 22 zł- masakra.

A jak to to wygląda? w worku? bo byłam i nie znalazłam. Jeden worek jestem skłonna kupić na już - dla moich nowych traweczek. Choć kosztuje ta kupa tle prawie co dwie sadzonki hakonechloa greenhills
Toszka 16:56, 02 sie 2016

Roma, a co to za trawki? Nie wszystkie lubią "na bogato"