Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

GorAna 20:34, 01 kwi 2025

mirkaka napisał(a)

Mirka, ależ cudny duet
Reszta Twojej wiosny też piękna
Pozdrawiam
Magara 22:25, 01 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
w lasku cebulice tworzą coraz gęściejsze polanki, nie wiem czy się cieszyć czy martwić?

Też mam taką myśl
Przywiozłam sobie cebulice chyba dwa lata temu od Mamy, widzę, że się mnożą

Jest w Sopocie, przy ul. Obrońców Westerplatte, Willa Bergera, słynna m.in. z filmu "Medium". Piękny budynek
Pamiętam, że wiosną tam były zawsze łany niebieckich cebulic Mieszkając w Sopocie jako nastolatka czy studentka zawsze tak wytyczałam trasę do domu żeby sobie popatrzeć, chociaż wtedy nie miałam oczywiście pojęcia, że to co kwitnie to cebulice

Piękną masz wiosnę
I na pocieszenie - nie Ty jedna w remoncie
Kordina 22:26, 01 kwi 2025

Cudnie, zawilce greckie u mnie jeszcze w powijakach a u Ciebie w pełni
mirkaka 05:21, 02 kwi 2025

Joku napisał(a)
Na bóle kręgosłupa stosuję podobną metodę do twojej, tylko specyfik inny . Póki co ja i kręgosłup dajemy radę .
Transylwańska piękna, moja się odnalazła ale jeszcze siedzi w ziemi. Kramery nie widzę póki co. A drobnocebulowe typu krokusy, cebulice, zawilce po kilku latach stają się dokuczliwe, sieją się wszędzie robiąc bałagan.
W takiej pięknej donicy pomidory powinny rosnąc równie pięknie , tym bardziej że słońca im nie będzie brakować.

Dla mnie dokuczliwe są już szafirki, w zeszłym roku zaczęłam je eliminować, ale są raczej nie do pokonania cebulica widzę jeszcze bardziej agresywna, krokusy czy puszkinia są ok, nie sieją się tylko rozrastają w kępie, zawilce gajowe też eliminowałam z ogrodu jak zobaczyłam co potrafią
mirkaka 05:23, 02 kwi 2025

GorAna napisał(a)

Mirka, ależ cudny duet
Reszta Twojej wiosny też piękna
Pozdrawiam

Mnie też zachwycił ten duet, to taki krótki czas dla wiosny, trzeba się zachwycać póki kwitną
mirkaka 05:28, 02 kwi 2025

Magara napisał(a)

Też mam taką myśl
Przywiozłam sobie cebulice chyba dwa lata temu od Mamy, widzę, że się mnożą

Jest w Sopocie, przy ul. Obrońców Westerplatte, Willa Bergera, słynna m.in. z filmu "Medium". Piękny budynek
Pamiętam, że wiosną tam były zawsze łany niebieckich cebulic Mieszkając w Sopocie jako nastolatka czy studentka zawsze tak wytyczałam trasę do domu żeby sobie popatrzeć, chociaż wtedy nie miałam oczywiście pojęcia, że to co kwitnie to cebulice

Piękną masz wiosnę
I na pocieszenie - nie Ty jedna w remoncie

W Sopocie nie bywam ale w Gdańsku jak zjeżdżasz z Huciska na Kartuską, po prawej stronie jest park przy dawnym Żaku, tam mnie zachwyciły całe łany kwitnącej cebulicy, też nie wiedziałam co to jest, jak się dowiedziałam to ją sprowadziłam do ogrodu i teraz mam z nią kłopot czy jeszcze nie? Co robisz ze swoją, eliminujesz póki czas?
mirkaka 05:29, 02 kwi 2025

Kordina napisał(a)
Cudnie, zawilce greckie u mnie jeszcze w powijakach a u Ciebie w pełni

Rosną na słonecznym miejscu, suchym więc się wyrwały do kwitnięcia
Magara 23:03, 02 kwi 2025

mirkaka napisał(a)

W Sopocie nie bywam ale w Gdańsku jak zjeżdżasz z Huciska na Kartuską, po prawej stronie jest park przy dawnym Żaku, tam mnie zachwyciły całe łany kwitnącej cebulicy, też nie wiedziałam co to jest, jak się dowiedziałam to ją sprowadziłam do ogrodu i teraz mam z nią kłopot czy jeszcze nie? Co robisz ze swoją, eliminujesz póki czas?

Absolutnie nie eliminuję Lubię ją bardzo, a jeszcze nie mi dała do wiwatu na tyle, żeby ją wywalać Mam wrażenie, że ona wiosną sobie rośnie, a później jednak nie jest wredotą i innych roślin nie zagłusza
Alija 23:14, 02 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
w lasku cebulice tworzą coraz gęściejsze polanki, nie wiem czy się cieszyć czy martwić?

Absolutnie cieszyć oczywiście , będzie piękna błękitna łączka.
Nowa murowana donica na pomidory jest świetna, będzie ozdobno-praktyczna hodowla pomidorów.
April 13:47, 03 kwi 2025

mirkaka napisał(a)
Transylwańska kończy. może się wysieje?

i cramera, ciągle bez kwiatów

Ale skarby piękne

I ten twój wilczomlecz co roku fajniejszy.