Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

ElzbietaFranka 20:53, 07 kwi 2025

Ciesz się, że cebulice się tak wysiewają. U nas na osiedlu sąsiadka posadziła trzy doniczki i teraz ma łan. Ja podkradam jej i nic jak zaklęte nie chcą się zadomowić.
W tym roku znowu podejmę próbę.

Bardzo ładnie rośnie Rumianka z dobrego serca Mirka dziękuję.
Magara 23:31, 07 kwi 2025

mirkaka napisał(a)

Chyba zaczynam mieć inne zdanie

Do innego zdania chyba się powoli dojrzewa - w miarę obserwowania ekspansywności rośliny
mirkaka 15:52, 09 kwi 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Ciesz się, że cebulice się tak wysiewają. U nas na osiedlu sąsiadka posadziła trzy doniczki i teraz ma łan. Ja podkradam jej i nic jak zaklęte nie chcą się zadomowić.
W tym roku znowu podejmę próbę.

Bardzo ładnie rośnie Rumianka z dobrego serca Mirka dziękuję.

Mogę też podesłać cebulicę, jak przekwitną, jeśli chcesz
mirkaka 15:54, 09 kwi 2025

Magara napisał(a)

Do innego zdania chyba się powoli dojrzewa - w miarę obserwowania ekspansywności rośliny

Tak tak , pełna zgoda

ryska 10:39, 10 kwi 2025

Piękna ta donica na pomidory. Będą miały idealne warunki do wzrostu przy ścianie.
Kupiłam w zeszłym roku jedną cebulkę szachownicy Raddeana ale kwitnie skąpo w porównaniu do Twojej a cena była wysoka. Czy Twoja ma już kilka lat? Rozrasta się?
Ewa777 14:41, 10 kwi 2025

Mireczko, jak u Ciebie wygląda stan remontu? Skończył się?
mirkaka 15:24, 10 kwi 2025

ryska napisał(a)
Piękna ta donica na pomidory. Będą miały idealne warunki do wzrostu przy ścianie.
Kupiłam w zeszłym roku jedną cebulkę szachownicy Raddeana ale kwitnie skąpo w porównaniu do Twojej a cena była wysoka. Czy Twoja ma już kilka lat? Rozrasta się?

ma kilka lat, i mężnieje, na początku też miała zdecydowanie słabsze kwitnienie, wokół niej są jakieś listki małych cebul, ale ja tam mam i hiacynty i lilie, i nawet maleńka szachownica Michajłowskiego się pojawiła, nie wiem skąd, mam je ale na zupełnie innej rabacie
Także na razie kwitnie tylko jedna i robi się coraz grubsza
mirkaka 15:31, 10 kwi 2025

Ewa777 napisał(a)
Mireczko, jak u Ciebie wygląda stan remontu? Skończył się?

Skończył się, teraz czekam na polepszenie pogody żeby po nich posprzątać, przywieźliśmy też 3 mauzery ziemi i M je "łopatuje" , bo pod folię wymieniłam swoją starą ziemię i do skrzyni też musiałam coś wsypać
Płot skończony, uważam że jest zaje...y bardzo mi się podoba, bramę poszerzyliśmy i teraz wjazd na posesję jest łatwiutki Miałam stary płot taki półkolisty, teraz podwyższyliśmy betonowe fundamenty i wszystkie sztachety są równej wysokości, uważam że wygląda dużo, dużo lepiej
Joku 20:18, 10 kwi 2025

To pokaż kawałek płotu , ociupinkę . Układ rabat się zmienił? Oczywiście poza tymi z różanecznikami i azaliami.
Kasya 20:27, 10 kwi 2025

No jak to tak bez fotki ?