Też mam taką myśl
Przywiozłam sobie cebulice chyba dwa lata temu od Mamy, widzę, że się mnożą
Jest w Sopocie, przy ul. Obrońców Westerplatte, Willa Bergera, słynna m.in. z filmu "Medium". Piękny budynek
Pamiętam, że wiosną tam były zawsze łany niebieckich cebulic Mieszkając w Sopocie jako nastolatka czy studentka zawsze tak wytyczałam trasę do domu żeby sobie popatrzeć, chociaż wtedy nie miałam oczywiście pojęcia, że to co kwitnie to cebulice
Piękną masz wiosnę
I na pocieszenie - nie Ty jedna w remoncie
Dla mnie dokuczliwe są już szafirki, w zeszłym roku zaczęłam je eliminować, ale są raczej nie do pokonania cebulica widzę jeszcze bardziej agresywna, krokusy czy puszkinia są ok, nie sieją się tylko rozrastają w kępie, zawilce gajowe też eliminowałam z ogrodu jak zobaczyłam co potrafią
W Sopocie nie bywam ale w Gdańsku jak zjeżdżasz z Huciska na Kartuską, po prawej stronie jest park przy dawnym Żaku, tam mnie zachwyciły całe łany kwitnącej cebulicy, też nie wiedziałam co to jest, jak się dowiedziałam to ją sprowadziłam do ogrodu i teraz mam z nią kłopot czy jeszcze nie? Co robisz ze swoją, eliminujesz póki czas?
Absolutnie nie eliminuję Lubię ją bardzo, a jeszcze nie mi dała do wiwatu na tyle, żeby ją wywalać Mam wrażenie, że ona wiosną sobie rośnie, a później jednak nie jest wredotą i innych roślin nie zagłusza
Absolutnie cieszyć oczywiście , będzie piękna błękitna łączka.
Nowa murowana donica na pomidory jest świetna, będzie ozdobno-praktyczna hodowla pomidorów.