Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 19:06, 14 kwi 2025

i pierwiosnki
te kupiłam zeszłej wiosny

to moje stare, są niezniszczalne

i dwa wydębione od Vity buziulka nie mogę się doczekać aż otworzą kwiatki, listki mają cudne, takie ciemne

vita 19:15, 14 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
Widok na duży klomb, w tle warzywnik, jak róże i hortensja nabiorą masy to go zasłonią

Nie wiem dlaczego chcesz tak zasłonięcia warzywnika? Doskonale wtapia się w całe założenie
Piękne podpory dla hortensji i róż, cała rabatka ciekawie obsadzona, wiosenna Efektowna
vita 19:18, 14 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
obiecane fotki przed deszczem

Elegancka nowa brama Po prawej widzę fragment rabatki z pustynnikami. Dobrze, że ocalała.
Furtka została na dawnym miejscu? Dwie furtki? Już się pogubiłam
mirkaka 19:20, 14 kwi 2025

Sylwia, mnie też martwią te bóle, byłam już u wielu lekarzy, każdy mówi że jestem zdrowa a to są zwyrodnienia. Dostałam teraz leki na chrząstkę stawową, ale czy to coś da? Najlepszy jest opokan, działa prawie dwa dni

Vita zastanawiam się czy nie wywalić powojnika górskiego, zabiera pokarm winogronom i truskawkom. Śmieci, kwitnie dość krótko, 2 tyg, wtedy są już upały więc płatki szybko się osypują..
Rodki też już mnie męczą, najbardziej je lubię jak przekwitną haha
Teraz wczesna wiosna jest moją ulubioną porą, nie ma upałów, dziś nawet deszcz popadał, taki prawdziwy i wszystko się zieleni chwastów jeszcze nie ma za dużo,
mirkaka 19:22, 14 kwi 2025

vita napisał(a)

Elegancka nowa brama Po prawej widzę fragment rabatki z pustynnikami. Dobrze, że ocalała.
Furtka została na dawnym miejscu? Dwie furtki? Już się pogubiłam

dwie furtki, ta co cytujesz to śmietnikowa, za strzyżonymi cisami stoją śmietniki, za nimi na podwyższeniu są pustynniki
druga furtka z domofonem jest po lewej stronie bramy, ta przy brzozie
vita 19:25, 14 kwi 2025

mirkaka napisał(a)

No nie mów, że już u Ciebie zakwitła? Ciekawie wkomponowana Murowana donica super Masz ciekawie zaprojektowane rabaty, na każdą porę roku. Zmieniam u siebie główny trawnik, dam obwódki, zgapię co nieco
vita 19:34, 14 kwi 2025

Jak wywalisz, a to chwila, za jakiś czas będziesz żałowała. Rzadko kto ma taki okaz, no nie wiem Zauważyłam, że narzekasz, że co rok to samo. Ale 'to samo' dla innych jest wspaniałe, zjawiskowe. Nie jęcz Znajdź małą przestrzeń na nowe, może Cię zadowoli i odciągnie od tych destrukcyjnych pomysłów

Joku 19:35, 14 kwi 2025

Ogrodzenie z bramą i furtką ładnie się prezentują. Widać że nówki . Zlikwidowałaś tę niewielką rabatę na podjeździe, poniżej pustynników? Bardzo lubię kostkowe powierzchnie i obwódki w twoim ogrodzie.
Skoro opokan starcza na 2 dni to nie jest źle .
mirkaka 20:23, 14 kwi 2025

vita napisał(a)

No nie mów, że już u Ciebie zakwitła? Ciekawie wkomponowana Murowana donica super Masz ciekawie zaprojektowane rabaty, na każdą porę roku. Zmieniam u siebie główny trawnik, dam obwódki, zgapię co nieco

zgapiaj ile wlezie jakie obwódki dasz, z czego?

No zakwitła, ale rośnie od południowej strony, a znalazłam w jakiejś donicy, myślałam że pustej, jedną maleńką jeszcze, z ledwo widocznym kwiatkiem To były ratowane roślinki przed budowlańcami, wykopywane , wsadzane do donic, żeby nie zadeptali. A i tak zadeptali.
Już przestaję jojczyć trzeba się cieszyć wszystkim co się ma póki czas
mirkaka 20:31, 14 kwi 2025

Joku napisał(a)
Ogrodzenie z bramą i furtką ładnie się prezentują. Widać że nówki . Zlikwidowałaś tę niewielką rabatę na podjeździe, poniżej pustynników? Bardzo lubię kostkowe powierzchnie i obwódki w twoim ogrodzie.
Skoro opokan starcza na 2 dni to nie jest źle .

Nie Jolu , nie zlikwidowałam jej, po tej stronie wszystko zostało jak dawniej.
Po drugiej stronie podjazdu musiałam przysunąć się do brzozy

to są zdjęcia z przed remontu, ten słupek środkowy, z szarą skrzynką jest zburzony a skrzynka przeniesiona na ten z lewej strony, za nim dalej po lewo jest zrobiona nowa furtka, już bez murowanego słupka, a brama poszerzona o starą furtkę.
Jak patrzę na stare i nowe, to aż szok

Musieliśmy kombinować z kostką, bo takich płytek już nigdzie nie można było dostać, ale wyszło całkiem fajnie Nawet lepiej