Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Toszka 14:49, 28 mar 2017

no jak umbry to cisy
Mira104 15:41, 28 mar 2017

Kobiety, czy Wy też takie połamane wracacie z ogrodu kurcze kręgosłupa nie czuję, na rękach odciski, paznokcie eh lepiej nie patrzeć. Wszystko mnie boli

Toszka 15:49, 28 mar 2017

już lepiej nic nie wspominaj
roma2 16:56, 28 mar 2017

Ja nieeeeee . Nie wracam połamana. Bo nie miałam okazji potyrać na maxa! Tylko popękane bąble na paluchach miałam. Ale mam już urodzinowe prezenty w postaci nożyczek (dzięki Toszko) i nowych dwóch sekatorów. Więc jest szansa, że w przyszłym roku o tej porze, bąbli nie będzie, a przynajmniej będzie mniej. U mnie ciągle przedbiegi. W sobotę planuję napluć na derenie! Od dziś szykuję się mentalnie. Myślę, że dam radę .
Mira104 19:50, 28 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka, dokladnie nie kojarze, ale byla mowa o brzozach, ze berberysy nie chca rosnac. Z brzozami to jest tak, ze maja bardzo plytki system korzeniowy i rozlozysty. Tak prawde mowiac pod brzozami nic specjalnie nie rosnie bo sa bardzo źarloczne. Najlepiej sie czuja same.
Wiem to ze swojego doswiadczenia. Jak tylko cos posadzilam to nic nie roslo i dalam sobie spokoj. Trzeba bY sadzic na podwyzszeniach, ale nie wiadomo czy bY korzenie do gory nIe rosly.
Zbieram teraz grzybY kozaki.

Elciu, ale ja chce posadzić za brzozami derenie. To będzie tak tuje- derenie-brzozy- wrzosy.
Pod jedną brzozą mam lawendy i stipy i fajnie to rosło, tylko, że podlewam rośliny codziennie
Mira104 20:06, 28 mar 2017

Romcia, Ty szczęściaro hahah, ale pożyjemy, zobaczymy. Jak zamieszkasz już na nowym, to poczujesz kręgosłup i zapomnisz co to lakier do paznokci.
babka 20:20, 28 mar 2017

Mira104 napisał(a)
Kobiety, czy Wy też takie połamane wracacie z ogrodu kurcze kręgosłupa nie czuję, na rękach odciski, paznokcie eh lepiej nie patrzeć. Wszystko mnie boli

Nie pytaj, własnie umieram
ElzbietaFranka 22:33, 28 mar 2017

Posmaruj się swoje plecki "voltarenem" i każdej radzę - pomaga. Stary nie stary jak się człowiek przepracuje to każdego boli. Cielsko z wiosną nie przyzwyczajone do ciężkiej pracy.
kamcia 08:52, 29 mar 2017

Widzę, że dyskusja o wrzosach i wrzoścach to mam takie pytanko, jak wrzosy już rosną drugi sezon to im też zakwaszać glebę?, sypnąć im teraz siarki?, czy wystarczy tylko ściółka z igliwia i kory?
Toszka 09:06, 29 mar 2017

Kamcia, Jeśli wrzosy dobrze wyglądają to wystarczy ściółka - więcej igliwia niż kory. Siarkę granulowaną dajemy raz na 5 lat.